Mutlu Hijyen Teknolojileri bakterileri yok ediyor

Konya'da hizmete giren ve profesyonel ölçüm cihazlarıyla tespit ettikleri zararlı bakterileri yok eden firma 'Mutlu Hijyen Teknolojileri' buharlı temizlik yöntemiyle sağlıklı yaşam alanları sunuyor. Firma Sahibi Muhammed Bâkır İpek, 'Yüksek teknolojiyle bakterileri tespit ediyor ve yok olmalarını sağlıyoruz' dedi.
Mutlu Hijyen Teknolojileri bakterileri yok ediyor

Firmalarının kuruş aşaması hakkında bilgi veren Muhammed Bâkır İpek, "Endüstriyel Otomasyon eğitiminden sonra Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum. 14 yaşından beri çalışma hayatındayım. 8 yıl otomotiv sektöründe hizmet verdim. Ardından 5 ay önce kendi işletmemiz olan Mutlu Hijyen Teknolojileri'ni kurduk. Temizlik anlamında tıpta obsesiflik denilen bir hastalığım vardı. Ellerimin temiz olduğuna inanamıyordum. Tedavi gördüğüm süreç, hijyen ve bakteri konularını detaylı araştırmamı sağladı. Araştırmalarım bakteri tespitlerinin nasıl yapılabileceği üzerineydi. Bu ar-ge neticesinde bakteri yok etme konusunda biyosidal olmayan ürünlerle temizlik yapılabileceği sonucunu elde ettik. Hiçbir yan etkisi olmayan temizleyiciler keşfettik. Ürünlerimize dezenfektan demiyoruz ama bakterileri yok ediyoruz. Çamaşır suyu bakterileri yüzde yüz yok eder ancak hedefimiz patojen bakterilerdir. Onlar da bakterinin yüzde otuzluk kısmını oluşturmaktadır. Yüzde yetmişlik oran zaten faydalı bakterilerdir. Aynı zamanda çamaşır suyu en güçlü temizleyici üründür. Ancak bir o kadar da insan sağlığına zararlıdır. Ozon, renklere zarar verdiği için çamaşırlarda kumaşlarda ve her yüzeyde kullanılamamaktadır. Bu da bakterilerin ölmemesine sebep olmaktadır. Biz hem zararsız, hem de bakteri öldüren temizleyiciler kullanmaktayız. Gerekli eğitimlerimizi aldıktan sonra firmayı açma kararını aldık" diye konuştu.

muhammed-bakir-ipek-001.JPG

TEMİZLİK ÖNCESİ VE SONRASINDA TEST

Temizleme işlemi öncesi ve sonrasında çeşitli testler yaptıklarını kaydeden Muhammed Bâkır İpek, "Dışarıdan bakıldığında firmamız için temizlik şirketi diyebiliriz. Ancak bizi farklı kılan, temizlik öncesinde ve sonrasında bakteri testi yapmamızdır. Bu sistemden önce bakteri testleri farklı firmalar tarafından yine yapılıyordu fakat ortamdan alınan örnek bir laboratuvara gönderiliyor, sonucu ise 10-15 gün içerisinde çıkıyordu. Bizim Konya’ya getirdiğimiz teknoloji ile 1 dakika içinde bakteri tespit edilmektedir. Yani ortamın hijyen düzeyini anında tespit etmiş oluyoruz. Bakteri ölçümlerini tek noktadan değil 10 ayrı noktadan yapıyoruz. Cihaz saniyede milyonlarca sinyal göndererek ölçüm almaktadır. Kullandığımız cihazlar son teknolojidir. Kalibrasyonunu ve kontrolünü sürekli yapıyoruz. Bizim sonuçlarımızı Labaratuvar sonuçları ile eş zamanlı olarak karşılaştırdığınızda birebir aynı neticeyi verecektir. Bu nedenle de oldukça net ve doğru olmaktadır. Ortam ve yüzey temizliğini metreküp olarak değil, metrekare olarak hesaplıyoruz.Bakterinin en çok sevdiği sıcaklık 37 derecedir. Bu da bir insan vücudunun ortalama sıcaklığıdır. Özellikle soğuk havalarda insanlar daha çok hasta olmaktadırlar. Bu da bakterilerin insan vücudunda üremesinden kaynaklanmaktadır. Hem maddi açıdan ve zamandan tasarruf sağlamak hem de sağlık açısından bunu uygulamak oldukça faydalıdır" ifadelerini kullandı.

onemli1.jpg

ORTAMDAKİ BAKTERİLER ANALİZ EDİLİYOR

Temizlik aşamaları hakkında da bilgi veren  Muhammed Bâkır İpek, "İlk olarak ekip arkadaşlarımız normal temizlik yapmaktadırlar. Ardından cihazımızla ölçüm yapmaktayız. Burada amaç firma sahibine temizlendiği düşünülen ortamdaki bakterileri göstermektir. Bakteri oranlarını gördükten sonra kimyasal ürünlerimiz ile temizlik yapmaktayız. Anti bakteriyel uygulamaya geçmekteyiz. Buhar şeklinde yaptığımız uygulamamız, bir oda için 15 dakika sürmektedir. Sonlandığında ise ne kadar bakteri yok ettiğimizi tekrardan ölçmekteyiz. Ayrıca ölçümde 0-500 arasında bir sonuç gelirse temizlik hizmetini sonlandırmaktayız. Çünkü bizim oranımız 0-500’dür. Bu oranda bakteri bizim için uygundur. 500-2500 arasını riskli, 2500 ve üzerini de  aşırı riskli olarak görmekteyiz" dedi.

onemli2.jpeg

BİRÇOK SEKTÖRE HİZMET

Çok sayıda farklı sektörlere hizmet verdiklerini dile getiren Muhammed Bâkır İpek,"Eğitim alanında; kreş, rehabilitasyon merkezleri, yurtlar, gıda sektöründe; restoranlar, kafeler, tatlıcılar, bireysel olarak; ev ve araçların temizliklerini yapmaktayız. Aynı zamanda alışveriş merkezlerinin temizliğini de gerçekleştirmekteyiz. Temizlikten öte zararlı bakterileri öldürmeyi amaçlamaktayız. Temizlik herkesin yapabildiği bir şeydir fakat farkımız bakterileri öldürüp bunu ölçüm ile ispatlamaktır. Örneğin araç temizliği yapan firmalar, paspasları nemli şekilde araca yerleştirmekte ve nemden kaynaklı olarak bakteriler çoğalmaktadır. Ardından da enfeksiyon olarak kişiye bulaşmaktadır. Uygulamalarımız sonrası o ortamda bulunanların hastalanma oranlarını da viral enfeksiyona kapılma oranlarını da düşürüyoruz. Ortamı kullanan kişi sayısı ne kadar fazla olursa o ortamda bakteri üretimi o denli fazla olmaktadır. Pürüzlü yüzeylerde bakteri oranı da fazladır. Ev ortamında; halı, koltuk, kumanda da bakteriler daha fazladır. Normal temizlik yaptıktan sonraki ölçümümüzde 1500 RLU sonucunu almaktayız. Bu rakam risk içerdiğini göstermektedir. Otomobillerde de aynı şey geçerlidir. Bu sebeple de temizliğin ardından tüm alanlarda olduğu gibi anti-bakteriyel uygulamalarımızı gerçekleştirmekteyiz" dedi.

ekip.jpeg

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KAYIT ALTINA ALINIYOR

Temizlik sonrası memnuniyeti ölçmek için müşterilerle anket çalışması yaptıklarını belirten Muhammed Bâkır İpek, "Müşteri memnuniyeti açısından satış sonrası hizmet departmanımızın bir anket çalışması olmaktadır. Uygulamalarımızın bir gün içerisinde beş soruluk anket yapmaktadırlar. Müşteri memnuniyetine orantılı olarak da personeli ücretlendirmekteyiz. Bunda amacımız personelin işi daha iyi yapmasını amaçlamaktır. Aynı zamanda yazılım ekibinden arkadaşlarla yaptığımız uygulamamız da vardır.  Örneğin Ocak 2020’den, Ocak 2021’e kadar ne kadar bakteri yok ettiğimizi raporlayıp müşterilere sunmayı planlamaktayız. Talep doğrultusunda firmalara mutlu hijyen tarafından temizlenmiştir yazılı Plaket yapıştırmaktayız" diye konuştu.

onemli6-001.jpg

YURTDIŞINDAN GELEN ÖZEL EKİPMAN

Anti-bakteriyel ürünleri yurtdışından temin ettiklerini kaydeden Muhammed Bâkır İpek,"Temizlik malzemelerimiz endüstriyel ürünlerden oluşmaktadır. Anti-bakteriyel ürünlerimizi yurtdışından getirtmekteyiz. Danimarka’dan temin ettiğimiz bakteri ölçüm cihazı ve swap ürünlerimizle uygulamaları gerçekleştirmekteyiz. Tek kullanımlık swaplarımızın içindeki sıvıda, aldığımız numuneyi çözeltmekteyiz. Bakteri ölçüm cihazına yerleştirmekte ve bir dakika içerisinde sonucunu almaktayız. Şuan Konya çevresinde Aksaray, Karaman, Uşak, Afyon, Antalya, Ankara olmak üzere altı ilde hizmet verebilecek durumdayız. İlerleyen dönemlerde şuan hizmet verdiğimiz illerde yoğun bir talep olursa şube açabiliriz. Hedefimiz gelecekte her alanda Mutlu Hijyen Teknolojileri logosunun olduğu, hijyenik ve sağlıklı nesillerin yetişebileceği bir ortam sunabilmektir" " dedi.

manset-012.jpg

KONYA’DA ALANINDA TEK TÜRK FİRMA

Konya’da bu teknolojiyi kullanan alanındaki tek Türk firma olduklarını söyleyen Muhammed Bâkır İpek, ”Hijyenin temizliğin üstü ve ispatlanabilir durumu olduğu için hijyen ekini kullandık. Sondaki 'Teknoloji'  kelimesi de kullandığımız cihazlardan kaynaklıdır. Bu teknolojiyi Konya’da kullanan tek Türk firmayız. Ayrıca Türkiye’de de birçok ilde bu hizmetle bir teknoloji bulunmamaktadır. Logomuzda kullandığımız renkler  turkuaz ve mordur. Buradaki amacımız da bakterilerin genelde rengi mor olarak algılanır. Turkuazda da temizliği temsil eden yeşil ve mavi renklerin karışımı olarak ele aldık diyebiliriz" şeklinde konuştu.

onemli5.jpg

 YENİ HABER GAZETESİ