O üniversitenin öğrencileri işsiz kalmıyor! Lise diplomasıyla kayıt yaptırılabiliyor

Balkanların parlayan yıldızı Uluslararası Balkan Üniversitesi, mezunlarına yüksek oranda iş imkânı sağlıyor. Makedonya’da eğitim seviyesinde ilk sırada yer alan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin, dünyada da en fazla burs veren üniversite olarak ön plana çıktığını belirten Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, “Öğrencilerimizin eğitim hayatı boyunca her zaman yanlarında oluyoruz. İçleri rahat bir şekilde gelebilirler.” dedi.
O üniversitenin öğrencileri işsiz kalmıyor! Lise diplomasıyla kayıt yaptırılabiliyor

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ve beraberindeki heyet, Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu’nu ziyaret etti. Çalışmalarından bahseden Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, üniversite olarak öğrencilerin farklı kültürlerle tanışmalarına, çeşitli etkinliklere katılmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağladıklarını bildirdi. Makedonya’da eğitim seviyesinde ilk sırada yer alan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin, dünyada da en fazla burs veren üniversite olarak ön plana çıktığını belirten Erdem, ”Uluslararası Balkan Üniversitesi, 2016 yılında Üsküp’te, Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle kurulan bir vakıf üniversitesidir. Türkiye’deki hayırseverlerin katkılarıyla kurulan bu üniversite aynı zamanda devletimizin önemli desteğini arkasına almış durumda. Bugün ÖSYM defterinde bulunan, rektörleri Türkiye’den görevlendirilen, Türkiye’nin her zaman yanında olduğu bir üniversite olarak karşımıza çıkıyor.” ifadelerine yer verdi.

img-4505.jpg

‘EĞİTİMDE BİRİCİ SIRADA’

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin, eğitim açısından Makedonya’da birinci sırada yer aldığını ifade eden Erdem, “Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin kendisine hedef olarak koyduğu bölge Balkanlardır. Sadece Makedonya’da değil, Balkanların 10 ülkesinde eğitime ulaşmakta zorlanan, dezavantajlı grupları, Müslüman gençleri üniversitede eğitip, hayata hazırlamakla görevli bir üniversitedir. Bu kadar güzel niyetlerle başlanan ve binlerce hayırseverin katkılarının bulunduğu bu üniversitede ilk diplomalarımızı Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan vererek, üniversitemize desteğini her zaman göstermiştir. Diğer taraftan üniversite, gelinen noktada Makedonya’da eğitimde birinci üniversite olmuş, bugün Makedonya’nın eğitim kalitesi açısından en iyi eğitim veren kurum haline gelmiştir. Erasmus ve Erasmus Plus programlarında Makedonya’da en fazla kontenjan verilen ve birinci üniversite konumundadır. Yüzde yüz İngilizce eğitim diliyle ön plana çıkan eğitim kurumudur.” şeklinde aktardı.

dsc-0794.jpg

‘MEZUNLARIMIZ BİRKAÇ HAFTA İÇERİSİNDE İŞ BULUYOR’

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin birkaç hafta içerisinde iş imkanına sahip olduğunun vurgusunu yapan Erdem, “Okulumuz, özel ve vakıf üniversiteleri içerisinde en fazla talep gören ve en fazla kayıt alan üniversite olarak Makedonya’da birinciliğini ortaya koymuştur. Öğrencilerine, mezunlarına iş sağlama olanağı açısından çok avantajlı konuma sahiptir. Mezun olan öğrenciler, mezun olduktan birkaç hafta sonra bile iyi bir işe yerleşebiliyor. Bugün Balkanların bürokrasisine, Uluslararası Balkan Üniversitesi mezunları adeta damga vuruyor. Hemen hemen her kurumda üniversitemizin mezunlarıyla karşılaşıyoruz. Benim ziyaretlerim sırasında da bölge ülkelerindeki yetkililer, ‘Gönderebileceğiniz mezun yok mu? Bizim bu şekilde dil bilen insan kaynağına ihtiyacımız var.’ diyerek, bizden öğrenci talebinde bulunuyorlar. Sırbistan’daki, Yenipazar Belediye Başkanı, Avrupa Birliği Projelerini bizim iki mezun öğrencimizin hazırladığını söyledi ve tekrar bir öğrenci talebinde de bulundu.” ifadelerine yer verdi.

366a1153-37e6-48a6-9275-52edf0d39889.jpg

’32 ÜLKEDEN ÖĞRENCİMİZ VAR’

Yabancı öğrenci yoğunluğu olan ülkeler arasında Türkiye’nin ilk sırada olduğunu söyleyen Erdem, “Dünya’da en fazla burs veren üniversite olarak ön plana çıkıyoruz. Burslarımızın tamamı Balkanlardaki dezavantajlı çocuklarımıza ait olarak yapılıyor. Adeta devlet üniversitesi gibi, kimi çocuklarımızı ücretsiz okuttuğumuzu gururla belirtmek isterim. Okulumuz, çok ciddi bir nesil yetiştirmiş, insanları meslek sahibi yapmış ve kaliteli eğitimiyle de ön plana çıkmıştır. 32 ülkeden öğrencilerimiz var. Yabancı öğrencilerimizin yoğunluğu daha çok Türkiye, Avrupa ve Amerika’dandır. Yabancı öğrenci deyince Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu akla gelir. Ama bizde o bölgelerden değil de daha çok bu bölgelerden öğrenciler var.” diye açıkladı.

akademik-faaliyetler-001.jpg

‘LİSE DİPLOMASIYLA KAYIT OLABİLİRLER’

Üniversiteye kayıt aşamalarından bahseden Erdem, ”ÖSYM rehberinde üniversitemiz mevcut. Oradan öğrencilerimiz okulumuzu tercih edip gelebilirler. Statü olarak yurtdışı bir üniversite olduğu için lise mezunu olduktan sonra geçerli olan bir diplomayla kontenjanların müsaade ettiği noktada başvurup kayıt yapabilirler. Yani lise diplomasıyla kayıt yapılabiliyor. Yabancı öğrenci kontenjanlarıyla üniversitelere yerleşebiliyorlar. Çünkü dünyada 200 küsur ülke var. Bu 200 küsur ülkeye, 200 ayrı dile uygun uygulayabileceğimiz bir ortak sınav sistemi mümkün değil. Dolayıyla bütün dünyada, bütün ülkeler yabacı öğrenci alırken hepsinin ortak şartı lise diplomasıdır. Eğer kontenjanın çok üzerinde başvuru sayısı olursa üniversitenin kendisi ayrıca bir sınav uygulayabilir. Ama Uluslararası Balkan Üniversitesi, Türkiye’den geçerli bir lise diplomasıyla öğrenci kabul edebilmektedir. Kayıt olmak isteyen öğrenciler bürolarımıza başvurup, ön kayıtlarını yapıp daha sonra diğer belgelerini de tamamlayıp, eylül ayında Makedonya’ya gelebilirler.” diye aktardı.

dsc-1073.jpg

‘DENKLİK SINAVI GEREKMİYOR’

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin, Türkiye’de çalışmak istediğinde herhangi bir denklik sınavına tabi tutulmayacağını söyleyen Erdem, “Bizim üniversitemizde 42 program mevcut. Bu programların tamamı denklik sınavı olmadan, denkliklerini alıyorlar. Örneğin 2 hafta önce psikoloji bölümünden mezun olan bir öğrencimiz bir buçuk ay gibi kısa bir sürede denklik belgesini aldı. Kolaylıkla denkliklerini alabiliyorlar. Hukuk Fakültesinde de yine denklik sınavı uygulanmıyor ama Türk Hukukuna ait 11 farklı ders alıyorlar. 11 dersi verdikten sonra denkliklerini alıp, görevlerine başlayabiliyorlar. Diğer bölümlerde ise direk denklik alıyorlar.” dedi.

9050108b-2293-4643-a4e7-1b782912e714.jpg

‘HAVAALANINDA HAZIR BEKLİYORUZ’

Öğrencilerini havaalanında karşıladıklarını belirten Erdem, “Biz Makedonya’da öğrencilerimizi havaalanında hazır bekliyoruz. Araçlarımıza onları alıp, eve veya yurduna yerleştiriyoruz. Kayıtlarını yapıyoruz. Tabi ki eksiklerimiz var. Ama büyük oranda öğrencilerimizi memnun ederek, eğitim hayatlarına başlatıyoruz. Hiç kimsenin gözü korkmasın. Çünkü başlarında sürekli bizim belletmenlerimiz var. Öğrencilerimize rehberlik eden görevlilerimiz mevcut. Eğitim hayatları boyunca da onlara sahip çıkan belletmenleri oluyor. Öğrencilerimize yurtlarımız da var. Yurtlarımız birkaç sınıfta mevcut. Fiyatları değişkenlik gösteriyor. Hangisini beğeniyorlarsa ona yerleşebiliyorlar. Tabi ki eve de yerleşebilir. Ev bulma konusunda da elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Her noktada ilgilenmeye çalışıyoruz. Kimse ortada kalmıyor. Şu ana kadar adli bir durumla karşılaşmadık ama adli bir durumda karşılaşırsak, savunacak avukatlarımız hazır. Yani her işlerini hallediyoruz. İçleri rahat bir şekilde gelebilirler.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :