'Onların dilinde şiddet bizim dilimizde hizmet var'

AK Parti Karaman İl Teşkilatı’nın Mart ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Karaman Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, AK Parti iktidarında Türkiye ve Karaman’da yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Konuşmasında terör olaylarına da değinen Recep Konuk, ülkemizin hangi hanesinde yürek yangınına sebep olursa olsun düşen her ateşin, yaşanan her acının hepimizin ortak acısı olduğunu vurgulayarak “Bu hain saldırıları yapanlar bilsinler ki, bu millete yaşattıkları acı yanlarına kâr kalmayacak. Bu milletin birliğini bozamayacaklar. Bu milleti yolundan döndüremeyecekler. Onların hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır elbet” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, partisinin Karaman İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye ve Karaman’da yapılan çalışmaları da değerlendiren Recep Konuk konuşmasının büyük bölümünü terör olaylarına ayırdı. Ülkenin bu tür hain emellerle ilk defa karşılaşmadığını ifade eden Recep Konuk, Türkiye’nin ne zaman enerjisini doğru bir mecrada kullanmaya başlasa o enerjiyi başka ve verimsiz bir alana kaydırmak için içerden dışardan harekete geçen onlarca odağın sahne aldığını belirterek şunları söyledi.

“ONLAR BİZİM KÖR EBE OYNAMAMIZI EBENİN DE HEP BİZ OLMAMIZI İSTİYORLAR”

“Türk milleti ilk defa yolundan döndürülmeye çalışılmıyor. Türkiye’nin enerjisi ilk defa kavgayla boşa harcatılmaya çalışılmıyor. Artık hepimiz biliyoruz ki, Türkiye ne zaman enerjisini doğru bir mecrada kullanmaya başlasa o enerjiyi başka ve verimsiz bir alana kaydırmak için içerden dışardan harekete geçen onlarca odak sahne alıyor. Daha dün İstanbul’a üçüncü havaalanını, üçüncü köprüyü, 500 Milyar dolar ihracatı, tarımsal üretimi 150 milyar dolara nasıl çıkaracağımızı, milli gelirde 25 bin dolar hedefini, yerli otomobili, enerji yatırımlarını, sulama altyapısını süratle tamamlamayı, hızlı tren hatlarını, bu hatlarla Karaman, Konya, Kayseri gibi Anadolu’nun kültür havzalarını kültür ve tarih turizmiyle dünyaya açmayı konuşuyor, bütün enerjimizi o alanlara harcamaya hazırlanıyorduk ki, birden gündem değişti”

 “BİZİM TARZ-I SİYASETİMİZ HİZMETTİR”

Bizim tarz-ı siyasetimiz hizmettir, Türkiye’ye hizmettir, Karaman’a hizmettir diyen Recep Konuk, Karaman için yapılan çalışmalara da değinerek, “Bizim vazifemiz ve önceliğimiz Türkiye’nin enerjisini, Karaman’ın enerjisini Türkiye’nin ve Karaman’ın kalkınması, milletin ve hemşehrilerimizin işlerine koşmak için kullanıyoruz ve bunda da kararlıyız.  Serbest Bölge konusunda önemli mesafeler aldık. Karaman’daki tarihi mirası Turizm Yol Ağına dâhil ettirdik.  İlçe Belediyelerimizin araç parkını güçlendirmek için Bakanlık nezdinde girişimde bulunduk ve araç takviyesi yaptık. Sağlık alanında daha kaliteli hizmet verilmesi adına İl Sağlık Müdürlüğümüze yeni ambulanslar kazandırdık. Taşeli Bölgemizin TOKİ ile ilgili problemlerini çözdük ve merkezde de TOKİ’nin emekliler için yapacağı 400 konutluk projenin hak sahiplerini belirledik yeni projelerin sözünü aldık. Kamu ve Belediye ortaklığıyla şehrimize yeni spor sahalarının kazandırılması sürecini tamamladık. Karamanımıza yapılacak 15 bin kişilik stadyumun ihalesini bitirdik önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Organize Sanayi alanımızı 7 milyon metrekareden 11 milyon metrekareye çıkararak Türkiye’nin 15. büyük Organize Sanayi Bölgesi olduk. Karaman Teknoloji Geliştirme Bölgesi Projesini ilan ettirdik. Hızlı tren kapsamında Karaman Garının proje ihalesini yaptık, Karaman- Ulukışla ihalesini de 30 Mart’ta yapacağız. Karayollarımızda da Karaman – Karapınar ve Ayrancı – Erdemli arası yol ihalelerini yaprak yer teslimlerini gerçekleştirdik.  Karaman Çevre Yolu ile ilgili 1. Etap çalışmalarını bu sene bitireceğiz, 2. Etap Proje ihalesini de yaptık” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme