Öğrenciler, Mogan Gölü temizlik çalışmalarını inceledi

ANKARA (AA) - Gölbaşı Şehit Bülent Göçer Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, Mogan Gölü'nün temizlik çalışmalarını inceledi.Gölbaşı Belediyesi...
Öğrenciler, Mogan Gölü temizlik çalışmalarını inceledi

ANKARA (AA) - Gölbaşı Şehit Bülent Göçer Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, Mogan Gölü'nün temizlik çalışmalarını inceledi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından kurulan temizlik tesisine gelen öğrenciler, geotekstil çamur susuzlaştırma tesislerini ve laboratuvarları gezdirdi.

"Mogan Gölü'nün Temizliği Projesi, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük iç su temizlik projesi" olduğunu ifade eden yetkililer, temizlik çalışmaları sayesinde göldeki sığlaşmanın önleneceğini belirtti.

Gölün temizliğiyle ilgili projenin hemen hemen yarısına gelindiğini aktaran yetkililer, Mogan Gölü'nde yaklaşık 2 milyon 700 bin metreküp çamurun taranacağını ve geotekstil susuzlaştırma tüpleri ile de taranan çamurun bitkisel toprak olarak bertaraf tesislerine gönderileceğini kaydetti.

Geotekstil çamur susuzlaştırma tesislerini inceleyen öğrenciler, daha sonra dünyada sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yetişen ve Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tehlike altında olan "sevgi çiçeği" için özel olarak yapılan sevgi çiçeği koruma alanlarını gezdi.

Kaynak: