NÖHÜ'de okul olgunluk testi hizmette

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği'nde, metropolitan okul olgunluk testi...
NÖHÜ'de okul olgunluk testi hizmette

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği'nde, metropolitan okul olgunluk testi yapıldığı bildirildi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları'nda görevli uzman doktorlar tarafından çocukların dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, öğrenme güçlüğü, gelişimsel gecikmesi olan çocukların klinik değerlendirilmesinde tanı ve tedavi sürecine destek olan gelişimsel değerlendirme testleri yapılıyor.

Çocukların okula başlama yaşını ölçen metropolitan okul olgunluk testi ile 5,5-6 yaş arasındaki çocukların okula başlamasının uygun olup olmadığını değerlendirerek ailelerin konuyla ilgili kaygıları gideriliyor.

Testi yaptırmak isteyen aileler, Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği'ne müracaat edebilir.

Hastanede ayrıca gelişim uzmanları tarafından 0-18 yaş aralığında "zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal gelişim" alanlarında çocuğu gelişimsel açıdan değerlendirerek, çocuk sağlığı izleminde rol aldıklarını, tüm gelişim alanlarında çocuğa ve aileye destek sağlanıyor.

Kaynak: