Nostalji tutkunları Panjur Kafe'ye gidiyor

Konya'da 2019'un sonunda hizmete açılan ve büyük ilgi gören Panjur Kafe, nostalji tutkunlarının uğrak yeri oldu.
Nostalji tutkunları Panjur Kafe'ye gidiyor

Konya'da 2019'un sonunda hizmete açılan ve büyük ilgi gören Panjur Kafe, nostalji tutkunlarının uğrak yeri oldu. Bünyelerinde 1900'lü yılların sonlarında popüler olan eşyalar, oyuncaklar ve dergilerin yer aldığını belirten İşletme Sahibi Cemile Koç, geçmişe özlem duyanları Panjur'a davet etti.

cemile-koc-panjur-kafe-cezvehane-kafe.png

Sizi tanıyabilir miyiz?

Konya doğumluyum. 2007 yılından beri aktif olarak çalışma hayatımı sürdürüyorum. Mağazacılık sektöründe başladığım iş serüvenim şuan hayalini kurduğum kafe sektörü ile devam etmektedir. Fatih Caddesi'nde bulunan Panjur Kafe ve Zafer bölgesinde yer alan Cezvehane Cafe & Fastfood ile Konya'ya hizmet vermekteyiz.

panjur-kafe-konya-1-001.png

Kafe sektörüne girişiniz nasıl oldu?

Mağazacılık sektörünü bıraktıktan sonra hayalim olan kafe açma fikri için mekan arayışına giriştim. Aklımda meram veya zafer bölgesi olması yönünde düşünceler vardı. Amacım herkesin gelip muhabbet edebileceği ve soluklanacağı ferah bir alan oluşturmaktı. Bu süreçte arkadaşlarımın kafelerini devredeceğini öğrendim. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında “Cezvehane” adındaki mekânı devraldık. Kafenin iç dizaynında daha ferah ve beyaz ışıklardan oluşan değişiklikler yaptık. Güzel etkileşim aldı. Haylimdeki o fikri canlandırmayı başarmıştım. Sonrasında Fatih Caddesi'nde kısa süre önce açılan ve adını duyuran nostalji konseptli Panjur Kafe'nin de devredilme aşamasında olduğunu duydum. Hoşumuza giden bir tarza sahip olduğu için görüşme sağladık ve anlaşmamız neticesinde onu da devraldık. Şuan farklı konseptlerde iki kafemiz bulunmaktadır. Gün içinde iki tarafta da hizmet vermekteyiz.

panjur-kafe-konya-3-001.png

Panjur Kafe'nin konsepti hakkında bilgi verir misiniz?

Bünyemizde 1900'lü yılların sonlarına doğru popüler olan eşyalar, dergiler ve oyuncaklar vardır. Ayrıca kapı girişimizde pembe bir triportör ve ana girişimizde de anneanne koltuğu bulunmaktadır. Ürünlerimizin tamamı orijinaldir. Masalarımızdaki dergilerimiz 1960'lara aittir. Masa numaralarımız da takvim yapraklarından oluşmaktadır. Çiçeklerimiz ise yağ kutularından yapılmıştır. Yine ilgi gören başka bir noktamız da masa ayaklarımız dikiş makinesi ayağı şeklinde özel olarak tasarlanmıştır. Aydınlatmamızda da abajurlar bulunmaktadır. İçeride çalan müziklerinde hepsi nostaljik müziklerdir. 

panjur-kafe-konya-6.png

Bünyenizde bulunan yiyecek ve içecek ürünleri nelerdir?

Kahvaltıdan sıcak ve soğuk içecek çeşitlerine varıncaya kadar çok çeşitte ürünümüz bulunmaktadır. Özellikle kahvaltımız büyük ilgi görmektedir. Serpme kahvaltı şeklindeki sunumumuzda incir reçeli, ceviz reçeli, portakal kabuğu reçeli gibi özel ürünlerimiz vardır. Ana yemek olarak hünkarbeğendi, alinazik, saç kavurma ve mantımız bulunmaktadır. Sütlü tatlı çeşitlerimiz çok beğenilmektedir. Aperatiflerimizden çibörek ve simit bandırmamız ilgi görmektedir. Simit bandırmayı Panjur Spesiyal olarak sunmaktayız. Simidi tost gibi arasında kaşar peyniri ve sucukla basıyoruz. Ardından da ortasına yumurta kırarak servis ediyoruz. Çok beğeniliyor. Sıcak ve soğuk içecek çeşitlerimiz fazla sayıda olsa da soğuklardan gazozumuz sıcaklardan da oraletimiz yoğun ilgi görmektedir.

panjur-kafe-konya-2-001.png

İnsanların ilgisi nasıl olmaktadır?

Konseptimizin farklı olması ve geçmişe özlem duyanların hasret gidermek istemesiyle yoğun ilgi görmekteyiz. Özellikle orta yaş ve üstü misafirlerimiz kafemizi çok beğenmektedir. İçeride salıncağımız vardır. Orada hemen hemen her gelen müşterimiz fotoğraf çekinmektedir. Hatta sosyal medya üzerinden gelin ve damatlardan alanımızı kullanmak için talepler gelmektedir. Eskiye dair birçok ürünün olması misafirlerimizi mutlu etmektedir. İnternet üzerinden de çok güzel yorumlar almaktayız. Genellikle akşam saatlerinde ciddi yoğunluk oluşmaktadır.

cemile-koc-panjur-kafe-2.png

Kafe sektöründe yer almanın zorlukları nelerdir?

Öncelikle herkese güler yüzle hizmet vermek gerekir. Ekibimizle birlikte bu noktaya özel önem göstermekteyiz. Kimi zamanlarda oldukça zorlansak da yüksek müşteri memnuniyeti anlayışıyla hizmetlerimizden ödün vermeden yolumuza devam etmekteyiz. Hayal ettiğim bir işi yaptığım için asla pes etmedim. Bazı zamanlarda sektörel korkularım olsa da kendime güvenim vardı. Ailem de desteğini esirgemediği için daha çok inanarak yoluma devam ettim. Geçmişten gelen mağazacılık deneyimim ve çevrem, başarılı olmamda en önemli etkenler oldu.

panjur-kafe-konya-8-001.png

Gelecekle ilgili planlarınız nelerdir?

Panjur Kafe'miz hızlı bir ilerleme kaydetmektedir. İnsanlar yoğun ilgi gösterdiği için belki ilerleyen dönemlerde şubeleşmeye gidebiliriz. Şuanda işimizin tadını çıkarma düşüncesindeyiz. Sonrasında daha farklı hedeflerle yolumuza devam etmeyi arzuluyoruz.

panjur-kafe-konya-12-001.png

Girişimde bulunmak isteyen hanımlara öneriniz neler olur?

Yapacakları iş ne olursa olsun sadece hayal etsinler.Bu yolda çaba göstermek en önemli noktadır. Hayali çaba ile harmanlayarak başarıyı bulurlar diye düşünüyorum.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER

cemile-koc-panjur-kafe-1-001.png

panjur-kafe-konya-9-001.png

panjur-kafe-konya-10-001.png

panjur-kafe-konya-11-001.png

panjur-kafe-konya-13-001.png

panjur-kafe-konya-13.png

panjur-kafe-konya-9.png

panjur-kafe-konya-5.png

panjur-kafe-konya-4.png

panjur-kafe-konya-1.png

panjur-kafe-konya-3.png

panjur-kafe-konya-2.png

panjur-kafe-konya-14.png