Öğrencilerden kitap okuma etkinliği

YOZGAT (AA) - Sorgun Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, eTwinning "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında Çayıralan ilçesinin...
Öğrencilerden kitap okuma etkinliği

YOZGAT (AA) - Sorgun Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, eTwinning "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında Çayıralan ilçesinin tarihi ve turistik mekanlarında kitap okuma etkinliği yaptı.

"Okumak Yaşamaktır" projesi Yozgat il yürütücüsü olarak Çayıralan ilçesinde kitap okuma etkinliği yapan öğrenciler, Çayıralan Kaynarpınar Mesire Alanı, Tarihi Dikili Taş Mevkisi ve Çerkez İsa Bey Türbesinde okul müdürü Murat Korkmaz ve öğretmenleri eşliğinde kitap okudu.

Okul müdürü Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin, 81 ilde her ili temsil eden bir okul ve Fransa, Yunanistan, Almanya, Portekiz, Romanya, İtalya, Polonya, Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan, Arnavutluk, Makedonya, Büyük Britanya, İspanya, Litvanya olmak üzere 15 ülke ortaklığında yürütüldüğünü söyledi.

Projenin 2,5 ay süreceğini aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:

"Amacımız, dünyada kitap okumaya dikkat çekmek ve okuma sevgisi ile kültürel tanıtımı birleştirmektir. Bu amaçla Yozgat ilimizin tarihi ve kültürel mekanlarında 'Okumak Yaşamaktır' projesi okuma etkinlikleri düzenlenerek fotoğraflar çekilmektedir. Yine ilgili yerlerde kitap okumanın önemi ile ilgili kısa slogan filmleri çekilmektedir. Çekimlerin tamamlanmasının ardından 28 Mayıs'ta 81 il merkezimizde ve katılımcı ülkeler ile eş zamanlı olarak fotoğraf sergisi düzenlenecektir."

Kaynak: