Organizasyonlara Covid-19 engeli

Konya’da 4 yıl önce işletmeye başladığı Janjan Parti Evi’nde kafe alanının haricinde iş toplantılarından söz, nişan ve doğum günü organizasyonlarına kadar kişilerin hayallerindeki konsepti sunduklarını belirten Lütfiye Esen, koronavirüsten ciddi manada etkilendiklerini söyledi.
Organizasyonlara Covid-19 engeli

Konya’da 4 yıl önce işletmeye başladığı Janjan Parti Evi’nde kafe alanının haricinde iş toplantılarından söz, nişan ve doğum günü organizasyonlarına kadar kişilerin hayallerindeki konsepti sunduklarını belirten Lütfiye Esen, koronavirüsten ciddi manada etkilendiklerini söyledi. Esen, bu süreçte sektöründe yaşadığı etkileri Yeni Haber okurları ile paylaştı.

Başlangıçta arka arkaya gelen iptallerin moralini düşürdüğünü ifade eden Janjan Parti Evi İşletme Sahibi Lütfiye Esen; “Hem kafe alanı hem organizasyon alanında hizmet verdiğimiz için koronavirüsün ilk vurduğu firmalardanız diyebilirim. İşimizin toplu hizmet olması ve maalesef beklemediğimiz için hazırlıksız olduğumuz bir zamanda gelmesi ile son programlarımda durumun vehametini hissetmeye başlamıştım. Program sayısında katılımın düşmesi bir gün içinde arka arkaya gelen program iptalleri beni üzdü ve son programlarıma  istediğim enerjimi  veremedim.  Zaten ardından yayınlanan yasakla işletmemi geçici süreliğine hizmete kapatmak zorunda kaldım. Etkilerini ciddi manada hissetsem de şuan tüm dünyanın bu durumdan etkilenmesi bir nebze içimi rahatlatıyor. Yalnız olmadığım düşüncesi iyi hissettiriyor ” şeklinden konuştu.

janjan-parti-evi-konya-2-001.jpg

‘İLERİYE DÖNÜK DÜŞÜNEMİYORUM’

Karamsarlığa kapılmamak için sürecin geçmesini beklediğini ve ileriye dönük planlamalar yapmadığını dile getiren Lütfiye Esen; “ Ne işlerimle alakalı ne de iş yerimle ilgili aklıma kötü olasılıklar getirmek istemiyorum ama acabalar gece uykularımı kaçırıyor. Şu an ileriye dönük hiç bir şey düşünemiyorum. Bu süreci bir an önce atlatalım istiyorum. İşyerim ile ilgili bizim müşterilerimiz bilirler daha öncede en titiz olduğum konu hijyendir.  Bu süreçte işletme içi oyun alanı ve depo olarak düzenli ilaçlama ve virüs temizliğimizi yaptık. Açılacağımız zamanı iple çekiyorum” dedi.

lutfiye-esen-janjan-parti-evi-001.jpg

 ‘YARALARIMIZI ÇABUK İYİLEŞTİRİYORUZ’

Bu süreçte en önemli olan konunun yasaklara uyulması olduğunu söyleyen Esen; “Ülke olarak yaralarımızı çabuk iyileştiriyoruz, duamız bu günlerin geçmesi ve herkesin hayatına kaldığı yerden en az zararla devam etmesi yönündedir. Maalesef yasağı dinlemeyip, hiç bir işi olmadan gezenler sayesinde süreç daha uzun sürecek gibi bu da kötü bir durumdur. Bu dönemde ben ve benim gibi esnaf arkadaşlarımda aynı şeyi düşünüyordur. Ben çok kızıyorum yasaklara uyarsak her şey çabuk toparlanacaktır” dedi.

janjan-parti-evi-konya-3-001.jpg

‘EVDEKİ SÜRECİ FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİN’

Vatandaşlara evdeki süreçle ilgili tavsiyelerde bulunan Esen; “Moral olarak kendilerini düşürmeden, enerjilerini ne yükseltiyorsa onlarla meşgul olmalarını tavsiye ederim. Yapamadıkları hobiler için fırsat olduğunu düşünüyorum. Özellikle çalışan kesim, bende dahil boşlukta hissediyor. Bu zamana çocuklarımla ve evimde geçirebileceğim dinlenme için bir fırsat olarak bakıyorum, evde kal kendini dinle diyorum. Herkesin bu açıdan düşünmesi evdeki zamanı değerlendirmelerini sağlar” ifadelerini kullandı.

janjan-parti-evi-konya-1.jpg

‘ÖNCE SAĞLIK SONRA GÜÇ VE SABIR’

Sağlık Bakanının başarılı yönetimi ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını tebrik eden Esen; “Bakanımızı gönülden tebrik ediyorum kesinlikle çok iyi bir kriz yöneticisi. Halkın yanında olduğunu hissettirdiğini istek ve taleplere göre bilgilendirmeler yaptığını düşünüyorum. Ayrıca tüm sağlık çalışanlarımıza buradan da teşekkürü borç bilirim onlar şu anda asker vazifesindeler ve Allah’tan sağlıkçılarımız için önce sağlık sonra güç ve sabır diliyorum” diye konuştu.

janjan-parti-evi-konya-4-001.jpg

‘SOSYAL MEDYADA AKIM BAŞLATTIM’

Sosyal medyada farklı ve ilgi çeken bir akım başlattığını ifade eden Esen; “Bu süreçte bir akım başlattım ve çok beğenildi ayrıca talep gördü. 10 kişiye kahvaltı çekilişi ile başladım ve açıkçası bu kadar tutulacağını tahmin etmemiştim. Ama çok farklı firmalardan talep geldi ve halende gelmeye devam ediyor. Her firma kendi sektörü ile ilgili bir çekiliş yaparak bana destek oldular. Bu zorlu günlerde insanlara bir nebze de olsa tebessüm ettirebiliyorsak ne mutlu bize. Yine sosyal medyayı daha önceden paylaşmaya zamanımın olmadığı programları paylaşarak kullanıyorum. Vaktimi bu şekilde değerlendiriyorum hem çekilişlerle güzel bir etkileşim oluşturuyorum hem de paylaşımlarla sayfayı canlı tutmaya özen gösteriyorum” şeklinde sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

janjan-parti-evi-konya-5-001.jpg

janjan-parti-evi-konya-6-001.jpg

janjan-parti-evi-konya-7-001.jpg

janjan-parti-evi-konya-8-001.jpg

janjan-parti-evi-konya-9-001.jpg