Nakliye sektöründe planlamalar yapıldı

Konya’da nakliye sektöründe hizmet veren ASL Lojistik, müşterilerden aldığı güven ile en çok tercih edilen firmalardan olmayı başardı. Nakliye sektöründe edindiği 13 yıllık tecrübe ile 2017 yılında kurulan firmada evraktan, binlerce tonluk malzemeye kadar geniş bir yelpaze ile hizmet ediyorlar.
Nakliye sektöründe planlamalar yapıldı

Konya’da nakliye sektöründe hizmet veren ASL Lojistik, müşterilerden aldığı güven ile en çok tercih edilen firmalardan olmayı başardı. Nakliye sektöründe edindiği 13 yıllık tecrübe ile 2017 yılında kurulan firmada evraktan, binlerce tonluk malzemeye kadar geniş bir yelpaze ile hizmet ediyorlar. İşletmenin sahibi Gülsüm Sezen Yıldız’a kuruluş aşamasında manevi destekte bulunan Pazarlama Müdürü Ferhat Buzluk sektörlerine Covid-19’un etkilerini ve süreçteki düşüncelerini Yeni Haber okurları ile paylaştı.

Müşterilerin en çok tercih ettiği firmalardan olan ASL Lojistik’in süreçten etkilendiğini ama bu dönemin geçeceğini dile getiren Pazarlama Müdürü Ferhat Buzluk; “Kargolarımız bu süreçte sınırda kalmadı. Virüs ilk ülkeler arasında yayılmaya başladığında bazı ülkeler sınır kapılarını kapatsa da bu seyahat eden kişilere yönelik oldu. Lojistik için de bazı ülkeler sadece bir kapılarını geçişe açık bıraktı. Bu sebeple işlerimizde aksama olmamıştı. Halihazırda ülkemizdeki koronavirüs nedeni ile sektörde problemlerimiz oldu. Süreç ciddiyetini artırdıkça bizde ona yönelik önlemlerimizi alacağız. Süreçle ilgili yaşanılan sıkıntıların atlatılacağına inanıyorum” dedi.

asl-lojistik-konya-2.jpg

‘MALİYETLER ARTTI’

Maliyetlerdeki artışa dikkat çeken Ferhat Buzluk; “Salgın tüm dünyayı etkilediği gibi bizleri de etkiledi. Yurtdışı kargo işi yaptığımız için özellikle import gönderilerde, Çin’den gelecek kargolarda aksamalar ve fiyatlandırmada da artışlar oldu. Bir gün diğerini tutmuyordu dün aldığınız teklif bugün artmış oldu. Bu fiyat artışları müşterileri zora soktu, maliyetlerini arttırdı” ifadelerini kullandı.

ferhat-buzluk-sezen-yildiz.jpg
Ferhat Buzluk / Sezen Yıldız
 

‘KARGOLARDA SORUN YAŞAMADIK’

Belli yerler hariç kargolarda sıkıntılar yaşamadıklarını dile getiren Buzluk; “Giden kargolarda çok büyük sorunlar yaşamadık. Teslimat aşamasında sadece gün bazlı aksamalar meydana geldi. Sadece bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağı olduğu için bu yerlere kargo kabulü yapamadık” diye konuştu.

asl-lojistik-konya-1.jpg

‘SEKTÖRÜN ÇABUK TOPARLANACAĞINA İNANIYORUM’

Virüs atlatıldıktan sonra tüketimin olması sektörün çabuk toparlamasını sağlayacak diyen Buzluk; “Bundan sonraki aşamada sektörümüzün çabuk toparlanacağına inanıyorum. Bu arz talep meselesi insanlar mecburen bazı şeyleri tüketmek ve almak zorunda bu olunca da üretim bunlara cevap vermekte bizlerde buna bağlı talep yerine ulaştırma aşamasında hizmet vermekteyiz” dedi.

asl-lojistik-konya-3.jpg

‘SORUN KÜRESEL MÜCADELEMİZ ULUSAL’

Çağrılara uyulmasının önemine vurgu yapan Buzluk; “’Sorun küresel mücadelemiz ulusal’ bu sloganı tekrarlamak istiyorum. İnsanlarımız önce kendi hanelerinde olmak üzere dikkatli olmaya başlarsa toplum bilinci de bu yönde gelişirse bu süreci daha az zararla atlatırız diye düşünüyorum. Çağrılara dikkat etmeliyiz yetkililerin uyarı ve önlemlerine de tam anlamıyla uyulursa atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

asl-lojistik-konya-4.jpg

‘PLANLAMAMIZI YAPTIK’

Salgın sürecinin uzaması halinde planlamalar yaptıklarını söyleyen Buzluk; “Salgının ne zaman geçeceği belli değil. Bu küresel bir problem planlamalar hepimiz için geçerli en başta evden mümkün olduğu kadar çıkmamak ve uyarıları dikkate almak. Şuan için üzerimize düşeni yaptık ve insanlarla birebir ilişkileri azalttık evden çalışma sistemini uyguluyoruz. Yapılan fiyat tekliflerini ve operasyonel işlemleri elektronik ortamda yürüteceğiz. Planlamalarımızı yaptık. Temennim kısa zamanda atlatılması” diye konuştu.

‘SÜREÇTE ANLIK DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR’

Ülkelerin alacağı kararların sektörü için önemli olduğunu dile getiren Buzluk; “Ticaret yaptığımız ülkelerde aksamalar yaşamak kaçınılmaz. Örneğin; İtalya’da çoğu işyeri kapalı olduğu için tedarikçiler alıcı firmanın açık olup olmadığının ve kargo gittiğinde teslimatın yapılıp yapılamayacağı teyidini istiyorlar. Tabi ki bundan sonraki durum nasıl olur, salgın hangi aşamaya gelir, ülkeler nasıl kararlar alır bilmiyoruz. Şuan için beklemedeyiz bu süreçte anlık değişiklikler olabilir” dedi.

asl-lojistik-konya-5.jpg

‘SÜRECİ EN AZ HASAR ATLATABİLİRİZ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu bu süreci en az zararla atlatılacağını düşündüğünü dile getiren Ferhat Buzluk; ”Sağlık Bakanımızın yapacağı açıklamaları ve uyarıları dikkatle izliyoruz. Kendisinin özverili çalışmalarını görüyoruz ve elinden gelenin fazlasını yaptığına da şahidiz. En az hasarla bu salgını nasıl atlatabiliriz. Bunun için Bakanın çalışmalarını görmemek elde değil kendisine ve tüm sağlık çalışanlarına ayrıca bunun için mücadele eden bütün görevlilere teşekkür ederiz” şeklinde sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ