NATO'dan Rusya'ya 'Savaşa hazırız' mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna-Rusya gerilimi hakkında, "NATO’nun savunma kapasitesini hafife almak yanlış hesap olur. NATO hem siyasi çözüme hem de askeri Çatışmaya hazır" ifadelerini kullandı.
NATO'dan Rusya'ya 'Savaşa hazırız' mesajı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Avrupa'da Tekrar Tırmanan Gerilimlere NATO'nun Tavrı" başlıklı panelde konuşma yaptı. 

Stoltenberg, konuşmasında Rusya'ya seslendi. Ukrayna'ya askeri müdahale yapılırsa bunun ağır siyasi ve ekonomik yaptırımı olur diyen Stoltenberg, NATO'nun savunma kapasitesinin hafife alınmasının yanlış olacağını belirtti. 

Müzakere masasının hala açık olduğunu belirten Stoltenberg, teklif yaptıklarını Rusya hazır olduğunda diplomatik çözüm için müzakerelere devam edebileceklerini ifade etti. 

NATO ÇATIŞMAYA HAZIR MESAJI 

NATO'nun savaşa hazır olduğu mesajını veren Stoltenberg, "NATO hem siyasi çözüme hem de askeri çatışmaya hazır." diye konuştu. 

GERİLİM BÖLGESİNDE ASKERİ VARLIK ARTTIRILDI

Gerilimin olduğu bölgede askeri varlıklarını artırdıklarını belirten Stoltenberg, NATO'nun acil mukavemet gücünün Baltık bölgesinde hazır olduğunu bildirdi. 

FRANSA VE İNGİLTERE ASKER GÖNDERMEYE HAZIR 

Polonya'daki NATO gücüne ilave olarak Fransa ve İngiltere'nin de askeri personel desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Genel Sekreter, Ukrayna ordusunun NATO desteğiyle çok daha güçlü olduğunu belirtti. 

ÖNCELİK NATO ÜYESİ ÜLKELERİ KORUMAK

Stoltenberg, NATO'nun askeri gücünün kaynağını açıkladı. "NATO’nun gücü 30 üyenin eş güdümlü hareket etmesinden geliyor. NATO hem Karadeniz hem de Baltık’ta artan askeri güce sahip." diye konuşan Stoltenberg, önceliklerinin NATO üyesi ülkelerin birliğini korumak olduğunu ifade etti.