Okuldan ayrılmayı düşünen öğrenci için seferber oldular

Van'ın Erciş ilçesinde, evlerinin inşaatının tamamlanabilmesi için çalışmak amacıyla okuldan ayrılmayı düşünen 11. sınıf öğrencisi Engin Tarhan için okul arkadaşları ve öğretmenleri seferber olup onu hayalini kurduğu eve kavuşturdu- Okulun atölyesinde Tar
Okuldan ayrılmayı düşünen öğrenci için seferber oldular

VAN (AA) - NECMETTİN KARACA - Van'ın Erciş ilçesinde, 11. sınıf öğrencisi Engin Tarhan'ın, evlerinin inşaatının tamamlanabilmesi için çalışmak amacıyla eğitimini yarıda bırakmak istemesine gönlü razı olmayan öğrenci ve öğretmenler, başlattıkları çalışmayla kısa sürede evi tamamlayıp onun okula devamını sağladı.

Mehmet Murat İşler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tarhan, Salman Ağa Mahallesi'nde yapımına başladıkları evin inşaatını bitirebilmek ve mide kanseri olan babasına yardımcı olmak amacıyla çalışmak için eğitimini yarıda bırakmak istedi.

Durumu öğrenen okul müdürü Veysel Sağlam, önce Tarhan'ı okula devam etmesi konusunda ikna etti, sonra öğretmenlerle görüşerek öğrencinin durumunu anlattı.

Çok sevdikleri arkadaşları Tarhan'ın okula devam etmesini isteyen arkadaşları ve öğretmenler, yoğun bir çalışma başlattı. Evin ihtiyacı olan malzemeleri temin eden öğrenci ve öğretmenler, okulun atölyesinde kapı, pencere, mutfak dolapları ve demir korkuluk yaptı.

Öğrencilerin elektrik ve su tesisatını döşediği ev, kaymakamlığın da yardımıyla kısa sürede tamamlanarak oturulmaya hazır hale getirildi.

Gösterdikleri duyarlılık ve fedakarlıkla Tarhan'ı hayalini kurduğu eve kavuşturan öğrenciler, arkadaşlarının okula devam etmesini sağlamanın mutluluğunu yaşadı.

- "Ev, oturulabilecek duruma getirildi"

Okul müdürü Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Maddi imkansızlık ve yarım kalan evlerini tamamlamak için okulu bırakmayı düşünen Tarhan ile görüşerek eğitimine devam etmesini sağladıklarını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:

"İlk etapta öğrencimizi rehberlik servisine yönlendirdik. Rehberlik servisi yaptığı araştırmada, öğrencinin doğru söylediğini, evlerinin inşaat halinde olduğunu ve katkı sunulması gerektiğini bildirdi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı 'Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi' kapsamında öğrencimize gereken desteği sunmaya karar verdik. Kaymakamlığın, öğretmen ve öğrencilerimizle velilerin katkısı sonucu öğrencimizin evini yeniledik. Atölyelerimizde hazırladığımız ürünlerle evimizin kapılarını, mutfak dolabını, yer döşemelerini, balkon korkuluklarını yaptık. Ev, oturulabilecek duruma getirildi. Bu çalışmalarda bize destek veren kaymakamımıza teşekkür ederiz."

Baba Fahrettin Tarhan da inşaatına başladıkları evi imkansızlıklar yüzünden tamamlayamadıklarını söyledi.

Çalışarak evi tamamlamak isteyen oğlunun eğitimini yarıda bırakmasına okul idaresinin izin vermediğini aktaran Tarhan, "Okul idaresi, öğretmenleri ve arkadaşları olmasaydı oğlum okulu bırakacaktı. Ancak onlar geldi ve evimizi tamamladı. Allah razı olsun. Kaymakamımıza, öğretmenlere, okul idaresine ve öğrencilere destekleri için çok teşekkür ederim." dedi.

Okulun öğrencileri ise arkadaşlarına yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: