Okul ücretleri güncellenecek
Önce- Eğitim Derneği tarafından yapılan açıklamada, gelen zamlarla birlikte eğitim kurumlarının zarar etmeye başladığı ifade edilerek okul ücretlerinin güncellenmesinin zorunlu hale geldiği ifade edildi.
Önce- Eğitim Derneği tarafından yapılan açıklamada, gelen zamlarla birlikte eğitim kurumlarının zarar etmeye başladığı ifade edilerek; okul ücretlerinin güncellenmesinin zorunlu hale geldiği ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri olarak çocuklarımıza kaliteli bir eğitim ortamının oluşmasını sağlamak ve yürütmek eğitimcilerin öncelikli vazifesidir. Ailelerimiz tarafından bizlere emanet edilen çocuklara, verilmesi gereken eğitim ve bakım hizmetlerinin standartlarının, her türlü şart altında korunması gerekmektedir. Pandemi sürecinde kapanan eğitim kurumları, normalleşme sürecinden sonra yeni eğitim döneminin fiyatlarını belirlerken gelebilecek bir ekonomik krizi ve boyutlarını öngörememişlerdir. Ülkemiz eğitim dönemi başladıktan sonra yoğunlaşan bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır. Yaşanan ekonomik kriz nedeni ile oluşan enflasyonist ortam eğitim kurumlarımızın gider kalemlerine üst üste zamların gelmesine sebebiyet vermektedir” denildi.
EĞİTİM KURUMLARI ZARAR ETMEYE BAŞLADI
Eğitim dönemi başından bu yana gelen zamların, dövize yapılan müdahaleye rağmen gerilemediği, maliyet artışlarının ise her geçen gün artarak devam ettiğinin ifade edildiği açıklamanın devamında, “Temel gider kalemlerine gelen zamların ortalaması yüzde 80- 90’ları bulmuştur. Bazı kalemlerde ise yüzde 150’leri geçmiştir. Eğitim kurumları bu süreçte maliyetlerini- kurtaramadıkları gibi zarar etmeye başlamışlardır. Bir eğitim kurumu ayakta kalabilmek için yemek menüsünden, araç yakıtından, personel maaşından ya da bina kirasından bir tasarrufta bulunamaz. İşte o zaman bir eğitim kurumu olmaktan çıkıp, ticarethaneye dönüşür. Bir kurum maliyetinin altında hizmet vermesi durumunda bu çocuklarımızın ısınmasından, yemek menüsünden, eğitim kalitesinden vazgeçmek ile mümkün olacaktır. Hiçbir gerçek eğitimci, yavrularımıza zararı dokunacak bir anlayış içerisinde kurum işletemez. Küçük yaştan itibaren bizlere emanet edilen yavrularımıza bakım, güvenlik, eğitimin yanı sıra huzurlu bir iklim sunmaya çalışan eğitim kurumları, karşılaştıkları zorlukları bugüne kadar aşmaya çalıştılar. Ancak devamlı mali konularla ilgilenen bir eğitim kurumunun, en nihayetinde mali tablosunun bozulması, borçlanarak ayakta kalması kurum adına, eğitim adına olumsuz neticeler doğuracaktır” denildi.
‘GÜZEL GÜNLERE EL BİRLİĞİYLE ULAŞACAĞIZ’
Açıklamanın devamında ise şu görüşlere yer verildi: “Öngörülemeyen fiyat artışları ile birlikte gelir-gider dengesini tasarruf ederek sağlama imkanı bulunmayan eğitim kurumları, bugüne kadar sabırla fiyatlarını korumaya çalıştılar. Günübirlik etiket değiştiren kurumlara nispeten fiyat politikalarını değiştirmediler. Ancak geldiğimiz nokta itibari ile Türkiye’de birçok Okul Öncesi Eğitim Kurumu ve Çocuk Kulübü olarak Ocak ayı itibariyle okul ücretlerinde güncelleme yapılmak zorundadır. Eğitim kurumlarımız gelen fahiş fiyat artışlarına nispeten, dönem ortasında velilerimizi daha fazla mağdur etmemek adına, kurumların gelir-gider dengesini sağlayabilmeleri için fiyat güncellemesinin yüzde 20-25 bandında olması noktasında olması değerlendirilmiştir. Ülkemizin bulunduğu zor günlerin bir an evvel geçtiği, ekonomik sıkıntıların konuşulmadığı, hayat standartlarının ve refah seviyesin yükseltildiği bir dünyada çocuklarımızın geleceğini inşa etmek için güzel günlere el birliğiyle ulaşacağımıza inanıyoruz. Okul öncesi eğitim kurumlarımızın yaşadığı durumun hassasiyetine istinaden göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederiz.”