Müze sayısında Konya ikinci
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Kültür İstatistiklerinden 'Müze İstatistikleri, 2018' sonuçlarına göre müze sayısında İstanbul birinci, İzmir, Antalya ve Konya ikinci oldu
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Kültür İstatistiklerinden “Müze İstatistikleri, 2018” sonuçlarına göre; müze sayısında İstanbul birinci, İzmir, Antalya ve Konya ikinci oldu
Tüik Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Müzeler genel müdürlüğüne bağlı müze sayısında İstanbul 17 müzeyle ilk sırada yer alırken, İzmir, Antalya ve Konya 10 müzeyle ikinci sırada yer aldı. Mersin ve Muğla illeri 8 müzeyle üçüncü sırada yer aldı. Türkiye genelinde müze sayısı 2018 yılında 13 müze artarak 451'e ulaştı. Bunların 200 tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, 251 tanesi ise özel müze kategorisinde yer aldı.
Ziyaretçi sayısında Mevlana Müzesi üçüncü oldu
Tüik Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Ziyaretçi sayısında birinci sırada 3 004 620 ziyaretçi ile İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi yer alırken, ikinci sırada 2 922 037 ziyaretçi ile İstanbul Ayasofya Müzesi, 2 817 386 ziyaretçi ile de Konya Mevlana Müzesi üçüncü sırada yer aldı.
İl | Müze Sayısı * |
| Müze | Ziyaretçi Sayısı |
İstanbul | 17 |
| İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi | 3.004.620 |
İzmir | 10 |
| İstanbul Ayasofya Müzesi | 2.922.037 |
Konya | 10 |
| Konya Mevlana Müzesi | 2.817.386 |
Antalya | 10 |
| Nevşehir Hacıbektaş Müzesi | 443.160 |
Muğla | 8 |
| İstanbul Topkapı Sarayı - Harem Dairesi | 421.780 |
Mersin | 8 |
| İstanbul Arkeoloji Müzeleri | 378.675 |
Bursa | 7 |
| Antalya Aziz (St.) Nikolaos Müzesi | 364.996 |
Aydın | 6 |
| Ankara Cumhuriyet Müzesi | 353.727 |
Ankara | 6 |
| Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi | 268.374 |
Nevşehir | 5 |
| Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi | 253.795 |
* Müzeler genel müdürlüğüne bağlı müze sayısı
Konya’da bulunan Müzeler
Mevlana Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Taş-Ahşap Eserleri Müzesi (İnce Minare), Etnografya Müzesi, Çini Eserleri Müzesi (Karatay Müzesi), Akşehir Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Batı Cephesi Karargâhı Müzesi, Taş Eserler Müzesi, Ereğli Müzesi.