Öğrenciler tarımda üretim merkezi olma yolunda

Tarım alanında yaptığı üretimler ve yenilikçi girişimleriyle cazibe merkezi haline gelen Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yürütmekte olduğu bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerle de ön plana çıkmaya devam ediyor.
Öğrenciler tarımda üretim merkezi olma yolunda

70 bin metrekaresi uygulama alanı olmak üzere toplam 95 bin metrekare alana sahip olan okul bünyesinde KOP destekli oluşturulan seranın yanı sıra, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile temin edilen bir mantar üretme seyyar aracı da bulunuyor.

6 dekarlık bir alanda elma, armut, ayva, kayısı ve badem ağaçlarından oluşan meyve bahçesi bulunan okulda, bu yıl buğday ekimi de yapılmış olup fide üreticiliği ve böğürtlen üretimi konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Hayvancılık konusunda da önemli çalışmalar yapılan okulda, kanatlı hayvan üretimi de gerçekleştirilmekte olup kedi köpek maması üretimi için girişimler başladı.

ogrenciler-tarimda-uretim-merkezi-5.jpeg

Avrupa Birliği projeleri ve Kalkınma Ajanslarının projelerinden de yoğun olarak faydalanılan okulda öğrenciler çevredeki çiftliklere ve hayvan barınaklara ziyaretler yapmakta, Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi uygulamalarını da yerinde izletmektedirler. Çiftçilerimizin budama, gübreleme ve hasat çalışmalarına destekler sağlanıyor. “Sektörün ihtiyacı olan, tüm tarım makinelerini kullanabilen, topraktan en iyi verimi almayı, aşı yapmayı, hayvan doğumunu, ilaç hazırlamayı bilen yetişmiş teknikerler yetiştirmektir.” misyonu ile eğitim ve üretim çalışmalarına devam eden Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “tarımda eğitim ve üretimin merkezi” olma yolunda eğitim çalışmalarına devam ediyor. •HABER MERKEZİ

Etiketler :