Nallıhan Kuş Cenneti'nde rıhtım düzenlemesi yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan kuş cennetinde seyirlik amaçlı kullanılan rıhtımda düzenleme yapıldı. Nallıhan Belediye Başkanı...
Nallıhan Kuş Cenneti'nde rıhtım düzenlemesi yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan kuş cennetinde seyirlik amaçlı kullanılan rıhtımda düzenleme yapıldı.

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürdürdükleri çalışmayla 15 metre uzunluğunda olan seyirlik rıhtımının 30 metreye çıkarıldığını söyledi.

Kuş cennetinin Nallıhan ilçesinin önemli sulak ve 200 tür kuşa ev sahipliği yapan bir alan olduğunu belirten Öntaş, "Yaptırılan rıhtımla alanın, kuşların ve çevresinin daha güzel izlenmesine fırsat sağlandı. Şimdi su yok ama ilkbaharda bu alanlar su altında kalacak. Buraya ziyarete gelenler gerek teras katından gerek rıhtımdan alanı rahatlıkla görebiliyorlar. Kuş cenneti kuşlarla olduğu kadar, çevresindeki doğal güzelliğiyle de ilgi çekmektedir." dedi.

Kuş cennetinin tam karşısında bulunan Kız Tepesi'nin tescillendiğine değinen Öntaş, şunları kaydetti:

"Sayın Ankara Milletvekilimiz Nevzat Ceylan Bey'in girişimleriyle kuş cennetinin tam karşısında bulunan rengarenk Kız Tepesi tescilledi. Bu alan bölgeye de ayrı bir güzellik katıyor. Hava durumuna göre tepe farklı renklere bürünüyor. Bunda da en önemli faktör, bu tepede farlı madenlerin bulunması. Kız Tepesi Tabiat Anıtı 542 hektarlık bir alanı kaplıyor. İlçemiz Nallıhan, gerek çevresinde bulunan doğal güzellikleri gerek tabiat varlıkları gerek Türkiye'de ilk olması ile bilinen Sarıyar Barajı, asırlık çınarlar, kuş cenneti, şimdi de Kız Tepesi Tabiat Anıtı olarak tescillenmesiyle ilçemiz güzelliğine de güzellik katmış olacak."


Kaynak: