Öğrenciler geliyor, spotçular gülüyor

Pandemi nedeniyle okulların uzaktan eğitim kararı almasıyla zor günler yaşayan spotçu esnafı, okulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte derin bir nefes aldı. Yüzü gülen esnaflar, öğrencilere aldıkları ürünlerin garanti belgelerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
Öğrenciler geliyor, spotçular gülüyor

Üniversitelerin yüz yüze eğitim kararının ardından evde kalmayı tercih eden öğrenciler ikinci el eşya alımına yöneldi. Hal böyle olunca ikinci el eşya satan spotçularda hareketlilik başladı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Aktif Spot Sahibi Derviş Ali Aksoy, “Öğrenciler ikinci el eşya alırken özellikle de beyaz eşyaların garantisinin olup olmadığına baksınlar. ”dedi.

ogrenciler-geliyor-spotcular-guluyor-1.jpg

‘UFAK TEFEK HAREKETLİLİĞİMİZ BAŞLADI’

Öğrencilerin gelmesiyle birlikte yavaş yavaş hareketliğin başladığını kaydeden Derviş Ali Aksoy, “Öğrencilerin birçoğu Eylül ayında şehrimize geldi. Öğrencilerimizi hazır vaziyette bekliyoruz. Neredeyse iki yıldır hiç iş yapmadığımızı söyleyebiliriz.  Açıkçası kiraları ödeyemedik, sıkıntımız çok oldu ama inşallah bu yıl iş yapabileceğimizden ümitliyiz, bekliyoruz. Bosna Hersek Mahallesi’nde ev sıkıntısı olduğu için bu işlerimizi önemli oranda etkiliyor. Öğrenciler kalacak ev bulmakta zorluk yaşıyorlar. Bu sene buraya yabancı uyruklu vatandaşlar da çok geldi. Bu nedenle evlerin dolmasının bir nedeni de budur.  Öğrenciler artık eskisi gibi ev bulamıyorlar. Bu sadece Bosna Hersek Mahallesi’nde olan bir durum değil. Genel olarak piyasada bir ev sıkıntısı var. Ev olmayınca eşya almaya gelen çok fazla kişi olmuyor.” şeklinde konuştu.

ogrenciler.jpg

‘İKİNCİ EL EŞYA FİYATLARI ARTTI’

İkinci el eşya fiyatlarında artış yaşandığının bilgisini veren Aksoy, “Pandemi olmadan önceki fiyatlarımızla şimdiki fiyatlarımız arasında çok büyük fark var. Bir öğrenci evini baştan aşağı düzmeye kalksa 4 binden başlar 6-7 bine kadar gider. Pandemiden önce bu 3 bin 500’lerdeydi. 2 bine bile ev düzenler vardı. Şimdi gerçekten çok farklı. Bunu bende istemiyorum ama ne yapalım zam geldi, zamla alıyoruz zamla satıyoruz. Şartlar değişti. Spotçular olarak bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok.  Aktif Spot olarak, öğrencilere ikinci el eşya alırken sağlam olduğuna dair garanti veriyoruz. Bazı ikinci el eşyalarımız özellikle de beyaz eşyalarımıza garanti yapıyoruz. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik alet alırken dikkat etmelerini öneririm.” ifadelerine yer verdi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

ogrenciler-geliyor-spotcular-guluyor-2.jpg

ogrenciler-2.jpg

ogrenciler-geliyor-spotcular-guluyor-3.jpg