Önder Konya İmam Hatipliler Derneği'nden Gülşen hakkında suç duyurusu

Şarkıcı Gülşen'e İmam Hatip camiasına iftira ve hakaret içeren ihtamları sebebiyle, Önder Konya İmam Hatipliler Derneği tarafından hukuki süreç başlatıldı. Adliye önünde Önder Konya İmam Hatipler Derneği Başkanı Arif Bağcı basın açıklaması ve suç duyurusunda bulunuldu.
Önder Konya İmam Hatipliler Derneği'nden Gülşen hakkında suç duyurusu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, sahnesinde imam hatiplilere 'sapık' diyerek hedef gösteren şarkıcı Gülşen'e karşı hukuki süreci başlattı. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Gülşen hakkında Konya dahil 81 ilde suç duyurusunda bulunulurken, Konya’da da basın açıklaması yapıldı. ÖNDER Konya Temsilcisi Arif Bağcı ve yönetimi tarafından Konya Adliyesi önünde yapılan açıklamada, Şarkıcı Gülşen'in, İmam Hatip Okullarına karşı yapmış olduğu itham ve iftiraların sadece İmam Hatip camiasına değil toplumun tamamına saygısızlık olduğunun altı çizildi.

onder-hukuki-2.jpg

Şarkıcı Gülşen'in, sahnesinde bir kişiyle ilgili "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor." dediği görüntüler infiale neden oldu. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, hadsiz sözlere karşı hukuki süreci başlattı. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Konya Temsilcisi Arif Bağcı ve yönetimi tarafından Konya Adliyesi önünde yapılan açıklamada, imam hatip okullarının geçmişten bugüne milyonlarca öğrenci yetiştirdiği söylendi.

İMAM HATİP OKULLARI GÖZBEBEĞİMİZDİR

İmam Hatip Okullarının eğitim hayatına zenginlik kattığını ve çok değerli olduğunu söyleyen Arif Bağcı, "İmam Hatip Okulları bugünkü haliyle bundan 71 yıl; isim ve içerik olarak ise 109 yıl önce ülkemizin eğitim hayatına zenginlik katan ve özgün bir eğitim modeli olarak geçmişten bugüne kadar milyonlarca öğrenci yetiştiren gözbebeğimiz okullarımızdır. İmam Hatip Okulları ülkemizin gelişmesine katkı sunan, milli birlik ve beraberliği önceleyen, toplumda sevgi, saygı ve hoşgörü ikliminin oluşmasına ciddi katkıları olan eğitim kurumlarıdır. Bu okullar kurulduğu günden itibaren milletimizin yoğun teveccühüne mazhar olmuş, milletine, devletine ve vatanına aşkla hizmet eden nesiller yetiştirmiştir. İmam Hatip okullarında yetişen milyonlarca genç bugün eğitimden kültüre, spordan sanata, siyasetten teknolojiye kadar her alanda göğsümüzü kabartan çalışmalara ve başarılara imza atmaktadır." dedi.

onder-hukuki-4.jpg

AYRIŞTIRICI YAKLAŞIMI ÇİRKİN VE TEHLİKELİ GÖRÜYORUZ

Bağcı, İmam Hatip Okullarına karşı her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli bulduğunun vurgusunu yaparak, "İmam Hatip Okulları; öğrencisi, öğretmeni ve müfredatı ile bu ülkenin Milli Eğitim sisteminin bir parçasıdır. Eğitim sistemimiz içinde farklı kademelerde birçok farklı okul türü vardır ve İmam Hatip Okulları da bu okullardan biridir. Okul türleri içinde İmam Hatip Okullarını tercih ederek bu okullarda eğitim almak isteyen her bir vatandaşımızın tercihi, tıpkı diğer okul türlerini tercih eden vatandaşlarımızda olduğu gibi temel bir haktır ve saygıya layıktır. Bu husus temel insan hakları ve anayasamız açısından gayet açıktır. İmam Hatip Okullarının mezunları ve mensupları olarak farklı okul türlerine ve bu okullarda okuyan öğrencilerimize yönelik her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı çirkin ve tehlikeli görüyoruz." Şeklinde konuştu

TOPLUMUN TAMAMINA SAYGISIZLIKTIR

Şarkıcı Gülşen'in, İmam Hatip Okullarına karşı yapmış olduğu itham ve iftiraların sadece İmam Hatip camiasına değil toplumun tamamına saygısızlık olduğunun altını çizen Bağcı, sözlerine şu şekilde devam etti; "imam Hatip okulları her türlü siyasi ve ideolojik tartışmaların dışında kalarak başarılarıyla gündem olacaktır. Ancak zaman zaman kendi çıkarları için suni gündem oluşturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarına saldırarak, hakaret ederek içlerindeki önyargıyı, kini ve nefreti dışa vuran zavallı kişiliklere de üzülerek şahit oluyoruz. Gülşen isimli bir şahsın konser sırasında İmam Hatip okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunması toplumu alenen kin ve düşmanlığa sevk etmektir. İmam Hatip Okullarının mensuplarına ve mezunlarına aynı zamanda toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin ithamı ve iftirayı söz konusu şahsın kendisine aynen iade ediyoruz. İmam Hatip okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz. Bugün imam Hatip Okullarımızda okuyan yaklaşık bir buçuk milyon öğrenciyi, bu öğrencilerin aileleri ve bu okullardan mezun olanları dikkate aldığımızda on milyona yakın bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlarıyla oynamaktır. Bu terbiyesizliği asla sineye çekmeyeceğimizi, hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Toplumumuzu, aile yapımızı ve neslimizi ifsad etmeyi kendisine vazife bilen bu saygısız şahıs için tüm İmam Hatip Okulu mezunlarını ve mensuplarını, halkımızı hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği mensupları olarak bugün tüm illerimizde bu açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz. Ardından Cumhuriyet Savcılıklarına söz konusu şahıs hakkında hukuki işlem yapılması için suç duyurusunda bulunacak, şikayetçi olacağız."

timavdan-gulsen-hakkinda-suc-duyurusu.jpg

TİMAV’dan Gülşen hakkında suç duyurusu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz yaptığı yazılı açıklamada, sadece bedeni, çıplaklığı ve cinselliği ile güya var olabilen, programlarında pek çok ahlaksızlığı sergilemekten ve dillendirmekten çekinmeyen sözde sanatçı müsveddesi Gülşen Bayraktar Çolakoğlu adlı ahlak düşkünü şahsın İmam Hatiplilere karşı kullandığı çirkin ifadeleri şiddetle reddettiklerini ve kendisine daha fazlasıyla iade ettiklerini belirtti. TİMAV olarak bu ve benzer zihniyetleri esefle kınadıklarını ifade eden Öksüz: “İlgili kişi bu çirkin ifadeleri ile ancak ve ancak kendisini ve zihniyetini tarif etmiştir diyoruz. İmam hatip öğrenci ve mezunları hakkında sarf ettiği bu çirkin sözlerinden dolayı, bu milletten ve imam hatiplilerden derhal özür dilemelidir. Ayrıca şahsın haddi ve ahlak sınırını aşan bu sözlerinden dolayı hukuk nezdinde hesap vermesi için TİMAV olarak gerekli yasal süreçleri başlattığımızı da kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.” değerlendirmesini yaptı.

Gülşen gözaltına alındı

İstanbul Yenikapı'da verdiği bir konserde LGBT bayrağı açan şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatip'te okuyanlara yönelik çirkin ifadeleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Gülşen konser esnasında "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullanarak İmam Hatiplileri hedef aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görüntülerin ardından harekete geçti. Hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, evinden alınarak emniyete götürüldü.

mebden-suc-duyurusu.jpg

MEB'den suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı, şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı. Yapılan açıklama şu şekilde; "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır."

nefret-soylemini-esefle-kiniyorum.jpg

Nefret söylemini esefle kınıyorum!

Şarkıcı Gülşen'in Nisan ayında verdiği konserde İmam Hatiplileri hedef alan sözlerine tepkiler büyüyor. Gülşen'in, 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' gibi sözler kullanarak İmam Hatip ve İmam Hatip'te okuyanları hedef aldığı skandal görüntülerine bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, tepkisini sosyal hesabında yaptığı paylaşımda dile getirerek, "Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

carpik-zihniyet.jpg

Çarpık zihniyet

Gülşen'e bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır... Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.”

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ
• AJANSLAR

İlgili Haberler
 Muhabir