Okan Buruk: Neymar satıldı İrfan da satılabilir!

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemden düşmeyen İrfan Can Kahveci söylentileriyle ilgili serzenişte bulundu.
Okan Buruk: Neymar satıldı İrfan da satılabilir!

Medipol Başakşehir ve Trabzonspor’u karşı karşıya getirecek TFF Süper Kupa maçı öncesinde Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Yarınki maçın özgüven için önemli olduğunu söyleyen Okan Buruk, “O benim için hem kulüp için hem de Türkiye için değerli bir teknik adam. Türk futbolunun yetenekli çocuğu  Abdülkadir Ömür hepimiz üzdü. Maça gelince iki takım içinde kupayı kazanmak için bir çok neden sayabiliriz. Geçen sezonun iki başarılı takımı. Biri şampiyon olmuş biri Türkiye Kupasını kazanmış iki takım. Geçen sene adına tebrik etmeliyim. Değişen oyuncular var. Biz de rakibimiz gibi kazanmak istiyoruz. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Çıkış olacağını düşünüyoruz. Amaç kupayı kazanmak. Özgüvene ihtiyacımız var. Oyuncularıma güveniyorum. Son haftalarda formunu yükselten bir Trabzonspor var. Güzel bir karşılaşma olur umarım. Güzel karşılaşmaları özledik. Ligimizde oynanan maçlar kaliteli değil. Yarın sahada iki kaliteli takım olacak, herkese güzel bir akşam yaşatırız” ifadelerini kullandı.

"OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM"

Ligi geç bitirmeleri ve dinlenmeden sezonu açmalarını değerlendiren Buruk, “Zor bir sene. Sezonu 10 gün daha geç bitirdik, Avrupa Ligi’nde çeyrek kupa finalinden döndük. Sezonu geç bitirmiş ve 10 gün sonra lige başlamış dinlenememiş bir takım. Zorlu bir sezon olacağını biliyorduk. Çok fazla sakatlık yaşadık. Bunun yanında başka nedenler var. Hakem hataları var. Futbolun içinde teknik adam hataları, hakem hataları gibi birçok etken var. Hedeflerimiz devam ediyor. Süper Kupa, Türkiye Kupası ve  ligde çıkabildiğimiz kadar çıkma hedefimiz var. Oyuncularımıza güveniyorum Özgüvene ihtiyaçları var. İyi bir takıma karşı oynayacağız. İki takımında oyunun karşılığını aldığı bir maç olsun” ifadelerini kullandı.

"7-8 OYUNCUMUZ YARIN OYNAMAYACAK"

Saha zeminin iyi olduğunu söyleyen Buruk, “İki takım için de artı yön güzel bir zemin olacak. Zeminlerin bozulduğu bir sene yaşıyoruz. Oyuncularımın kalitesine güveniyorum. Takım olarak artılarımız bu önemli eksiklerimiz var. Büyük sakatlıklar geçirdik. 7-8 oyuncumuz yarın oynayamayacak durumda. Yarın da bir 11 ile çıkacağız ve en iyisin yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

"İRFAN 1-2 HAFTA İÇİNDE DÖNEBİLİR"

Son lig maçında sakatlanan İrfan Can'ın yakında çalışmalara başlayacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "İrfan Can'ın son maçta sakatlanması bizi üzdü. Bugün yapılan kontrollerde çok uzun sürmeyeceği anlaşıldı. Belki 1-2 hafta sonra takıma dönebilir. Transferle ilgili soru devamlı soruluyor. İrfan iyi bir profesyonel, iyi bir kişilik ve bulunduğu ortamda en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncu. Transfer teklifleri olsa da İrfan hep yüzde 100'ünü vermeye ve takım için elinden geleni yapmaya çalıştı. Bir sakatlığı var. Futbolun içinde bunlar mevcut. Birçok oyuncuya transfer teklifi geliyor. Türkiye'de her takımın her oyuncusunu isteyenin doğru rakamı verdiği zaman alabileceğini biliyoruz. Neymar'ı Barcelona'dan 222 milyon Euro vererek aldılar. Futbolda her oyuncu alınacak durumda. Kulübümüze istediği teklif gelirse karar verecek kişi başkanımızdır. Devamlı aynı şeyleri konuşmak bizi yoruyor ama beni daha çok yoruyor" diyerek sözlerini tamamladı.