O şehirlerde ağaçlar devrilecek, çatılar uçacak! Bugün Türkiye’de tehlike çok büyük! Konyalı tahminciden şok açıklama

Konyalı hava tahmincisi, bugün Türkiye’de yaşanabilecek tehlikelerden bahsederek önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…
O şehirlerde ağaçlar devrilecek, çatılar uçacak! Bugün Türkiye’de tehlike çok büyük! Konyalı tahminciden şok açıklama

Konyalı Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, bugün öğleden sonra akşam ve gece saatlerinde yaşanabilecek tehlikeleri gazetemize özel yapmış olduğu açıklamada anlattı. Demir, acil önlem çağrısında bulundu.

kuttusi-demir.jpg

‘BU ŞEHİRLERDE TEHLİKE BÜYÜK’

Yaşanacak hava olaylarından bahseden Demir, “Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’de tehlike bekleniyor. Ama en önemlisi Çanakkale. Çünkü çok kuvvetli etkiler görünüyor. Çok derin bir alçak basınç oluştu. 995 milibara kadar kuvveti düştü. Bu da kuvvetinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Metrekare başına çok ciddi yağışlar düşebilir. Bununla beraber iri taneli dolu, kuvvetli rüzgârın hortuma dönme durumu, ani aşırı yağışlar görülecek.” ifadelerine yer verdi.

1678886199167-asdsadsad.jpg

‘CİDDİ YIKIMLAR OTAYA ÇIKABİLİR’

Yağış ve rüzgarın ciddi yıkımlara ortaya çıkarabileceğini dile getiren Demir, “Bugün öğleden sonra akşam ve gece saatlerinde etkili olmasını bekliyorum. Merkezinin Çanakkale olması bekleniyor. İnşallah tedbirler alınmıştır. Çünkü çok ciddi yıkımlar ortaya çıkabilir. Riskler en üst seviyede. Şiddetli rüzgârdan dolayı çatılar uçabilir, uçan çatılar arabaların üzerine düşebilir, ağaçlar devrilebilir, çok sağlam olmayan evler hasar görebilir ve bunların dışında su baskınları büyük ihtimalle yaşanacak. Konya bu tehlikelerin arasında değil. Bu durum sadece o bölgeleri etkileyecek.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :