O iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktarıldı

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktardık" dedi.
O iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktarıldı

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık olarak engellilerin istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımını destekleyen politikalar kapsamında 2016 yılında "korumalı işyerleri" modelinin hayata geçirildiğini hatırlattı.

Göktaş, korumalı iş yerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli bireylerin çalışabildiğini belirterek, söz konusu iş yerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip asgari 5 engelli bireyi istihdam etmesi gerektiğini ifade etti. Göktaş, "Korumalı iş yerleri, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektör ile iş birliğinde ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak istihdam edilmelerini ve uzun süreli iş hayatında kalmalarını sağlıyor. En az 5 zihinsel veya ruhsal engelli bireyin çalıştığı ve engelli bireylerin sayısının toplam çalışan sayısına oranı yüzde 50'den az olmayan işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünü kazanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabiliyor" dedi

2 BİN 811 TL'YE YÜKSELDİ

Göktaş, 2022 yılında korumalı işyerlerine her bir engelli çalışanı için aylık 1840 TL destek sağlarken, 2023 yılında desteği 2 bin 811 TL'ye yükselttiklerini kaydederek, "Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktardık. Korumalı işyerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bugüne kadar ise bu işyerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 3 milyon 965 bin TL destekte bulunduk" ifadelerini kullandı.

Etiketler :