MVD Makine’den ihracata büyük katkı

Metal sac bükme ve işleme makinaları üretimi yapan MVD Makine, ihracata büyük katkı sağlıyor. Türkiye’nin ilk 5 ihracatçısı konumunda yer aldıklarını söyleyen Pazarlama Sorumlusu Uğur Gülen, ürettikleri makineleri 90 ülkeye gönderdiklerini belirtti.
MVD Makine’den ihracata büyük katkı

MVD Makine’nin ihracata değer kattığını vurgulayan Pazarlama Sorumlusu Uğur Gülen, Türkiye’nin ilk 5 ihracatçısı konumunda olduklarını belirtti. MVD Makine’nin, sac, metal, kesim ve büküm makinelerini üreten bir firma olduğunu söyleyen Uğur Gülen, “Firmamız yaklaşık 72 seneden beri üretime devam ediyor. Şu anda da 90 ülkeye makineleri ihraç ediyoruz. Her kıtada makinelerimiz mevcut. Hala satışlarımız bu noktada devam ediyor. 40 bin metrekareye kadar alanımız, 200’den fazla çalışanımız var. Yıllık 600-700 makine çıkarmaya da devam ediyoruz” dedi.

1-ugur-gulen.jpg

 ‘İHRACATA DEĞER KATTIK’

MVD Makine firmasıyla ihracata değer kattıklarını vurgulayan Uğur Gülen, ‘’MVD Makine’nin kuruluşu, 1950 senesine dayandığı için biz şu anda Türkiye’nin ilk 5 ihracatçısı konumundayız. Dolayısıyla ülkeye de ihracat anlamında bir değer kattığımızı düşünüyorum. Şu anda metal ve sac, her yerde kullanılıyor. Bükülen, kesilen, şekil alan tüm saclar bizim sektöre direk hitap ettiği için hızlı ivme kat ediyoruz. Otomotivden tutun ağır sanayisine, endüstriyel mutfaktan tutun tarım aletlerine kadar dayanan bir sektör. Biz direkt müşterilere değil üreticilere hitap ettiğimiz için aslında üreticilere katkı sağlamış oluyoruz”’ şeklinde konuştu.

1-20220518180151.jpg

‘VASIFLI ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ’

Bu yıl içerisinde yüzde 30’luk bir büyüme elde ettiklerini belirten Uğur Gülen, ‘‘Biz yine bu şekilde istikrarlı bir şekilde yere sağlam basarak ve emin adımlarla devam ettirmek istiyoruz. Çünkü yıllık olarak baktığımız zaman önemli bir rakam. MVD Akademi adı altında bir projemiz mevcut. Siyasi operatörle de üretime direkt olarak 3 aylık bir eğitimden sonra vasıflı eleman yetiştiriyoruz. Uluslararası belgelendirerek yurt dışında çalışabilme imkânı sağlanıyor. Şu anda sadece insanlara vasıf kazandırmayı hedefliyoruz. Çünkü üretimin asıl kaynağı işi bilenlerden geçiyor. Bizim de daha önce makine sektöründe çalışmış, öğretmenlik yapmış, kadromuzla kendi bünyemize ve ülkemize vasıflı işçiler kazandırıyoruz. Bu olayın Türkiye’de öncüsü olmak istiyoruz.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

2-20220518180151.jpg

3-20220518180151.jpg

4-926.jpg