Önallar Tarım'dan yerli ve milli ürünler

Türkiye'nin tarım sektöründe önde gelen kuruluşlarından olan Önallar Tarım Aletleri, yerli ve milli ürünleriyle Konya Tarım Fuarı'nda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Önallar Tarım'dan yerli ve milli ürünler

Türkiye'nin tarım sektöründe önde gelen kuruluşlarından olan Önallar Tarım Aletleri, yerli ve milli ürünleriyle Konya Tarım Fuarı'nda ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. İlaçlama sektörü üzerine hizmet veren Önallar Tarım'ın İşletme Müdürü Orhan Mücahit, "Firmamız, ilaçlama sektörü üzerine 1970 yılında kuruldu. Türkiye'nin en eski ve en köklü firmalarından birisidir. Kurucumuz Ali Önal, halen işinin başındadır. Şuanda ilaçlama sektöründe Türkiye'nin öncü firmaları arasında yer alıyoruz. Fabrika alanı olarak da sektörde Türkiye'nin en büyük firmasıyız. 17 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare de açık alanımız bulunuyor. Ürünlerimizin yaklaşık yüzde 50'sini ihraç ediyoruz. Şu anda da yoğun şekilde Avrupa ülkeleri ile çalışıyoruz. Kalitemizden dolayı özellikle yeni ürünlerimiz büyük rağbet görüyor. Orta Asya ülkeleri, Kuzey Afrika ülkeleri yoğun şekilde satış yaptığımız bölgelerdir" ifadelerini kullandı.

onallar-tarim-orhan-mucahit-1.jpg

'PANDEMİ SÜRECİNDE TARIMIN DEĞERİ ANLAŞILDI'

Tarımın stratejik sektörlerden birisi olduğunu kaydeden Orhan Mücahit, "Özellikle pandemi süreciyle tarım sektörünün değeri daha fazla anlaşıldı. Savunma sanayiyle beraber tarım da stratejik sektörlerden bir tanesidir. Ülkemizde de bu bilinç oluşmuş durumdadır. Devletimiz gerekli desteği, yatırımı hem üreticilere hem de çiftçilere vermeye çalışıyor. Son süreçte yaşanan gelişmeler, ekonomik sıkıntılar olumsuz olarak hem sektörü hem de çiftçilerimizi etkilemiş durumda. Bu da dolaylı olarak tüm sektörleri etkiliyor. Gıda fiyatlarının artmasıyla zincir şeklinde tüm sektörler bundan etkileniyor. Fakat dünya genelinde küresel ölçekte bir sıkıntı söz konusu. Kaynaklar azalıyor. Bununla ilgili sorunlar var. Fakat tarım sektörü giderek değer kazanıyor. Ülkemiz tarımda oldukça ileri seviyede. İlerleyen dönemlerde bu krizlerden büyük bir fırsat doğacağı kanaatindeyiz" dedi.

onallar-tarim-orhan-mucahit-2.jpg

'YOĞUN İLGİDEN MEMNUNUZ'

Fuardaki yoğun ilginin kendilerini memnun etiğini dile getiren Orhan Mücahit, "Tarım fuarımız her sene yapılıyordu. Son iki yıldır pandemiden ötürü yapılamadı. Bundan dolayı da beklenti oluştuğu için bu seneki fuara büyük bir katılım var. Otellerde yer kalmadığını duyuyoruz. İlgiden memnunuz. Özellikle ilk iki gün gayet iyi yoğunluk vardı. Üçüncü gün hava şartlarından dolayı biraz daha sakin geçse de kalan günlerde yoğunluğun pik yapacağını düşünüyorum. Özellikle yabancı ziyaretçilerin çok olduğunu gördük. Afrika'dan, Avrupa'dan gelen misafirlerimiz bizleri memnun ediyor" şeklinde konuştu.

onallar-tarim-orhan-mucahit-3.jpg

SETKRÖDE TASARIM MERKEZİ OLAN TEK FİRMA

Bünyelerinde bulunan tasarım merkeziyle bu alanda Türkiye'deki tek firma olduklarının altını çizen Orhan Mücahit, "Türkiye'de ilk defa yaptığımız yerli ve milli ürünler var. Oran kontrol sistemimiz bulunuyor.İlaçlamada attığınız ilaç miktarı çok önemli. Bu sistemimizin iki önemli faydası var. Çiftçimize faydası, ilaç miktarını bu sistemle kendileri ayarladıkları için GPS'den aldığı hız bilgisine göre oranını kendisi ayarlıyor. Bunu da sürekli sabit tutuyor. Çiftçiye de yüzde 20 oranında tasarruf sağlıyor. Bize faydası ise fazla ilaç olduğu zaman bitkinin içine işliyor ve sağlık açısından riskleri oluyor. Ayrıca bu ilaçlar toprağa karıştığı zaman mutlaka yer altı sularını ve kaynak sularını zehirleyebiliyor. Bu konuya önem veriyoruz. Muadil ürünler yurtdışından getiriliyordu. Biz Önallar Tarım olarak kendi AR-GE ekibimizle tasarlayarak geliştirdik.  Ayrıca firmamızın en önemli özelliklerdin birisi Türkiye'de tarım sektöründe tasarım merkezi olan tek firmayız. Tasarım merkezimizde 12 mühendis arkadaşımız bulunuyor. Bunların ortak tasarımlarıyla ürettik. Yerli ve milli şekilde tüketicilerimize sunduk" diyerek sözlerini noktaladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

onallar-tarim-orhan-mucahit-4.jpg

onallar-tarim-orhan-mucahit-5.jpg