Onların ismi Mara ve Dona

Arjantin'de Diego Armando hayranı bir baba, ikiz kızlarına Mara ve Dona adını verdi. Maradona'nın ölümü, hem babayı hem de kızlarını yasa boğdu.
Onların ismi Mara ve Dona

Buenos Aires'teki Rotundo hanesinde, Diego Maradona'nın ruhu yaşıyor çünkü ailenin ikiz kızlarının ismi bu hafta ölen futbol efsanesinin adını taşıyor.

Arjantin'i Dünya Kupası zaferine götüren dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Diego Maradona, uyuşturucu bağımlılığıyla boğuşan çalkantılı hayatına rağmen, sahadaki büyüsü ve karizmasıyla futbol severlere büyük bir ilham verdi.

Kızlarına Arjantinli efsane futbolcunun adını veren Maradona hayranı Walter Gaston Rotundo'nun ikiz kızları Mara ve Dona, Arjantin’in başkenti Buenos Aires'teki evlerinde efsane ile fotoğraf da çekildiler.

Arjantinli efsane futbolcu Çarşamba günü kalp yetmezliğinden hayata veda etti. Perşembe günü Maradona’nın sevenleri büyük bir duygu yoğunluğu içinde efsanenin Buenos Aires’teki görkemli cenaze törenine katıldı. Binlerce hayranı, Bella Vista Mezarlığı'ndaki annesinin ve babasının yanına defnedilecek olan Maradona’nın naaşını görmek için başkentin sokaklarında kalabalıklaştı.

İkizlerin babası olan Walter Rotundo’yu tanıyanlar için kızlarına Maradona’nın ismini vermesi hiç şaşırtıcı değil çünkü ikizlerin babası Rotundo’nun sırtında Maradona'nın dövmesi var. Maradona hayranı baba, ikiz kızların çekilmiş bir resmini elinde tutan efsane futbolcunun fotoğrafını gösteriyor.

Walter, kızlarına bu isimleri vermeyi 1990 Dünya Kupası'nın finalinde Arjantin’in Batı Almanya'ya 1-0'lık bir skorla kaybettikten sonra, yıldız futbolcunun maç sonunda ağlamasını ve duygusal halini gördükten sonra karar verdiğini söyledi. Eşi Stella Maris Prez, ilk tanıştıklarında, kocasının bir gün efsane yıldızın adını taşıyan iki kıza sahip olacağını söylediğini aktardı.

Maradona sevgisi, Arjantinliler için neredeyse bir dini inanca dönüşmüş gibi. Maradona’ya takılan D10S lakabı, İspanyolca "Tanrı" kelimesinin ve kendisinin ünlü forma numarası 10’un bir araya gelmesi ile oluşmuştur.

Mara ve Dona'nın da üstünde adlarının yazıldığı 10 numaralı kendi Arjantin formaları var.Kız kardeşinden sadece bir dakika daha yaşlı olan Mara, adını ve arkasında yatan hikayeyi sevdiğini ifade etti. "Bu isme sahip olmak benim için çok güzel bir his ve bu isimle ilgili en çok sevdiğim şey ise bana neden bu ismin verildiğini bilmek. Bu ismin benim için harika olduğunu düşünüyorum" dedi. 

İkizlerin bir diğeri Dona ise, Maradona'nın ölümünün kendisi için bir şok olduğunu söyledi. "Öldüğüne ya da neden öldüğüne inanamıyorum" dedi. "O çok iyi bir insandı, ölümü hak etmemişti." 


yeni-004.jpg