Netflix popüler dizilerini arka arkaya iptal ediyor!

Netflix dizileri arka arkaya iptal edilmeye devam ediyor.
Netflix popüler dizilerini arka arkaya iptal ediyor!

ABD’de bir süredir devam eden gösteriler hem oyun hem de sinema dünyasını derinden etkiliyor. Daha önce prodüksiyon ertelemelerine uğrayan Netflix dizileri ise nihayet iptal edildi. Bu yapımlar arasında Shadow and Bone ve Agent Elvis gibi sevilen projeler de bulunuyordu.

Shadow and Bone, Captain Fall ve diğerleri: İşte iptal edilen Netflix dizileri

Netflix, Hollywood grevlerinin neden olduğu prodüksiyon gecikmelerinin ardından beş dizisini iptal etti. Ayrıca prodüksiyonların aksamasıyla birlikte daha fazla projenin iptal olabileceğinin sinyalini verdi.

Yayından kaldırılan diziler arasında halihazırda iki sezonu yayınlanan fantastik drama yapımı Shadow and Bone dikkat çekiyor. Ayrıca sadece birer sezonu yayınlanan animasyon komedileri Agent Elvis, Farzar ve Captain Fall iptal edildi.

Temmuz ayında yayına giren live-action dizi Glamorous’un da fişi çekildi.Bu kararlar, Netflix ve stüdyolarının boğuştuğu WGA ve SAG-AFTRA protestolarından kaynaklanıyor.

Yedi aylık bir prodüksiyon kesintisine yol açan protestolar, dizi takvimlerinin gecikmesine neden oldu. Netflix’in 2024 ve 2025 için planladığı dizilerin, yayın dönemlerini kaçırması ise farklı projelere yönelmesine yol açtı.