Okullar Temiz Belgelerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında gerekli olan temizlik ve mesafe kuralları başta olmak üzere, gerekli tüm şartları yerine getiren okullara "Okulum Temiz Belgesi" verildi.
Okullar Temiz Belgelerini aldı

Sürece hassasiyetle yaklaşan il genelinde her kademedeki 1.620 resmi okul bu belgeyi almak için gerekli çalışmaları yürüttüler. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi (İSGB) bünyesinde hizmet veren 87 tetkikçi de süreç içerisinde gerekli rehberlik ve denetim çalışmalarını yaptılar ve tüm okulların belgelendirilme sürecini tamamladılar.

okullar-temiz-belgelerini-aldi-2.jpg

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Meram Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen 'Okulum Temiz Belgesi Takdim Töreni’ne katıldı. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından ‘Okulum Temiz Belgesi’ni almaya hak kazanan tüm okulları temsilen Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinden 25'er okulun yöneticilerine belgeleri takdim edildi.

Törende konuşan İl Müdürü süreçte gerekli kurallara uyarak Okulum Temiz Belgesini almaya hak kazanan tüm okulları ve tetkikçileri tebrik etti. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in yanı sıra İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Aynur Türkoğlu, Meram İlçe Millî Müdürü Mustafa Koca, ilgili şube müdürleri, okul müdürleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi temsilcileri katıldı.

Etiketler :