Ödemeler 6 ay ertelendi!

Konya ve çevresindeki illerde yer alan yerel ve bölgesel hizmet medya sağlayıcı kuruluşları ile birlikte program gerçekleştirildi. Programda konuşan RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, “11 ilde faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların frekans kanal ve yıllık kullanım ücretleri, kadro uydu lisans taksitleri ve gecikme zamları 6 ay ötelendi.” dedi.
Ödemeler 6 ay ertelendi!

Yerel ve bölgesel medya hizmet sağlayıcı kuruluşları ile yayıncılık alanındaki sorunların ve beklentilerin tartışıldığı seminer gerçekleştirildi. Seminerde tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Depremlerle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Çalışanlarımıza göstermiş oldukları gayretten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle RTÜK başkan vekilimiz başta olmak üzere yerel ve görsel yayıncılar buluşması kapsamında bizleri bir araya getiren herkese yürekten teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

odemeler-6-ay-ertelendi-3.jpg

‘GELİŞİME ŞAHİTLİK ETMEKTEDİR’

RTÜK’ün yanlış bilgiyi kabul etmediği ve yenileşmeyi takip ettiğini vurgulayan Konya Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, “RTÜK teknolojik, hukuki, ekonomik ve kültürel imkanları kullanarak çağdaş iletişim olarak günümüze gelmiştir. Yerel iletişimin temel işlevi toplumu doğru bilgilendirmek, çevre ile ilgili toplumsal yaşamayı ilgilendiren konularda değiştirerek gelişime şahitlik etmektir. Her şeyden önce bulunduğu yer ile bütünleşmiş ve demokratik sürecin ilk basamağı olmuştur. Gelişen teknolojiyi de dijital yayıncılık ya da önem kazanmış olup yayılan yanlış bilgiler de kabul etmemiştir. Radyo ve televizyon üst kurulu bir yandan radyo televizyon yayıncılığı gibi dikkate değer ve hassas bir alana gidenlerken bu alanın demokratik özgürlükçü ve kamu yararları kavramını göz önünde tutacak bir şekilde işlemesi için belirli ülkelere koyarak medya politikalarına uygun gerçekleşmektedir. Hizmet temsilcileri sizlere yapılacak olan yayıncılık alanındaki sorunların görüştüğü bu toplantıda iştirak eden başta RTÜK Başkan Vekilimiz Orhan Karataş beyefendi olmak üzere yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarımızın tüm katılımlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

odemeler-6-ay-ertelendi-1.jpg

‘ACIMIZ BÜYÜK’

Yaşanan deprem sebebiyle büyük acı yaşadıklarını aktaran RTÜK başkan vekili Orhan Karadaş,“Kalplerimiz kırık acımız büyük. 11 ilimizi derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli deprem ülke ve millet olarak bizleri derin bir üzme ve yasa soktu. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 6 şubat'tan itibaren Türk milleti tek yürek oldu. Ebette ki ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu seferki ateş bütün Türk milletini hatta dünyanın neresinde varsa bütün Türkleri, vicdanı olan herkesi yaktı. Yakın geçmişteki diğer depremlerde olduğu gibi bu depremde de büyük bir yardımlaşma ve dayanışma içine olduk. Türk milleti kendi elindeki bütün imkanları seferber eder, gerekirse ekmeğini bölüşür. Üst kurulumuzda elbette ki sorumluluğun farkında ve elinden gelen her şeyi yapabilmek için ilk günden ilk dakikadan itibaren harekete geçti. Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır’da 150 yerel medya kuruluşumuz mevcut.” ifadelerine yer verdi.

odemeler-6-ay-ertelendi-2-001.jpg

ÖDEMELER ERTELENDİ

Radyo, televizyon kanallarının taksitlerinin 6 ay ötelendiği bilgisini veren Garadaş, “Arkadaşlarımızın yayın yaptığı binalar tamamen yok oldu. Bazılarının cihazları ağır hasar aldı. Yayınlarını durdurmak zorunda kaldılar. Her birine ayrı ayrı geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum. Depremin ilk anından itibaren kendilerine ulaşarak nasıl bir yardımımız olur diye temasa geçtik ve bunu şimdi de sürdürüyoruz. 11 ilde faaliyet gösteren tüm radyo televizyonların frekans kanal ve yıllık kullanım ücretlerinin kadro uydu lisans taksitlerinin ve gecikme zamlarını 6 ay öteledi. Bu konuda üst kurulumuzu ilk dakikadan itibaren bir karar aldım bu vesileyle bütün sıkıntıdaki arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Şubat, mart nisan mayıs haziran aylarını kapsayan düzenlemeye göre yayıncıların reklam gelirindeki üst kurultayı 6 ay boyunca tahsil edilmeyecek.” dedi.

BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER

 Muhabir
Etiketler :