O iddiaya vekillerden sert tepki! "Bu bir kirli siyasettir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ve Konya Milletvekili Gülay Samancı, bazı yazarlar ve haber siteleri tarafından ortaya atılan AK Partili milletvekillerin Ahmet Davutoğlu’nu tebrik için aradıkları iddiasına cevap verdiler.
O iddiaya vekillerden sert tepki! "Bu bir kirli siyasettir"

Ankara Kuşu adlı twitter kullanıcısı, Yeni Çağ Gazetesi Yazarı Orhan Uğurlu ve lafkolik isimli internet sitesinin İddiasına göre, AK Parti Konya Milletvekilleri, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Selman Özboyacı ve Halil Etyemez,  AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser,  AK Parti Mersin Milletvekilleri Lütfi Elvan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan'ın Davutoğlu'na tebrik telefonu açtığı öne sürüldü.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Milletvekili Leyla Şahin Usta, bunun bir kirli siyaset olduğunun ve insanlara iftira atarak bir zemin oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi. Konuyla ilgili tavrını net bir şekilde ortaya koyan Usta, “Dün sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmıştık ama ne ben ne de Konya’daki diğer 10 milletvekilimiz, hiçbirimiz bir tebrikte bulunmadık, bulunmayız da. Bu kirli siyaset aslında. İnsanlara iftira atarak bir taban ve bir zemin oluşturma çabasıdır” dedi.

leyla-sahin-usta-2.jpg

‘BİZİM DURUŞUMUZU HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR’

Bizim duruşumuzu herkes çok iyi biliyor” diyen Usta, “ Konya’dan hiçbir milletvekilinin aramayacağını ve tebrik etmeyeceğini herkes çok iyi bilir. Bu tamamıyla yalan bir haber.  Bir takım algı operasyonu diyebilirim. Ama sonuçta boşa çıkacak tabi ki. Bunun kimseye bir faydası yok. Bunu farkına varılması lazım. Hele hele daha yeni emekleme aşamasında olan bir parti içerisinde bu tip yalan haberlere ihtiyaç duyuluyorsa acı bir durumdalar demek ki. Bizim durduğumuz yer ve nokta çok açık ve nettir. Bu haberi yapanları da bu algıyı oluşturmaya çalışanları da şiddetle kınıyoruz. Ortada tebrik edilecek hiçbir şey yok. Doğruluktan dürüstlükten bahsediliyorsa eğer, böyle bir vaatle ortaya çıkılıyorsa önce doğru dürüst haber yapmayı bilecekler” ifadelerini kullandı.

gulay-samanci-002.jpg

‘HABERCİLİK ANLAYIŞINA TERS DÜŞÜYOR’

Ortaya atılan iddianın habercilik anlayışına ters düştüğü değerlendirmesinde bulunan Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Bir tane haber sitesi var. Orada Konya Ak Parti milletvekillerinin tamamını kapsayacak şekilde bir haber yapmışlar. Bu haberin aslı astarı olmayınca tabi bizde gereken tepkimizi verdik. Bu habercilik anlayışına çok ters düşen bir şey ki bizim asla tebrik diye bir olayımız olmadı, olmaz da zaten. Polemik üzerinden siyaset yapmanın yanlış bir tarz olduğunu düşünüyorum ben. Muhatabında da değiliz. Çünkü biz kendi gündemimizi şu anda zaten yürütüyoruz. Yani bu tür polemikler üzerinden de siyasete tutunmanın bir yeri olmaz diye düşünüyorum açıkçası. Hiç kimseye bir faydası olmaz diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

‘GÜNDEMDE TUTUNMAK İÇİN YAPIYORLAR’

Gündemde kalabilmek adına böyle bir iddiayı ortaya attıklarını kaydeden Samancı, “Polemik yapmaya çalışıyor olabilirler. Yani burada parametreleri farklı sebeplerden de kaynaklanıyor olabilir. Ama temelde şu var: İyi niyetle yapmadıkları ortada. Bir de habercilikte doğrulaman lazım. Doğrulamadan bu ülkenin milletvekillerini zan altında bırakacak şekilde bu tür haberler hiç doğru bir davranış değil, ahlaki de değil” diyerek sözlerini noktaladı.

halil-etyemez-006.jpg

‘VEFASIZLIĞI TEBRİK ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ’

Milletvekilleri twitter üzerinden de tepkilerini ortaya koydular. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, sosyal medyada o iddiaları alıntılayarak, "Vefanın, bireysel bir haslet olduğu kadar aynı zamanda milli bir değer olduğuna inanıyoruz. Davamıza, liderimize, İnsanımıza ve şehrimize; vefayı şiar edinen biri olarak vefasızlığı tebrik etmek gibi bir davranışın içinde olmadık ve olmayacağız” ifadelerini kullandı.

haci-ahmet-ozdemir-003.jpg

HACI AHMET ÖZDEMİR DE O İDDİAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’de, sosyal medyada o iddiaları alıntılayarak, "Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsa müfteridir." ifadelerini kullandı.

selman-ozboyaci-002.jpg

İDDİALARA ÖZBOYACI'DAN FOTOĞRAFLI CEVAP

AK Parti Konya Selman Özboyacı ise sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı karede olduğu bir fotoğrafı paylaştı. Özboyacı, fotoğrafın üzerine ise 'Haberi okuyunca ben. Duruşumuz ektedir.' notunu düştü.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ