Okka: “Teknoloji Endüstri Bölgesi, Konya için büyük bir kazanç olacak"

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile ilgili olarak, "Konya Sanayisi açısından büyük bir kazanç olacaktır. Yapılacak yatırımla, Konya’mız tarım ve sanayideki potansiyelinin ardından ileri teknolojide de merkez olacak” dedi.
Okka: “Teknoloji Endüstri Bölgesi, Konya için büyük bir kazanç olacak"

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu ve yönetim kurulu üyeleri MÜSİAD Konya Şubesi’ni ziyaret etti. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve MÜSİAD Konya yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen heyet, ASELSAN Konya yatırımları ve Konya sanayisine etkileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ASELSAN’ın Konya’ya yaptığı yatırımın, şehrimiz açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte, Konya’nın savunma sanayi alanında daha ileri noktaya geleceğini söyledi.

ASELSAN Konya Silah Sistemleri AŞ yatırımının da yer aldığı bölgenin, Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Başkan Okka, “Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi, Konya Sanayisi açısından büyük bir kazanç olacaktır. Yapılacak yatırımla, Konya’mız tarım ve sanayideki potansiyelinin ardından ileri teknolojide de merkez olacak” dedi.

Ana sanayi yatırımlarının, bulundukları şehrin sanayi ve iş kültüründe önemli bir dönüşüm sağladığına dikkat çeken Okka, “ASELSAN Konya fabrikası başta olmak üzere Teknoloji Endüstri Bölgesine yapılacak yatırımlar da Konya sanayisinde önemli bir dönüşüm sağlayacaktır. Üyelerimiz başta olmak üzere Konyalı işadamlarımızı, bu dönüşüme açık olmaları, bu yatırımların gerek yapım sürecinde, gerekse üretim sürecinde tedarikçi olmaları için teşvik ediyoruz. Esasında gerek inşaat sürecinde, gerekse üretim sürecinde bu fabrikalarla iş yapmak isteyen birçok işadamımız var. Onları, bu sürece hazırlamak, ana sanayi ve ileri teknoloji tesislerinin tedarikçi kriterleri ve beklentileri konusunda bilinçlendirmek, böylelikle bu yatırımlarla birlikte Konya iş dünyamızı da bir üst lige taşımak hepimizin hedefi olmalı” dedi.

musiad-konya-konya-savunma-sanayi-a-s-yoneticilerini-agirladi-2.JPG

Konya Sanayi Odası Başkanı ve Konya Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü de, Konya tarihinin en önemli yatırımı olacak olan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikasıyla ilgili gelinen son noktayı anlattı. Kütükcü, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikasının,  Konyalı 24 girişimci tarafından kurulan Konya Savunma Sanayi AŞ ile ASELSAN’ın ortak yatırımı olduğunu belirtti. Bu anlamda Konya Savunma Sanayi A.Ş. ortaklarının şehrin geleceğine yönelik güçlü bir irade ortaya koyduklarını ifade eden Kütükcü, “Konya, savunma sanayiinde çok önemli bir tesise sahip olacak. Fabrika inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 17 Aralık 2020’de fabrikamızın açılışını yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Konya Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu ise, ASELSAN Konya şirketinin, sadece seri üretim yapan değil, teknoloji geliştiren, kendi tasarım yetkinliğine sahip olan bir yapıda olması için özel bir çaba sarf ediyoruz. Tesisimiz, ARGE, tasarım ve ileri teknoloji geliştirebilecek bir tesis olacaktır.

Teknoloji Endüstri bölgesinin kurulmasıyla birlikte çok sayıda teknoloji şirketinin şehrimize yatırım yapması bekleniyor. Bu yatırımlar için şehir olarak nitelikli iş gücümüzü de şimdiden hazırlamalıyız. Bu konuda hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

musiad-konya-konya-savunma-sanayi-a-s-yoneticilerini-agirladi-1.JPG