Niğde'de meydana gelen deprem Konya'da da hissedildi!

Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Niğde'de meydana gelen deprem Konya'da da hissedildi!

Niğde'nin Bor ilçesinde saat 22.08'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

KANDİLLİ 5.4 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre ise Niğde'nin Bor ilçesinde 2.8 km derinlikte 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

DEPREM RİSKİ EN DÜŞÜK İLLER ARASINDAYDI!

Öte yandan güncel deprem haritasına göre en düşük deprem riski taşıyan iller:  Karaman, Niğde, Aksaray, Konya olarak sıralandı.

NİĞDE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ''Bor merkezli deprem oldu. Çok şükür şu ana kadar bize intikal eden can ve mal kaybı yok." açıklamasında bulundu.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, "Bize herhangi bir şey ulaşmadı. Sorup öğrenmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

Deprem Konya'nın bazı ilçelerin de hissedildi

Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem Konya'nın bazı ilçelerinde de hissedildi. 

Depremin Konya'nın bazı ilçelerinde hissedildiğini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: "Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen deprem şehrimizin de bazı ilçelerinde hissedildi. Niğde başta olmak üzere tüm şehirlerde depremi hisseden hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim milletimizi ve ülkemizi korusun inşallah" ifadelerini kullandı.

Deprem Emirgazi ilçesinde yoğun hissedildi


Konya AFAD'dan yapılan açıklamada: "Niğde'nin Bor ilçesinde Saat:22.08'de 5,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem İlimiz sınırları içerisinde Emirgazi ilçemizde yoğun hissedilmiş olup arama kurtarma ekibimiz olay bölgesine sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.