Öğrencilere hukukta ders çalışma yöntemleri anlatıldı

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tamer Bozkurt, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hukukta Ders Çalışma Yöntemleri ve Metodoloji” konulu konferansta Hukuk Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Öğrencilere hukukta ders çalışma yöntemleri anlatıldı

Dr. Öğr. Üyesi Tamer Bozkurt, Fakültenin konferans salonunda düzenlenen konferansta liseden mezun olan öğrencilerin hukuk disiplinine alışmakta zorlandığını söyledi. Bu konu üzerine çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Bozkurt, hukuk fakültesi öğrencilerinin ilk olarak hayatı disipline etmeye başlaması gerektiğini aktardı. Bozkurt, hukukun bir kültür olduğunu belirterek alana farklı bakış açılarıyla yaklaşmanın değerini vurguladı.

ogrencilere-hukukta-ders-3.jpg

Kariyer planlaması hakkında da bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Bozkurt, mesleki anlamda Roma hukuku, medeni hukuk, borçlar hukuku, anayasa hukuku, idare hukuku ve ceza hukuku gibi temel derslere hakim olunmasının önemini dile getirdi. Konferans, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer’in Dr. Öğr. Üyesi Tamer Bozkurt’a plaket takdimiyle sona erdi.

Etiketler :