Okul servisi provokasyonu

Son günlerde Konya'da korsan servis araçlarının yanında velileri olmayan çocukları kaçırdığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Muharrem Karabacak, 'Konya'da bu şekilde bir olay yaşanmamıştır. Velilerimiz rahat olsunlar.' dedi.

Son günlerde sosyal medyada yayılan bazı plakasız servis araçlarının yanında velisi olmayan çocukları servis yolda bozuldu bizi yönlendirdiler diyerek kandırıp kaçırdığı yönünde artan paylaşımlar velileri tedirgin etmişti. Sosyal medyada hızla yayılan bu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını ve kendilerine bugüne kadar böyle bir şikâyet gelmediğini ifade eden Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, “Konya’da bugüne kadar sosyal medyada yayıldığı gibi bir olay vuku bulmamıştır. Her sene olduğu gibi dönem başından itibaren Zabıta Daire Başkanlığımız, Konya Emniyet Müdürlüğümüz ve Odamızdan oluşan bir denetleme ekibiyle korsan servisçilik yapanlarla mücadele ediyoruz. Sosyal medyada gündeme gelen servis olayı ile alakalı bugüne kadar bize herhangi bir olay ulaşmadı. Bizde bu konuyu sosyal medyadan takip ettik. Velilerimiz rahat olsunlar. Konya’da bir olay yaşandığında ekiplerimiz anlık olarak müdahale ediyorlar. Servis şoförlerimizin her biri de yolda görmüş oldukları uygunsuz araçları veya korsan servis araçlarını bize bildiriyorlar. Bize bildirilen araç yarım saat içinde bağlanmış ve çekilmiş oluyor. Diğer illerde meydana gelen olayların hiçbiri Konya’da yaşanmamıştır. Bundan sonra da istenmeyen olayların yaşanmaması için hem İl Emniyet Müdürlüğümüz hem de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

10-3-1-003.jpg

“C PLAKASI OLMAYAN ARAÇLARA GÜVENMEYİN”

Son dönemlerde okul servisleri yaşanan olumsuz olaylarla gündeme geldiğini ve bunun bilinçli bir karalama kampanyası olduğunu belirten Karabacak,“İzmir’de yaşanan olay korsan bir araçta unutulan çocuğumuzun hayatını kaybetmesiyle yaşanmıştır. Anaokulu işi yapanların kendi işlerinin dışında taşımacılık işine el atmaya çalışmasıyla meydana gelmiş bir olaydır. Biz zaten her zaman C plakaya dikkat çekmeye çalışıyoruz. Velilerimizi C plakası olmayan araçlara çocuklarını emanet etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Akabinde İstanbul’da meydana gelen ve firma sahibi olduğu söylenen iki kişinin silahlı çatışması yine servis taşımacılarının dışında gerçekleşmiş bir olaydır. Dolayısıyla her sene okullar açılırken maalesef böyle haberler çıkarılarak veliler olumsuz olarak etkilenmektedir. Çocukların kaçırılmasına yönelik bugüne kadar bir olay meydana gelmedi. Sadece ucuz taşımacılık yapma adına korsan dediğimiz uygunsuz araçlarla taşıma yapmaya çalışan kişiler ile ilgili işlemler yapıldı. Servis araçları da gelen ihbarlarla sürekli denetlenmektedir.” diye konuştu. 

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bakmadan Geçme