Okullarda genç yetenekler spora yönlendirilecek

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” protokolü çerçevesinde düzenlenen okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerine yönelik bilgilendirme toplantısı, Karatay Belediyesi Gençlik Merkezinde yapıldı.
Okullarda genç yetenekler spora yönlendirilecek

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı. Burada yaptığı konuşmada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle yapılan iş birliğinin en verimli şekilde öğrencilere yansıması, kamu kaynaklarının hassasiyetle kullanılması ve yarınların milli sporcularına şimdiden yatırımda bulunulması amacıyla düzenlenen toplantının hayırlı olmasını diledi.

11.jpg

ÖĞRETMENLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ise yapılan başarılı çalışmalarla okullarda var olan potansiyelin ortaya çıkarılmasıyla geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesi ve her öğrencinin en az bir spor dalında lisanslı spor yapması noktasında beden eğitimi öğretmenlerine ve okul müdürlerine çok görev düştüğünü belirtti. Protokol konuşmalarından sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Bilal Yavaş okul müdürlerine program hakkında bilgilendirmede bulundu. Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yöneticileri ile okul müdürleri katıldı.

8.jpg

Etiketler :