‘Olumsuz bir tablo ile karşı karşıya değiliz’

Şu an için fabrikalarda üretimi olumsuz etkileyecek olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olmadıklarını ifade eden Konya Sanayi Odası Başkanı Kütükcü, “Bu konuda panik yapmadan, ama tedbiri de öne çıkarak hareket etmek zorundayız. Biz de, iş dünyasında yaşanan bazı aksaklıkları da bir rapor haline getirerek TOBB’a ilettik” dedi.
‘Olumsuz bir tablo ile karşı karşıya değiliz’

Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada hayat durma noktasına gelirken, üreticilerin sıkıntı görmemesi adına devlet ve ekonomi kuruluşları çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Şu an için fabrikalarda üretimi olumsuz etkileyecek olumsuz bir tablo ile karşı karşıya olmadıklarını ifade eden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Bu konuda panik yapmadan, ama tedbiri de öne çıkarak hareket etmek zorundayız. Biz de, iş dünyasında yaşanan bazı aksaklıkları da bir rapor haline getirerek TOBB’a ilettik” ifadelerini kullandı.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, küresel salgın ilan edilen ve ülkemizde de görülen Koronavirüs (Kovit-19) hakkında yaptığı açıklamada, şu an için sanayi üretimini sekteye uğratacak olağan üstü bir durum ile karşılaşmadıklarını ancak iş dünyasında yaşanan bazı aksaklıkları da bir rapor haline getirerek TOBB’a ilettiklerini söyledi.

memis-kutukcu-009.jpg

“BU SÜRECİ EN KISA ZAMANDA ATLATACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Konya Sanayi Odası olarak devletin aldığı önlemlerle ilgili üyelerini sürekli olarak bilgilendirdiklerini belirten Kütükcü, “Elbette içinde bulunduğumuz süreç, iş dünyamızı da etkiliyor. Ancak şu an için fabrikalarımızda üretimi olumsuz etkileyecek olumsuz bir tablo ile karşı karşıya değiliz. Bu konuda panik yapmadan, ama tedbiri de öne çıkarak hareket etmek zorundayız. Devletimizin aldığı tedbirlerle birlikte bu süreci en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

KONYALI SANAYİCİLERİN SIKINTILARI RAPOR EDİLDİ

Kütükcü, açıklamasında Konyalı sanayicilerin Koronavirüs salgınının etkisiyle ticari hayatta yaşadıkları zorlukları bir rapor haline getirdiklerini, sipariş iptalleri, ödemelerde yaşanan sıkıntılar gibi bazı konuların yer aldığı bu raporu ilgili bakanlıklara iletilmek üzere TOBB’a gönderdiklerini sözlerine ekledi. •SEYFULLAH KOYUNCU