Nevzat Arabacı vefat etti

Konya'nın yakından tanıdığı Nevzat Arabacı Hoca Kovid-19 hastalığına yenik düştü.
Nevzat Arabacı vefat etti

Konya'nın ilmi zenginliği ve mücadeleci kişiliği ile saygı duyduğu Nevzat Arabacı Hoca Kovid-19 hastalığına yakalanmıştı. Cuma günü tedavi için hastaneye yatan Arabacı vefat etti. 

Akıncılar-MTTB grubunda da öncü olan Nevzat Arabacı'nın vefatı büyük üzüntü oluşturdu.

nevzat-arabaci-6.jpg

arabaci.jpg

Konya'nın tanınmış isimlerinden Hasan Hüseyin Varol Hoca, Yeni Haber'e verdiği bir röportajında Nevzat Arabacı'yla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

EN AĞIR İŞKENCELERİ BİZDEN NEVZAT ARABACI GÖRDÜ

Uçaksavar taburunda bir ay kadar kaldım. Çok şey gördük orada. Bizden en çok Nevzat Arabacıya işkence ettiler. Devrimcilerden bazı çocuklar da çok işkence görüyordu. İçeri sapasağlam giden, askerlerin kolunda geliyordu. Ürkütücü etki yapıyordu. Bazıları intihara teşebbüs ediyordu. Bunun üzerine işkence yerini değiştirdiler. Arkadaşımız Nevzat Arabacı mitingde İstiklal Marşı okunurken oturanların başıydı. Ona çok bozuluyordu. 15 gün boyunca her türlü işkenceyi uyguladılar. Ama o hiç konuşmadı. Ali Galip Doğan konuşmuştu aslında. Nevzat’ın ısrarı boşunaydı. Onbeş gün sonra Nevzat yanımıza geldiğinde onu tanıyamadık. Sol dizi bükülmüyordu. Yardım ettik bir abdest aldı. Namaz kılarken ayağının altını gördüm delinmişti. Sonra bir kez daha götürdüler, götürürlerken helalleşmiştik. Belki bir daha görüşemeyiz diye. Gidişi o gidiş oldu. Aylar sonra bir dolmuşta karşılaştım. Beni görmemişti. Arkasından onu yakalar gibi yaptım. Korktu hopladı. Kucaklaştık. Helal olsun Nevzat’a…  Allah'ü Zülcelâl bir daha böyle günler göstermesin. Amin...