Öğrencilerin yeni gözdesi: 15 Temmuz yerleşkesi

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi’nde yer alan Türkiye Diyanet Vakfı Selçuklu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, verdiği hizmetlerle öğrencilere otel konforu sunuyor. Konya’da öğrenci olmaktan memnuniyetlerini dile getiren yurt sakinleri, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Öğrencilerin yeni gözdesi: 15 Temmuz yerleşkesi

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi'ne kazandırılan "15 Temmuz Yurt Yerleşkesi" öğrencilerin yeni gözdesi haline geldi. Bölgede faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı Konya Selçuklu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, gerçekleştirdiği faaliyetlerle öğrencilerin sosyal, kültürel ve dini yönlerine katkı sağlıyor. Yurt Müdiresi Esma Aydemir, öğrencilere maddi manevi anlamda destekler sunduklarını belirterek yurtta verilen hizmetler hakkında da bilgi verdi. Yurt öğrencileri ise yurdun hizmetlerden memnun olduklarını dile getirerek Selçuklu Belediyesine teşekkürlerini dile getirdiler.

1-20220523181855.jpg

‘EKSİKLERİMİZ GİDERİLİYOR’

Yurt hakkında bilgi veren Esma Aydemir, “Yurdumuzda odalarımız dört kişiliktir ve 250 öğrenci kapasitelidir. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği verilmektedir. Hem dini hem sosyal hem ekonomik yönden faaliyetlerimiz yapılmaktadır. İl ve ilçe müftülüklerimiz ve üniversitedeki hocalarımızın aracılığıyla öğrencilerimize yönelik seminerler düzenlemekteyiz. Selçuklu Belediyemizin bu ekonomik krizde bu yurdu bize tahsis etmesi çok büyük bir nimet. Eksiklerimiz hızla giderildi. Güvenliği sağlamak adına bahçe çitleri yapıldı. Geçen dönemlerde de bahçenin düzenlenmesi için çalışmalar yapıldı. Dönemin başında yurdun ilaçlaması gerçekleştirildi. Bu konuda bize farklı desteklerde bulunuyorlar. Şu an tek eksiğimiz bahçemizde kamelyamızın olmamasıdır. Çünkü yaz ayı geldiği için öğrenciler dışarda vakit geçirmek istiyorlar. Belediyemizden bank ve kamelya konusunda talepte bulunacağız. Sağ olsunlar bütün isteklerimizi zaten yerine getiriyorlar” diye aktardı.

esma-aydemir.jpg

‘ÖĞRENCİLERE BURS İMKÂNI SAĞLIYORUZ’

Öğrencilere ekonomik anlamda destek olduklarının da altını çizen Esma Aydemir, “Öğrencilerimize 7/24 internet hizmeti ve sıcak su hizmeti veriyoruz. Odalarında kendilerine ait her türlü imkanları bulunuyor. Yatakları, bazaları, komodinleri, buzdolapları, çalışma masaları var. Ekstra olarak etüt odalarımız, spor salonlarımız var. Bunlardan ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Haftada iki gün olmak kaydıyla ücretsiz çamaşır yıkama hizmetimiz de var. Burada bulunan vakıf yurtlarımız devlet tarafından desteklenmektedir. Yurdun aylık ücreti 1200 liradır. Devletimiz vakıf yurtlarından kalan öğrencilere, kaldığı gün üzerinden 25 lira ve barınma olarak 280 lira vermektedir. Eğer bir öğrenci ay boyunca yurtta kalıyorsa 9 ay boyunca 1030 civarında bir ücret oluyor. Öğrencini aylık ödediği ücret 170 liraya geliyor. Bu da öğrenciyi çok rahatlatıyor. Genellikle maddi geliri düşük öğrencilere burs imkanı sağlanır ama biz öğrencileri desteklemek adı altında başarı yüzdesi yüksek olan öğrencilere de burs imkanı sağlıyoruz. İlahiyat, akademi ve özel destek akademi adı altında 20 tane öğrencimizi şu anda burslu okutuyoruz. Onlardan herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Ayda bir sabah namazı etkinlikleri yapıyoruz. Bunların da öğrenciye büyük katkısı oluyor ve öğrencilerden güzel dönüşler alıyoruz” diye aktardı.

2-20220523181855.jpg

‘ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE FAALİYETLER YAPIYORUZ’

Öğrencilerle birlikte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydeden Aydemir, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin kendi ilgi alanlarına göre farklı kulüpler kurduk. Geçtiğimiz günlerde çevre kulübüyle birlikte bahçemizi temizleyip daha sonra öğrencilerimizle bir çay keyfi yaptık. Öğrencilerimizin destekleriyle de bu tür farklı uygulamalar yapıyoruz. Vakıf yurtlarının öğrenci sayısı diğer yurtlara göre az olduğu için öğrencilerin idareyle daha iyi iletişim kurmalarını sağlıyor.  Bunu Ramazan’da da çok hissettik. KYK’larda öğrenci sayısı fazla olduğu için Ramazan’da yemek sırasında bile problem yaşıyorlar ama burada o konuda bile problem yaşamıyorlar. İdareyle rahat bir şekilde iletişim kurabiliyorlar. 250 kişilik yurdumuzun neredeyse tamamı doludur.  Yurdumuzun kapasitesinin doluluk oranı da verilen hizmetlerin memnuniyetini ortaya koyuyor. Öğrencilerden güzel dönüşler alıyoruz.”

img-2625.jpg

‘YURTTA GÖZÜM ARKADA KALMIYOR’

Yurtta kalmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Yavuz, “Tanıdığımın tavsiyesi üzerine TDV Selçuklu Öğrenci yurdunda kalıyorum.  Genel olarak yurttan memnunum. Ben mescitte çalışıyorum. Mesela kullandığım kitaplar çok pahalı. Mescitte herhangi bir eşyamı bırakıp gittiğimde gözüm arkada kalmıyor. Üst düzeyde güvenlik sağlanıyor ve o konuda içimiz çok rahat. Ulaşım konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz çünkü yurt üniversiteye yürüme mesafesinde yer alıyor. Odalarımız dört kişilik ama konfor anlamında çok rahatız. Oda arkadaşlarımız da anlaştığımız kişiler olunca bir sıkıntı yaşamıyoruz.  Bu yurdu diğer yurtlardan ayıran özellik bence fiyat-performans anlamında çok iyi durumda olmasıdır. Mesela yurdun yıllık 12 bin liralık ücretini, bir ay içinde tüm günler kaldığınızda devlet bin 55 lira geri ödeme yapıyor. Bu da özel yurtlara devletin yaptığı bir destek. Dolayısıyla ayda 150 lira gibi bir masrafla yurtta kalmış oluyoruz. Bu açıdan çok iyi. Şu an hayatımdan memnunum. Yeni bir fakülteye başladım, yeni bir dünyaya girdim. Zaten tıp fakültesini psikiyatri için yazdım. Psikiyatrist olmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

busra-yavuz.jpg

 ‘SELÇUKLU BELEDİYESİ GENÇLERE KATKI SAĞLIYOR’

Selçuklu Belediyesinin öğrencilere yönelik faaliyetlerinin etkisine dikkat çeken Selçuk Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi Beyza Nur Öztürk, şöyle konuştu: “ 4’üncü sınıf olunca insanın düşünceleri, hayalleri daha fazla karmaşık bir hal alıyor. Ne yapacağım? Ne olacağım? diye düşünmeden edemiyor insan ama aklımda akademisyenlik var. Üniversiteye de ilk bu düşünceyle geldim. Geleceğe dair hedefim bu yönde. Onun için çalışmalar yapıyorum. Vakit buldukça Selçuklu Belediyesinin düzenlediği etkinliklere katılıyorum. En son hâlâ devam eden Büyük Kudüs Akademisi eğitimine katıldım. Pazar günü 4. Oturum gerçekleşti. 5. oturumu olacak. Gençlik Zirvelerine de katıldım. Bence zaten Belediyenin gençler için yaptığı birçok şey var. Tamamen ders odaklı değil de insanın kendini geliştirmesine de katkı sağlıyor. Örneğin, bizim kendi tarihimiz, geleneğimiz, kültürümüz, değerlerimiz bağlamında etkinliklerini beğeniyorum. Elimden geldiğince de katılmaya çalışıyorum.”

beyza-nur-ozturk.jpg

‘TDV YURTLARI ARTI DEĞER KATIYOR’

TDV yurtlarının öğrencilere artı bir değer kattığını vurgulayan Beyza Nur Öztürk, “Bütün çevreme TDV yurtlarını öneririm. Zaten son zamanlarda da bildiğimiz gibi vakıf yurtları gibi kurumlardan insanların bir çekincesi oluyor. Ama diyanet yurdu dediğin zaman daha çok güvenli oluyor. Çünkü devlet olduğunu biliyorsun. Hem de buraya gelip sadece okul derslerini görmek değil de, arada sohbetler düzenleniyor. Oradaki hocalar geldiğinde onların söyledikleri, anlattıkları sana artı bir değer katıyor. Çünkü o gün senin farklı bir derdin, üzüntün oluyor. Oraya gelen hoca ya da vaize hanım bir şeyler anlatıyor ve tam senin derdine merhem olabiliyor.  Şu anda hayattan umutluyum. Çünkü çalıştıkça bir şeyler başardığımı görüyorum. Zor olabiliyor bazen ama Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. Buna inanıyorum.  Selçuklu da ve Konya’da olmak güzel bir duygu. Bunu geldiğin yere bağlı olduğunu da düşünüyorum. Ben Bolu’dan geliyorum. Gerede ilçesinden. Orada çok fazla imkân yok. Kendini geliştirmen için sosyal etkinlik, alan çok fazla yok. O yüzden burası beni çok şaşırttı. Bir sürü etkinlik, ortam. Maneviyatı da güzel. Gerçekten seviyorum” diye ifade etti.

konya-selcuklu-img-7-1024x683.jpg

‘KONYA’DA OLMAKTAN MUTLUYUM’

Selçuk Üniversitesi Sağlık Yönetimi İkinci sınıf öğrencisi İrem Kizir ise, “Konya’ya üniversite okumak için Malatya’dan geldim. Konya’dan genel olarak çok memnunum. Konya’yı ve Selçuklu’yu çok seviyorum. Selçuklu Belediyesini düzenlemiş olduğu etkinliklere katılıyorum. İlk geldiğim zaman edebiyat topluluğuna katılmıştım. Orada tur düzenlendi. Konya’yı gezdirdiler. Bu hizmeti gerçekten çok beğendim. Geleceğe dair hedefim, düzenli bir iş, iyi bir maaş ve yurt dışına gitmek. Gelecekten umutluyum, umut olmazsa zaten insan yaşayamaz. Konya’da olmaktan gerçekten de çok memnunum iyi ki de gelmişim diyorum. Yurdumuzda sabah namazı etkinliklerimiz oluyor. Ramazanda iftar programına katıldık. Konferanslar, etkinlikler oluyor. Güzel vakit geçiriyoruz. Bu yurdu herkese öneriyorum” diye belirtti.

SÜMEYRA KENESARI/ BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

img-2619.jpg

konya-selcuklu-img-1-1024x683.jpg

sahne.jpg

konya-selcuklu-img-5-683x1024.jpg

konya-selcuklu-img-6-1024x683.jpg

konya-selcuklu-img-8-683x1024.jpg

konya-selcuklu-img-9-1024x683.jpg

konya-selcuklu-img-11-1024x683.jpg

konya-selcuklu-img-12-1024x683.jpg

konya-selcuklu-img-14-1024x682.jpg

konya-selcuklu-img-13-1024x683.jpg