Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal: Bilgi mahremiyeti çok kıymetli

Hanım Sağlıkçılar Birliği tarafından düzenlenen konferansta konuşan Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal, sağlıkçı hanımlara hasta mahremiyetini anlattı. Bilgi mahremiyetinin en önemli mahremiyet olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Baysal, “Beden mahremiyetine genellikle önem veriyoruz ama bilgi mahremiyeti en önemli konu” dedi.
Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal: Bilgi mahremiyeti çok kıymetli

Tıp alanında okurken Müslümanca yaşama gayretini devam ettirme, Rabbini razı etme niyetinde hekimler olarak yetişme amacıyla 2018 yılında kurulan Özlenen Genç Topluluğu, yeni dönemde yoluna Hanım Sağlıkçılar Birliği (HASBİ) olarak devam ediyor. HASBİ'nin sağlıkçı hanımlara yönelik düzenlediği hasbihal programında konuşan Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal, hasta mahremiyetini anlattı.

‘BİLGİ MAHREMİYETİNE DİKKAT ÇEKTİK’

Hasta mahremiyetinde en önemli konu olan bilgi mahremiyetine dikkat çektiklerini kaydeden Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal, “Bugün sağlık sektöründe hizmet veren sağlıkçı kızlarımızla bir araya geldik. Kimisi asistan, kimisi hemşire kimisi de anestezi teknikeri olarak görev yapıyor. Hekim ve diğer personellerle birlikte ‘HASBİ’ isminde bir grup oluşturmuşlar. Hanım Sağlıkçılar Birliği açılımındaki bu grupla oturarak hasta mahremiyetinin nasıl olması gerektiğini konuştuk. Hastanın bedensel mahremiyetinin yanında, bilgi mahremiyeti de var. Bilgi mahremiyetinin hangi seviyede olduğuna, bizim buna ne kadar değer verdiğimize dikkat çektik” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK KIYMETLİ BİR KONU’

Bilgi mahremiyetinin çok kıymetli bir konu olduğunu vurgulayan Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal, “Beden mahremiyetine genellikle önem veriyoruz. Hele hele sağlık sektörü olarak buna çok özen gösteriyoruz. Ama bilgi mahremiyetinde çok açığımız var. Bu da çok kıymetli bir konu. Bilgi mahremiyeti sızdırıldığında çevresi hastayı mahcup duruma düşürebilir. Hastanın da modu düşer. İnsanların gösterecekleri tavır o kişiyi her geçen gün daha kötü hale getirir. Belki tanı yanlıştır. Ama o düşkünlük hastayı daha da kötü yapar. Bu sebeple bilgi mahremiyeti çok önemlidir” dedi.

‘BU HANIMLAR GERÇEKTEN ÖZLENEN GENÇLER’

Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal, “HASBİ grubundaki gençlerimiz adeta çiçek gibi. Allah onlara selamet versin. Sayıları artsın. Keşke sağlığın her tarafı bu Özlenen Gençler gibi olsa. Gerçekten bunlar özlenen genç. Merhametli, dikkatli, insana nasıl değer verdiğini bilen bir ekip. Hasta olarak bu ekipten birisiyle karşılaşsanız gözünüz arkada kalmaz. Mahremiyetinize de merhamete de dikkat ederler. En iyisini yapmaya çalışırlar. Onlar en iyisi için uğraşıyorlar. O yüzden güzide bir topluluk olduklarını görmüş olduk” diyerek sözlerini noktaladı.

ahmet-nihat-baysal.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ