Mutlu Hijyen Teknolojileri'nden bakteri ve virüse geçit yok!

İlk kez 2019 yılının Aralık Ayı'nda Çin'de görülen ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) vakasından önce de zararlı bakterilere karşı çalışmalar gerçekleştiren Mutlu Hijyen Teknolojileri, pandemi sürecinde ön plana çıktı.
Mutlu Hijyen Teknolojileri'nden bakteri ve virüse geçit yok!

İlk kez 2019 yılının Aralık Ayı'nda Çin'de görülen ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) vakasından önce de zararlı bakterilere karşı çalışmalar gerçekleştiren Mutlu Hijyen Teknolojileri, pandemi sürecinde ön plana çıktı. 2019 yılının Ağustos ayında kurdukları şirketlerine pandemi döneminde rağbetin çok daha fazla arttığını dile getiren Firma Sahibi Muhammed Bâkır İpek, 'Koronavirüs vakası dünyada görülmeden önce de zararlı bakteri ve virüsleri yok ediyorduk' dedi.

muhammed-bakir-ipek-mutlu-hijyen-teknolojileri-1.jpg

Antibakteriyel uygulamalar yaptıkları firmalarına olan ilginin pandemi döneminde giderek arttığını dile getiren Muhammed Bâkır İpek,  "2019 yılı içerisinde şirketimizi kurduğumuzda amacımız çeşitli virüs ve bakterilere karşı önlem almaktı. O dönemde koronavirüs vakası henüz görülmemişti. Sektörde haşere ilaçlama adı altında virüs ve bakterilere karşı bazı firmalar bulunmaktaydı. Fakat ana konuları HES kontrol olduğu için haşere dışında antibakteriyel uygulamalar yapan tek şirket bizdik. Koronavirüsün dünyada ilk kez görüldüğü Aralık ayında şirketimiz henüz 4 aylık bir firmaydı. O dönemde insanlara bulundukları mekânlarda zararlı bakterilerin olduğunu ve bunu yok edebileceğimizi ispatlıyorduk. Bunun için de ATP ölçüm cihazlarını kullanıyorduk. Bu cihazlarla önce dezenfekte edilecek ortamdaki bakteri ve virüslerin tespitini yapıyorduk. Daha sonra antibakteriyel uygulamamız sisleme makinasıyla yapılıp ardından da ortamı gerçekten dezenfekte ettiğimizi ikinci bir ölçümle ispatlıyorduk. Bu şekilde tanıtımlarımız oldu. Genellikle gelen tepkiler, 'Gözle göremediğimiz bir şeyi neden yok etmeye çalışalım ki?' şeklinde oluyordu. Ardından da Aralık ayında dünyada, Mart ayında da ülkemizde koronavirüsün görülmesiyle, gözle göremedikleri bir şeyi yok ettirmek için çaldıkları ilk kapı Mutlu Hijyen Teknolojileri oldu" dedi.

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-8.jpg

'AKILLARA İLK GELEN FİRMA BİZ OLDUK'

Koronavirüsün görülmesiyle dezenfekte için insanların aklına gelen ilk firmanın Mutlu Hijyen Teknolojileri olduğunu söyleyen Muhammed Bâkır İpek,  "Virüs görülmeden önce de elimizde tüm Konya'ya yetecek kadar dezenfektan stoğumuz vardı.  O dönemlerde Konya'da yüzde 5'lik dilime hitap ediyorduk. O sırada bu şekilde kendi tanıtımımızı yaptıktan sonra pandeminin çıkması, insanların aklına ilk olarak bizim firmamızı getirdi. Bilinç altına yerleştikten sonra ilk kez bizi aradılar. 11 Mart tarihinde gün içerisinde telefonumuzu birkaç kez şarj etmek zorunda kaldık. O zamanda tevafuk eseri, Konya'daki özel bir üniversite ile Kasım ayında yaptığımız anlaşma gereği 11 Mart'ta uygulamasını yapacaktık. 10 Mart'ta ülkemizdeki ilk vakanın görülmesiyle o üniversitedeki uygulamamızı normalde 2 saatte bitirmemiz gerekirken çalışmamız yaklaşık 5 saat sürdü. Çünkü insanlar sürekli dezenfekte talebinde bulunuyordu. Aynı gün içerisinde özel bir hastanenin ve AVM'nin dezenfektesini gerçekleştirdik. Birkaç tane de araç, restoran ve kafe dezenfektesi yaptık. Bunlar sabah saat 05.00'e kadar sürdü. 3 saatlik dinlenmenin ardından saat 08.00'de yeniden çalışmaya başladık. Bu süreçte virüs olan, olmayan veya tedbir amaçlı düşünülen her yerde biz vardık. Bu şekilde bir süreç atlattık. Mart ila Nisan ayları içerisinde yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekarelik bir alanın dezenfektesini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-4.jpg

'KALİTEMİZ VE FARKIMIZI ORTAYA KOYDUK'

Dezenfekte işlemi öncesi ve sonrası ortam bakterisini test ederek yaptıkları çalışmaların kalitesini ortaya koyduklarını belirten Muhammed Bâkır İpek,  "Bu süreçte firmamıza müşteri gibi yaklaşıp fiyatları, kullandığımız malzemeyi ve uygulama şekillerimizi öğrenip bize rakip olmaya çalışan şahıslar da çıktı. İnsanların ek gelir kaynaklarına ihtiyaçları olduğu için bu süreçte asıl işlerinin dışında dezenfekte işine giren çok sayıda şahıs oldu. Onlar da aynı şekilde uygulamalar yaptılar. Fakat bizler uygulama öncesi ve sonrasında ispatlama yaptığımız için öyle bir farkımız oldu. Virüs öncesinde de bu şekilde çalışıyorduk. Müşterilerimizin gönlünü rahatlattık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda, Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiler doğrultusunda Sağlık Bakanlığı'nın Biyosidal ürün uygulama ve dezenfekte uygulamasıyla ilgili yayınlamış olduğu yönetmeliklere istinaden sertifika çıkardık. Bu sertifikayı da çalıştığımız yerlere yıllık sözleşme yapmak şartıyla teslim etmekteyiz. Yönetmelikler ve kullandığımız ürünün ruhsat numarası sertifikalarda yazmaktadır. Bu sertifika sayesinde de ortamın hijyenik olduğu ve uygulamanın yapıldığı müşterilerimize ve müşterilerimizin müşterilerine izah edilmiş olmaktadır" dedi.

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-1.jpg

'BU İŞİ YAPIYORSAK RİSKLERE KATLANMAK ZORUNDAYIZ'

Koronavirüs sürecinde ortaya çıkan riskli bölgelerde de aynı titizlikle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Muhammed Bâkır İpek,  "Koronavirüse yakalanmış olan ve evini, aracını dezenfekte ettirmek için bizi çağıran kişilerin telefonlarını aldığımızda bunun bir görevimiz olduğunu düşünerek hareket ettik. Güvenliği için bizi çağırmıştı. Bizden önce ulaştığı dezenfektecilerin hiçbiri çeşitli bahanelerle o ortama girmek istememiş. Fakat biz biliyoruz ki, bu işi yapıyorsak, risklerine de katlanmak zorundayız. Biz de bu riski aldığımız için virüslü olan hastaların ve karantinada olan kişilerin yaşadıkları problemleri yaşadık. Yeri geldi çocuğumuzdan, ailemizden, evimizden ayrı kaldık. Vakalı bir yerden talep gelene kadar rutin şekilde işimizi gerçekleştiriyorduk. Fakat vakalı yerden çağırıldığımızda işin ciddiyetini bir kat daha anlamış olduk. O süreçte vaka olan yere daha fazla tedbirli kıyafetlerle gitmeye başladık. Önlemlerimizi kat be kat arttırdık ve vakalı kişilerin araçlarının, evlerinin dezenfektesini yüzde yüz oranında tamamlayarak müşterimizi memnun ettik" şeklinde konuştu.

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-2.jpg

'HERKESİ BİLİNÇLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Virüsten korunmak için herkesi bilinçli olmaya davet ettiklerini kaydeden Muhammed Bâkır İpek, "Bundan sonraki süreç vakanın ortaya çıktığı dönemden çok daha önemli gözükmektedir. Çünkü artık böyle bir virüsün hayatımızda var olduğunu, bunun aşısı bulunana kadar da vaka sayılarının belli bir şekilde görülmeye devam edeceğini biliyoruz. Bu noktada da herkesi daha bilinçli olmaya davet ediyoruz. Yine aynı şekilde dezenfekte uygulamasını da bilinçli firmalara yaptırmalarını tavsiye etmekteyiz. Özellikle sosyal medyadaki reklamlara aldanmayıp, araştırmaları gerektiğini önermekteyiz. Mutlu Hijyen Teknolojileri olarak verdiğimiz tüm hizmetlerimiz müşterilerimizin gönül rahatlığı içinde yaptıracağı şekildedir. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık Birimi bilgileri dahilinde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. İlerleyen dönemlerde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerle de ticaretin dışında hizmet amaçlı ortak projelerimiz olacaktır" dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-10.jpg

muhammed-bakir-ipek-mutlu-hijyen-teknolojileri-2.jpg

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-6.jpg

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-5.jpg

mutlu-hijyen-teknolojileri-konya-3.jpg