Öğrenci taramaları aile hekimliğini çökertti iddiası

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Köksal: - "Son 10 günde aile hekimliği sistemi okul öğrenci sağlığı taramalarından dolayı çöktü. Aile Sağlığı Merkezlerinde kuyruk artık bina dışına taşmış durumda. Valimizi göreve çağırıyor, bu karışıklığa bir son vermes
Öğrenci taramaları aile hekimliğini çökertti iddiası

ESKİŞEHİR (AA) - Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, aile hekimliği sisteminin, okul öğrenci sağlığı taramalarından dolayı çöktüğünü iddia ederek, bu çalışmaya son verilmesini talep etti.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 17 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı dahilinde okul taramaları yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul müdürleri ile koordinasyon eksikliği sebebiyle yıl içinde yapılması gereken okul taramalarının bu dönemde gerçekleştirilmeye başlandığını savunan Köksal, şu görüşleri dile getirdi:

"Son 10 günde aile hekimliği sistemi okul öğrenci sağlığı taramalarından dolayı çöktü. Aile Sağlığı Merkezlerinde kuyruk artık bina dışına taşmış durumda. Halk en yakın sağlık tesislerinde sağlık hizmeti alamaz duruma geldi. Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları asli görevi olan koruyucu ve ana çocuk sağlığı hizmetlerini yerine getiremez durumda. Valimizi göreve çağırıyor, bu karışıklığa bir son vermesini talep ediyoruz."

Kaynak: