Ne var ne yok götürmüş! Konya'da suç makinesi hırsızlar yakalandı

Konya’da Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri aynı gece 2 ayrı hırsızlık olayına karışarak bir motosiklet ve bir araçtan inşaat malzemeleri çalan hırsızlık şüphelisini yakaladı. Suç kayıtlarına bakılan şüphelinin dosyası kabarık çıktı.

DÜZKONTAK YÖNTEMİYLE MOTOSİKLETİ ÇALIŞTIRARAK GÖZDEN KAYBOLDU

Konya’nın Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi’nde bir hırsız bir kıraathanenin önünde kilitli duran motosikletin kilidini kırdı, ardından düzkontak yöntemiyle motosikleti çalıştırarak gözden kayboldu. Motosikletin kıraathane işletmecisine ait olduğu öğrenildi. Sabah motosikletiyle dükkanına gelen kıraathane sahibi akşam eve gideceğinde motosikletinin çalındığını fark etti.

Kıraathane sahibi olayın ardından hemen polis ekiplerine haber verdi. Vakit kaybetmeden olay yerine intikal eden polis ekipleri kıraathane ve çevresinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

ÇALDIĞI MOTOSİKLETİ BAŞKASI ÇALMASIN DİYE BALKONUNUN KORKULUĞUNA KİLİTLEMİŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera kayıtlarından hareketle şüphelinin kaçabileceği istikametleri kıskaca aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda olayın üzerinden 24 saat geçmeden şüphelinin ikamet adresine ulaşıldı. Evinin balkon korkuluklarına kilitlediği motosikletle yakalanan şüphelinin motosiklet plakasını söküp boş bir tarlaya attığı ortaya çıktı. Motosikletin şasi numarasından çalıntı olduğu anlaşıldı.

Ele geçirilen motosiklet, sahibine teslim edildi. Şüphelinin 13 bin lira değerindeki motosikleti çalmaya çalışırken 500 liralık hasar oluşturduğu tespit edildi.

BİRKAÇ SAAT İÇİNDE İKİNCİ HIRSIZLIĞINI YAPAN ŞÜPHELİ KAPISI AÇIK UNUTULAN ARAÇTA NE VAR NE YOKSA GÖTÜRDÜ

Motosikleti çaldıktan kısa süre sonra gözaltına alınan şüphelinin yakalanmadan önce de bir araçtan inşaat malzemeleri çaldığı ortaya çıktı.

Şüpheli, çaldığı motosikleti evine götürdükten sonra tekrar dışarı çıktı. Karatay ilçesi Şemsitebrizi Mahallesi’nde yürümeye başlayan şüpheli Botsalı Sokak’ta yol kenarına park edilmiş araçları yoklamaya başladı.

Bir aracın kapısının kilitlenmediğini fark eden şüpheli aracın bagajını açarak elektrik kablosu, takım çantası, testere, pense gibi 6 bin lira değerindeki malzemeleri çaldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKAN HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

Aynı gece içerisinde 2 ayrı hırsızlık olayına karışan 2004 doğumlu Şahabettin Ö. isimli şüphelinin 24 ayrı suç kaydının olduğu anlaşıldı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken yetkililer araç içerisinde değerli eşya bırakılmaması ve araçların kilitlenmesinin ihmal edilmemesi noktasında vatandaşları uyardı.

KONYA HABER

Etiketler :