Organizasyon yoğunluğunu gel-al hizmeti devraldı

Konya’da bir yıldır organizasyon üzerine hizmet veren, işletmenin konumuna rağmen yoğun organizasyonlara ev sahipliği yapan Mabeyn Köşkü, koronavirüs süreci ile hizmete ara verdi.
Organizasyon yoğunluğunu gel-al hizmeti devraldı

Konya’da bir yıldır organizasyon üzerine hizmet veren, işletmenin konumuna rağmen yoğun organizasyonlara ev sahipliği yapan Mabeyn Köşkü, koronavirüs süreci ile hizmete ara verdi. Bu süreçte ekonomik açıdan sıkıntıya düşmemek adına farklı bir çözüm üreterek gel-al servisini hizmete sunan İşletme Sahibi Seyhan Taşbaşı firmanın faaliyetlerini ve bu sürecin etkilerini  Yeni Haber okurları ile paylaştı.

mabeyn-kosku-3.jpg

İşletmesini açtığı günden bugüne çok güzel işlere imza attıklarını belirten Seyhan Taşbaşı; “Bu başarılarım beni motive etti.  Projelerde kadın girişimci olarak Konya’yı temsil ettim ve Türkiye'de ilk 10 girdim. Habitat, İTÜ, TOBB ve Coca Cola’nın yaptığı projelerde ödül kazandım. Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan ödül aldım. Hedefim inşallah hem kadın işletmeci olarak hem de gastronomi yönünden Konya’mızı en güzel şekilde temsil etmek. İşyeri açmayı düşünen kadınlar içinde doğru rol model olabildiysem ne mutlu” dedi.

mabeyn-kosku-1.jpg

‘ORGANİZASYONLAR İÇİN BUTİK BİR MEKAN’

İşletmenin kuruluş sürecindeki yorumları ve mekanın konseptini anlatan Taşbaşı; “İşletmem yaklaşık bir yıl önce hizmete açıldı. Hem ekonomik bakımdan, hem işletmeyi açtığımız mevki olarak büyük bir risk aldık.  Çünkü birçok kişi Şefikcan Caddesi’nin sıkıntılı olduğunu,birçok firmanın açılması ve kapanmasınınçok sık olduğunu,park sıkıntısı, cadde ve işletmeler arasındaki mesafeler gibi problemleri söylüyorlardı.  Açıkçası düşüncem şuydu, farkınızı ortaya koyduğunuz zaman ve insanların kendini iyi hissettikleri bir mekan olduğu sürece geleceklerdir. Şimdiye kadar da işletmemi açmadan önce ki düşüncelerim yanlış çıkmadı.İşletmemizde erkek ve kadın ayrımımız olmamasına rağmen müşterilerimizin çoğu kadın oluyor. Serpme kahvaltımız çok sevilmekte, ürünlerimizin tamamına yakınını kendimiz yapmaktayız. Konyalıların damak tadına uygun ürünler çıkartmaktayız. Kadınların günlerinin rahatça yaptıkları, güzel vakit geçirdikleri bir mekandır. Oyun alanımızın olmasıda bir artı tabi ki. Bunun dışında bir toplantı odamız ve sedirli odamız, yaklaşık 150 kişilik de bir salonumuz var. Organizasyon olarak çok tercih edilen mekanlardan biriyiz. Tercih edilmemizin sebebi ne otel, ne de kafe konseptinin dışında butik bir mekan olmasıdır. Sürecin getirileri ile düştüğümüz zor durumun ardından eski neşeli günlerimize döneceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.

seyhan-tasbasi-mabeyn-kosku.jpg

‘SEKTÖRÜMÜZ SÜREÇTEN DİREKT ETKİLENDİ’

Sektör olarak koronavirüsün etkilerini ciddi manada hissettiklerini dile getiren Taşbaşı; “Koranavirüs süreci içinde tabiki en çok etkilenen sektörler grubu içerisindeyiz. Toplu organizasyonlara hizmet vermemizden kaynaklı olarak sektörümüz direkt olarak etkilendi. Dünya gibi şahsım adına biz de koronavirüsehazırlıksız yakalandık. Toplu alanların kapatılması kararı ile birlikte bizi zorlu bir süreç karşıladı. İki gün sonrasını bile tahmin edemediğimiz bu süreçte tabi ki sıkıntılı günler geçirdik. Ama bu bizim meselemizin dışında tüm ülkeleri kapsıyor. Bu süreçte mekanımızda rutin yaptığımız ilaçlamamızı daha sık ve ayrıntılı hale getirdik. Tabi nakit akışı da durduğu için ekonomik yönden oldukça kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

mabeyn-kosku-2.jpg

‘GEL-AL SERVİSİMİZ İLE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR’

Sektörlerindeki durağanlıkta ekonomik açıdan sıkıntı yaşamamak adına farklı alternatif üreten Taşbaşı; “Şuan da organizasyon kısmı ile maalesef hizmet veremiyoruz. Ama ekonomik anlamda durmamak adına zaten organizasyonlarımızda sunduğumuz ve taze yapılan ürünlerimizi servise sunduk.  Gel-al servisi ile hizmet veriyoruz. Bu servisimizde baklava, börek ve su böreği satışı yapıyoruz. Müşterilerimizden yoğun talep oluyor. Siparişlerimiz en uygun ve temiz şeklide titizlikle müşterilerimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.

mabeyn-kosku-5.jpg

‘SÜRECİN BİTMESİ İLE SOSYALLEŞME DÖNEMİ BAŞLAYACAK’

Süreç sonrası uyulacak kurallarla birlikte toparlanmanın çabuk olacağını düşündüğünü ifade eden Taşbaşı; “Bu süreç sonrası inanıyorum ki toparlanma süreci çok çabuk olur. Çünkü insanlar eve kapandı. Bu sürecin bitmesiyle fazlasıyla sosyalleşme dönemi başlayacağına inanıyorum. Yalnız insanlar eskisi gibi her yere değil hijyen noktasında en temiz,en nezih mekanları tercih edecekler. Kalabalık noktasında da daha dikkatli davranacaklarına inanıyorum. Bu noktada da tüm işletmelerin buna göre devletimizin koyduğu kurallar çerçevesince hazırlıklarını yapacağını düşünüyorum” dedi.

mabeyn-kosku-4.jpg

‘SAĞLIK YÖNÜNDEN TÜM DÜNYA’YA ÖRNEK OLDUK’

Türkiye’de sağlık çalışmalarının örnek teşkil ettiğini söyleyen Taşbaşı; “Devletimizin ve Sağlık Bakanımızın çalışmaları tüm dünyaya örnek oldu. Artık Türkiye sağlık yönünden bir numara olduğunu tüm dünyaya fazlaca kanıtlamış oldu. Çok büyük zorluklardan ve imtihandan geçtiğimiz süreçte milletçe birbirimize destek olduğumuz sürece bu sıkıntılarında geriye dönüp baktığımızda bir tecrübe ve bir anı olmasını temenni ederim. Azalan vaka sayıları da bizlerin umutlanmasına sebep oluyor” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

mabeyn-kosku-7.jpg

mabeyn-kosku-6.jpg

mabeyn-kosku-8.jpg