ÖNDER Konya’da ödül töreni

Önder İmam Hatipliler Derneği Konya Şubesi YKS sınavında ilk bine giren öğrencilere hediye takdim etti. Önder İmam Hatipliler Derneği Konya Şube Başkanı Arif Bağcı, “2022 YSK’de ilk 100’de 57, ilk 500’de 225, ilk binde 436, ilk 5 binde 1899 ve ilk 10 binde ise 3 bin 567 imam hatipli gencimiz başarılarıyla göğsümüzü kabarttılar” dedi.
ÖNDER Konya’da ödül töreni

Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, mezun öğrenciler ve öğretmenler katılım gösterdi.

whatsapp-image-2022-09-21-at-21-56-32-2.jpeg

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Önder İmam Hatipliler Derneği Konya Şube Başkanı Arif Bağcı, “Açıldığı günden beri; imanlı, ahlâklı, çalışkan, dürüst, vatansever nesiller yetiştiren ve milletimiz için iftihar kaynağı olan imam hatip okulları her zaman övünç kaynağımız olmuştur. Haziran ayında yine bu salonda Konya’mızdaki değişik okullarımızın değişik branşlarda 2021 yılı içerisinde göstermiş oldukları güzide başarılarını duyurmaya ve öğrenci ve okullarımıza hediye takdimi için toplanmıştık. Bugün de yine imam hatip okullarımız başarıdan başarıya koşarak Gerek Konya’da gerekse ülkemizin değişik şehirlerinde 2022 YKS’de hepimize büyük bir gurur yaşattılar.25 yıl önce orta kısımları kapatılan, üniversite hayali sona erdirilen, öz yurdunda garip öz vatanında paryayı yaşayan okullarımız son 10 yıllık toparlanma sürecinin ardından bugün 2022 YSK’de ilk 100’de 57, ilk 500’de 225, ilk binde 436, ilk 5 binde 1899 ve ilk 10 binde ise 3 bin 567 imam hatipli gencimiz başarılarıyla göğsümüzü kabarttılar” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-09-21-at-21-56-32-1.jpeg

“BÜYÜK BİR GURUR YAŞADIK”

İmam hatip mezunlarının topluma hizmette öncü olacaklarını belirten Arif Bağcı, “Konya’daki değişik imam hatip liselerinden 24 öğrencimiz ilk bine girerek bizlere büyük bir gurur yaşattılar. Bu vesileyle başta gençlerimizi ve onların yetişmesinde büyük emeği olan anne -baba, okul idarecilerimizi ve fedakâr öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Ayrıca ilk binde olmasa da birçok imam hatip okulumuzun kitlesel başarıda büyük bir başarıya ulaşmış olması tüm imam hatip camiamızdan arşa sevinç çığlıklarının yükselmesine vesile olmuştur. Memleketin iyiliğine çalışan, kimseye kötülüğü dokunmayan, memleketimize önder karakterli insanlar yetiştiren bu güzide okullarımız, aziz milletimizce her zaman baş tacı edilmiş ve edilmeye de devam edecektir. Bu ve benzeri başarılar artarak devam ettikçe, hak yoldan sapmadan doğrunun ve güzelin yanında yer aldıkça milletimizin bu okullara olan teveccühü de bitmeyecektir. Şunu belirtmeliyim ki imam hatip okullarımızdan mezun olan gençlerimiz; küreselleşen dünyada, tüm değerlerin çok hızlı tüketildiği günümüzde; en güzel ilmî ve en sahih dinî eğitimi alarak; sağlam bir karakter ve İslâmî şahsiyet sahibi olarak buradan mezun olup toplumun hizmetinde önder olacaklardır. Çatısı altında program icra ettiğimiz ülkemizin yüz akı olan mahmut sami ramazanoğlu imam hatip lisemizin sloganında da belirtildiği gibi önce karakter sonra kariyer düsturuyla gençlerimizin sağlam bir karaktere, özgün bir duruşa sahip olmalarının ardından milletimize hizmet edebilecekleri en güzide kariyerlere ulaşacaklarına inanıyorum” dedi.

whatsapp-image-2022-09-21-at-21-56-32-5.jpeg

TOPLUMA FAYDALI NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ

Önder İmam Hatipliler Derneği olarak topluma faydalı nesiller yetiştirme gayretinde olacakların belirten Bağcı, “İmam hatip okullarında okuyan bütün gençlerimizin gönüllerine dokunacak faaliyetlerde öncü olmaktır. Gayemiz ülkemizin aydınlık geleceğine yön verecek milletimizin omurgası olan asımın neslinin önünü açmaktır. Derdimiz ecdadın izinde istikbalde bu güzel ülkemize hizmet edecek, milli ve manevi değerlerine sahip bir neslin bilgi ve hikmetle donatılıp yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bizler; önderlerimizin izinde hak yol yeminimize sâdık kalarak, ahde vefa ile emaneti yüklendik. Söz veriyoruz bir kez daha tüm zerrelerimizle: Allah; azameti, rahmeti ve mağfireti ile ezelden ebede yegâne Rabbimizdir. Rasûlullah, son nefesimize kadar değişmeyecek tek rehberimizdir. Söz veriyoruz: Makam nâmına, dünyalık adına, şöhret ve unvan yolunda bozmayacağız yeminlerimizi. Kutlu yolumuzun ezeli muarızları, durduramayacak asla bizleri. Söz veriyoruz: Son nefer son nefesini verene kadar tüm insanlığa haykıracağız ahdimizi. Öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılar dilerken içinden yetiştiğiniz okullarınızı ve imam hatip davasına gönül vermiş milyonlarca dava arkadaşınıza önder olacağınıza inanıyor hak yolda daha nice başarılara ulaşmanızı rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-09-21-at-21-56-32-3.jpeg

İMAM HATİPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

İmam hatip lisesi mezunu olduğu için gurur duyduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bir imam hatip mezunu olarak böyle güzel bir programda gençlerle buluşmak beni ziyadesi ile memnun etti. İmam hatipli olmak özel bir durumdur. Biz her zaman bu özelliği bu özelliği üzerimizde taşıyoruz. İmam hatipli olmak sadece öğrenci iken alınan bir unvan değildir. Bir imam hatipli her zaman imam hatiplidir. Hangi mesleği icra ederse etsin, hangi makam mevki de bulunursa bulunsun mutlaka imam hatipli olmanın bilincinde olmalı ve bunun gereğini yerine getirmelidir. O yüzden biz imam hatipli olmaktan gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki imam hatip okulları büyük Türkiye hedeflerine, ideallerine ulaşmada önder ve lider olup bu mücadelenin savunucusu olacaktır. Bugün burada YKS’de ilk bine girmiş kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Buradan mezun olan kardeşlerimiz üniversitede yerleştikleri bölümleri en iyi şekilde okuyacak ve bu imam hatip ruhunu en iyi şekilde bulundukları yerlerde temsil edecek göstereceklerdir. Buradan mezun olan kardeşlerimize son olarak şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Bizim binlerce yıllık bir yıllık bir geçmişimiz var. Bu binlerce yıllık geçmişimizde bulunduğumuz her coğrafya da adaletle hükmetmiş, ilim götürmüş bir milletiz. Genç kardeşlerimiz tarihimizi en iyi şekilde öğrenmeli. Geçmişimizde imar eteğimiz topluklar, kurduğumuz devletler bizim yol göstericimizdir. Şu anada bizim geçmişte olduğu gibi bugün de gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimiz var geçmişi çok iyi öğrenip analiz ederek geleceğimize yön vereceğiz. Genç kardeşlerimiz tarihini geçmişini en iyi şekilde öğrenerek hareket etmeli. Bu temenniler ile dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

whatsapp-image-2022-09-21-at-21-56-32.jpeg

24 İMAM HATİPLİ İLK BİNE GİRDİ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit imam hatip lise ve orta okullarının eğitim sistemi içerisinde çok müstesna bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Bu okullarımızın temelinde Anadolu insanının öz kimliği, feraseti ve samimi duası vardır. İmam hatipli olmak büyük bir sorumluluğu da yüklenmek anlamına gelir. Bu sorumluluk güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen elçinin yolundan gitmeyi gerektirir. Kim var diye seslenildiği vakit, ‘Ben varım’ diyebilecek davasını gerektiğinde tek başına sırtlanabilecek kadar gözü kara bir duruşu sergiler. 2022 YKS’de ilimizin farklı imam hatip liselerinde eğitim gören 24 öğrencimiz ilk binin yer alarak önemli bir başarının altına imza atmışlardır. Sadece bu başarılar bile akademik olarak okullarımızın ne kadar ileride olduğunu göstermektedir. Ayrıca 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST Karadeniz’de ve daha birçok ulusal ve uluslararası müsabakalarda imam hatip liselerimiz çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Bu yıl ilimizde lise düzeyi okullara yerleşen öğrencilerimizin yüzde 22’si imam hatip liselerimizi, ortaokul düzeyinde yerleşen öğrencilerimizin de yüzde 36’sı bir Türkiye rekoruyla imam hatip orta okullarımızı tercih etmişlerdir” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-09-21-at-21-56-32-4.jpeg

İMAM HATİP ŞUURU İLE HAREKET EDECEKLER
Dereceye giren öğrencileri tebrik eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, ahlaki ve insan değerlerini benimseyen bir anlayış ile kurulan imam hatip okullarının geçmişine baktığımızda Osmanlının son döneminden bugünlere kadar kitaplar dolusu anılar ve tarihle bugünlere gelmiştir. Bugün ilk bine giren ve üniversiteye yerleşen öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu öğrencilerimizin imam hatip ruhu ile bulundukları her alanda imam hatip ruhunu en iyi şekilde temsil edecekleridir. Bugünlere gelmek kolay olmadı imam hatipli öğrencilerimize uygulanan kat sayı adaletsizliğini kaldırmak için Cumhurbaşkanımız öncülüğünde çok gayret ettik ve bugün burada farklı bölümlere yerleşen öğrencilerimizin sevinicini paylaşıyoruz. İlk bine öğrencilerimiz ile beraberiz inşallah bu mezun kardeşlerimiz bulundukları yerlerde en iyi şekilde imam hatip ruhu yansıtacak ve bu şuur ile hareket edeceklerdir. Bu temenniler ile dereceye giren kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 Muhabir