Ömer Ekinci: Paranız çoksa eve, arabaya yatırım yapmayın, bu alanda harcayın!

Genç MÜSİAD Konya tarafından düzenlenen Young Business Academy organizasyonu devam ediyor. İkinci günün konuklarından olan Desnet Teknoloji CEO’su Ömer Ekinci, teknoloji işine nasıl başladığını anlattı.
Ömer Ekinci: Paranız çoksa eve, arabaya yatırım yapmayın, bu alanda harcayın!

Genç MÜSİAD Konya, üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen, 2 bine yakın üniversite öğrencisinin ve genç iş insanının katıldığı Young Business Academy organizasyonu Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Organizasyona katılan Desnet Teknoloji CEO’su Ömer Ekinci, “Parası çok olan insanların ev, araba ve arsaya yatırım yapmalarındansa üretime destek vermeleri insanlık için daha faydalı olur” dedi.

BİR HİKAYEYİ OĞULDAN DİNLİYORSANIZ BİLİN Kİ BABANIN BAŞARISIDIR

2019 tarihinde genç girişimci ödülünü alan is insanı Ekinci, “Gürbüz usta ve oğlu Ömer olarak bizim hikayemiz başladı. Bana web sitesi yapmak çok heyecan veriyor. Babamla atölye açtık ben sipariş alıp yazacaktım ama bizi tanıyan kimse yoktu. Aslında hayalini kurmuşuz. Bir hikayeyi oğuldan dinliyorsanız bilin ki bu babanın hikayesidir. Babam benim hiç bir zaman önüme geçmedi. 2019 tarihinde genç girişimci ödülünü aldım” ifadelerini kullandı.

omer-ekinci-2.jpeg

ZORLUKLAR YAŞAMADIGIMIZ İÇİN RAHATIZ

Hayata dair zorlukları yaşamadığımız için bu kadar rahat olduğumuzu söyleyen Ekinci, şu şekilde konuştu: “Aslında zorluğu biz yaşamadığımız için böyle rahatız. Şu anki krizi sonuna kadar hak ediyoruz. Krizi biz kendi ellerimizle yaptık eğer ekonomik kriz çözülse bile yine aynı şekilde yaparız. Biz bu olaylardan ders almıyoruz.” Müşterinin ucuz ürünü değil kaliteli malzeme ve insanlar tarafından dikkate alınmak istediğini vurgulayan Ekinci, “Sıfır veya ikinci el eşyalar üzerine gittik. İkinci elden para kazanınca ev arsa almak yerine yatırım yaptım. Zebra markasının Bayisi oldum. Aslında müşteri en kaliteliyi arıyor daha doğrusu doğru olan insanı arıyor” diye konuştu.

AHİLİK SİSTEMİNİ KULLANIYORUZ

Ömer Ekinci, çalışmada ki en önemli yönteminin ahilik sistemiyle çalıştığını ve Rusya tarafından düzenlenen konferansta tek Türk’ün kendisi olduğunu kaydetti. Vatana millete iyi bir birey olmak için amaçlarının olduğunu ifade eden Ekinci hedeflerini şöyle sıraladı: “Dünyanın en tesirli isimlerinden biri olmak, Dünyanın her yerinde ülkemi temsil etmek, Türkiye’deki otizm başta olmak üzere tüm dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve insanların hayatına dokunmak.”