Nalçacılılar: Yalnızlığı siz seçtiniz

Konyaspor Nalçacılılar Grubu, #YalnızlığıSizSeçtiniz başlığıyla yaşanan süreçle ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı.
Nalçacılılar: Yalnızlığı siz seçtiniz

NALÇACILILAR'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

Konyaspor camiası olarak çok zor ve yıpratıcı bir sezonu geride bıraktık. Son 2 haftada alınan sonuçlar ile ligde kalmayı başardık belki ama bu süreçte tüm Konyaspor kamuoyunun yaşadıkları hala hafızalardaki yerini koruyor.  7 Ağustos tarihinde yapılacak genel kurulda "Mevcut yönetim kurulunun değişmemesi" ihtimaline rağmen kafalarda hiçbir soru işareti kalmaması adına bu bilgilendirme metnini sizlerle paylaşıyoruz. Buna ek olarak ilerleyen günlerde sosyal medya hesaplarımızdan yapacağımız canlı yayınla da taraftarlarımızın soracağı sorulara cevap vereceğiz. 

8 Haziran 2018 - Konyaspor'un çalkantılı geçen 2017-2018 sezonunun ardından yapılan olağanüstü genel kurulda Hilmi Kulluk ve ekibi 95 oy ile seçilerek!! Konyaspor'un yeni yönetim kurulu oldular. Bu göreve ve Konyaspor'a olan sevgileri ile bağlılıklarını da 42 saniye bile konuşmayarak kanıtladılar!!  

22 Haziran 2018 - İşbaşı yapan yönetim kurulumuz ilk olarak teknik direktör adayları arasından Rıza Çalımbay'ı SEÇEREK kendisiyle sözleşme imzaladılar ve kamp dönemi başladı.  28 Temmuz 2018 - Kamp dönemi devam ederken teknik heyetin takımda gördüğü eksikliklere nazaran yaptığı transfer taleplerinden sıkılan yönetim kurulumuz, aracılar vasıtasıyla bizlere ulaşıp teknik direktör Rıza Çalımbay ile ilgili “çok transfer istemesini” eleştirir bir açıklama yapmamızı talep ettiler.

Teknik direktör SEÇİMİNİ yaparken adayların tüm özelliklerini gözden geçirerek seçim yapılması gerektiği gerekçesiyle bu talep dernek yönetimimiz tarafından reddedildi. Rıza hocanın gittiği her takımda transfer konusunda çok talepkar bir profil çizdiği, yetiştiği kulüp ile olan duygusal bağı, sürekli mazeret üretmesi vs gibi noktalar iyi etüt edilerek sözleşme imzalanması gerekirdi. Bu talebin reddedilmesi sonrasında yönetim kurulu ile olan ilişkilerimiz yıpranmaya başladı. Ancak hep yara aldığımız "Konyaspor’un menfaatleri" düşüncemiz nedeniyle bunları kamuoyuyla paylaşamadık. Bu olayın ardından özellikle sosyal medyadaki troller aracılığıyla her geçen gün Rıza Çalımbay’ın kuyusu daha derin kazılmaya başlandı.

31 Ekim 2018 – Kupada K.Maraşspor karşısında alınan ağır mağlubiyet neticesinde Rıza Çalımbay ile ilgili eleştiriler 3 aydır yapılan algı operasyonu ile birleşince, yolun sonu görünmeye başlamıştı. El altından bu sezon takım çalıştırmak istemeyen Aykut Kocaman'ı ikna çalışmaları devam etti ancak net bir cevap alınamaması nedeniyle Rıza Çalımbay ile ilgili herhangi bir somut adım da atılamadı.

10 Kasım 2018 – Kendi sahamızda oynadığımız ve 2-0 kazandığımız A.Gücü karşılaşmasından sonra girilen milli arada ani olarak Konya’ya davet edilen Rıza Çalımbay’ın bileti, 12 maçta 17 puan toplamasına rağmen “Şehirle yaşadığı doku uyuşmazlığı” gerekçe gösterilerek kesildi. O dönem alınan bu karar sosyal medyada olumlu karşılık bulmuştu ancak Hilmi Kulluk ve yönetiminin aldığı bu kararın vicdani temellere oturtulmamış olması, ilerleyen dönemlerde “Rıza Çalımbay gönderilirken acaba ah mı alındı” sorusunu gündeme getirecekti. Yönetim kurulunun bu ayrılığın akabindeki ilk hamlesi Aykut Kocaman'ı ikna edip, göreve getirmek oldu. 

12 Eylül 2019 – Konyaspor yönetim kurulumuz isim sponsorluğu için o dönem ciddi maddi zorluklar içinde olan İttifak Holding ile yıllık 3.5 milyon TL ve teknik heyetin önerdiği bir oyuncunun bonservisi ile Konyaspor’a kazandırılması karşılığında 3+2 yıllık isim sponsorluğu anlaşması imzalandı. Gerek mali şartları, gerekse sözleşme süresinin uzunluğu ile ilgili olarak taraftarlardan ciddi tepki alan Hilmi Kulluk, “2-3 arkadaşın buna karşı gelmesi beni çok da fazla ilgilendirmiyor” açıklamasıyla taraftarla arasındaki bağları kopma noktasına getirdi. Güncel dönem itibari ile söz verilen oyuncu transferi de henüz gerçekleşmedi.  30 Kasım 2019 – Deplasmanda oynanan ve 3-1 kaybettiğimiz Ç.Rizespor karşılaşması sonrası teknik direktör Aykut Kocaman yönetim kuruluna “Takımdaki kötü gidişattan kendisini sorumlu tuttuğunu ve talep edilmesi halinde tazminat almadan görevi bırakabileceğini iletti.” Yönetim kurulumuz da 4 Aralık 2019 tarihinde Aykut Kocaman’ın arkasında olduklarını belirtir bir açıklama yayınladılar. 

29 Aralık 2019 – Deplasmanda oynanan ve son dakikada yenilen gol ile kaybettiğimiz Alanyaspor karşılaşması sonrası tıpkı Rizespor karşılaşması sonrası yaptığı gibi "istenirse tazminat talep etmeden ayrılabileceğini" futbol şube sorumlumuz Selçuk Aksoy’a ileten Aykut Kocaman hakkında artık bir karar verilmesi gerekiyordu. Pazar günü takribi olarak saat 18.00 sularında gerçekleşen bu görüşmenin üstünden 28 saat geçmesine rağmen herhangi bir karar verilememesi kriz yönetimi konusunda da ne kadar vasat olduğumuzu gözler önüne seriyordu.

Yönetim kurulu ile yaptığımız görüşmelerde alınacak her karara saygılı olduğumuzu, Konyaspor menfaatlerinin her şeyin üstünde olması gerektiğini ilettik. Bu söylemlerimize rağmen hala bir karar alınamamış olması taraftarlarımızda ve kamuoyunda belirsizliğe bağlı bir kaos ortamı oluşturacağı için Pazartesi saat 22.30'da inisiyatif alarak Aykut Kocaman’ın arkasında olduğumuzu belirten bir paylaşım yaptık. Bu vesileyle şu ara kulaklarımıza gelmeye başlayan “Nalçacılılar Aykut Kocaman’ın görevde kalması için bize baskı yaptı” söylemlerinin gerçek dışı olduğunu da kamuoyunun bilgilerine sunarız. 

12 Şubat 2020 – Aykut Kocaman’dan boşalan teknik direktörlük görevine Bülent Korkmaz getirildi. İlerleyen günlerde temiz bir sayfa açmak ve birlik beraberlik mesajı vermek adına davet edildiğimiz yemekte yine o mağrur ve küçümseyici zihniyetle karşılaştık. Yine dinlemekten çok konuşmayı tercih eden bu anlayış, suçlayıcı, aşağılayıcı tavırlarına devam etti. Akabinde de tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle liglere ara verildi.

Son 8 hafta öncesinde Nalçacılılar olarak bir karar aldık. Yaşadığımız bunca haksızlığa rağmen Konyaspor'un ligde kalması için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. Özellikle sosyal medyadan yayılan ve tüm şehri etkisi altına alan negatif enerjinin pozitife dönmesi için "türlü türlü hakaret ve yalan ithamlarla tahrik edilsek" de "Soğukkanlılığımızı koruyarak" şehrin motivasyonunu üst düzeye çıkarma adına paylaşımlarda bulunduk. Çok şükür ki zaman bizi haklı çıkardı.  Teknik nedenlerin yanında Hilmi Kulluk başkanın kendi fikrinden olmayanları ötekileştirdiği ve dahası kalbini kırdığı yönetim tarzı nedeniyle işlerimizin aksi gittiği de konuşulan bir başka konu. Belki de bu nedenle boş kalelere goller kaçırdık, net fırsatları harcadık, çok basit puanlar kaybettik, bunu bilemeyiz. Ama Konyaspor taraftarının bu yaşananları hak etmediğini de söylememiz gerekiyor.  Bu vesile ile kulübümüzün yaptığı genel kurul açıklamasında belirttiği "Yalnız kaldık" bölümüne de atıfta bulunacak olursak; "Aslında siz yalnız kalmadınız, bu eleştiri kabul etmeyen ve ayrıştırıcı politikalarınız nedeniyle yalnız kalmak istediniz. Kamuoyu da sizin istediğiniz gibi sizi sizinle bıraktı, hepsi bu..."