Gerçekte nasıl öldüğünü biliyor musunuz?

Akil Öztuna, Hababam Sınıfı serisinde gözleri iyi görmeyen felsefe hocası karakteriyle hafızalarda iz bırakan. Tosun Paşa filminin çekimleri sırasında deveden düşerek hastaneye kaldırılan usta oyuncu Akil Öztuna geçirdiği iç kanama sebebiyle hayatını kaybetmişti.
Gerçekte nasıl öldüğünü biliyor musunuz?

1976 yapımı Tosun Paşa filmi, Türk Sinemasını unutulmazlarından biri. Yeniden ekranlara gelmesiyle ilgi odağı olan Tosun Paşa filmi izleyiciyi kahkaha boğarken meğer içinde bir trajedi saklıyormuş.

Filmdeki Tellioğulları'nın reisi Tellioğlu Akil karakterine hayat veren Hababam Sınıfı serisinde yer alan felsefe hocası olarak da hafızalara kazınan Akil Öztuna, Tosun Paşa filmi çekilirken sette yaşanan kaza sonucu hayatını kaybetmişti..

Akil Öztuna, deveden düşerek hastaneye kaldırılmış ve ardından geçirdiği iç kanama sebebiyle vefat etmişti.

Akil Öztuna'nın yaşadığı kaza sürecinde meğer Tosun Paşa ve Hababam Sınıfı filmlerinin çekimleri ise aynı anda sürdürülüyormuş.

Akil Öztuna'nın canlandırdığı Tellioğlu Akil karakterinin Tosun Paşa filminin geri kalan bölümünde aniden ortadan yok olmasının sebebi de filmin çekimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle ölmesiymiş.

•SELÇUK ÖZKAN