Orijinal ürün, uygun fiyat… Konyalı esnaf müşterilerini bekliyor

Doğanın ilk doğal ürünlerinden olan deri kullanım süresinin uzun olması ve dayanıklı olması nedeniyle Konyalılar tarafından tercih ediliyor. Konya’da dericiliğe yıllarını vermiş deri ustası Necdet Karakaş gazetemize derinden yapılan ürünlerden ve sağlamlıklarından bahsetti.
Orijinal ürün, uygun fiyat… Konyalı esnaf müşterilerini bekliyor

Necdet Karakaş, “1974’ten beri Mevlana alanında dede mesleğim olan dericiliği yapıyorum. Üçüncü kuşak olarak bu mesleği icra ediyorum. Yeni yerlerimizi ve mağazalarımızı tekrardan açtık. Mağazamızda bulunan tüm ürünler kendi imalatımız. Uşak’ta fabrikamız, İzmir’de atölyemiz satış yerimiz Konya’da. Değişik modellerimiz var; kürk, ceket, yazlık, mevsimlik ürünler mevcut, hepsi orijinal deridir. Ürünleri hakiki koyun ve kuzu derisinden üretiyoruz. Bu işe bağladığımızdan beri Konya’dayız. Deri kıyafetler dışında aksesuar da üretiyoruz. Çanta, cüzdan, kemer, eldiven, deri mest gibi çeşitlerimiz var. Şimdiki üretilen montlar ve ceketlerle deriden üretilenleri karşılaştırırsak piyasa da yaygın olarak satılan ürünler imitasyon üretimlerdir. Bunlar petrol ürünlerinden, vinleks dendiğimiz suni deriden üretiliyor.” ifadelerini kullandı.

orijinal-urun-uygun-fiyat-konyali-esnaf-musterilerini-bekliyor.jpg

‘Ürünlerimiz orijinal’

Karakaş, “Bizim sattıklarımız ise orijinal kuzu derisi, ürünlerimizin 3 yıl garantisini firma olarak biz veriyoruz. Satışını yaptığımız ürünlerin tamirini de tamir boya atölyemizde yapıyoruz. Mağazamızdan yirmi yıl önce ürün alıp da tamire, boyaya gelen müşterilerimiz mevcut. Deri kemer bugün 250 TL ama orijinal manda derisinden üretiliyor alan müşterimiz en az 10 yıl kullanıyor. Deri ceketler 3.000 TL’ den başlıyor kalitesine, özelliğine göre 7.000 TL’ye kadar çıkıyor.” diyerek yapım zorluğuna göre fiyatların uygun olduğuna dikkat çekti.

orijinal-urun-uygun-fiyat-konyali-esnaf-musterilerini-bekliyor-001.jpg

Karakaş, “Orijinal deriyi elle tutumdan bilebilirsiniz, ama bunu anlamak için de biraz uzman olmanız, ya da deri kullanmış olmanız lazım. Deri diye alıp iki gün giyince yırtılan ürünler olabilir. İlk bakışta bunu ayırt etmek oldukça zordur bu yüzden deri satan güvenilir markalardan veya dükkanlardan almanızı öneririm. Şu anda popüler olan börk tarzı ve çeçen şapkalar içi kürklü orijinal deri olan ürünler var, 150 TL’den başlayıp 650 TL’ye kadar şapka modelleri var. Daha önceden yurt dışına da satışlarımız vardı. Yaz aylarında yurt dışından gelen müşterilerimiz var, onlar yoğunluklu olarak satın alıyorlar.” dedi.

orijinal-urun-uygun-fiyat-konyali-esnaf-musterilerini-bekliyor-003.jpg

Deri soğuktan koruyor

Deri kıyafetlerin soğuktan koruduğunu söyleyen Karakaş, “Konya soğuk iklime sahip olduğu için haliyle halk da deri kıyafetleri kullanmayı seviyor ve giyiyor. Sattığımız en az on yıl kullanılabilen deri kıyafetlerin garantisini firma olarak biz veriyoruz. Türbeönü çarşısında yer alan mağazamıza Konyalıları bekliyorum. Şu anda tam deri zamanı, fiyatlar da çok uygun. İmitasyon ürünleri alıp bir sene kullanacaklarına, oijinal ürünlerimizi alıp uzun yıllar kullanabilirler. Orijinal ürünlerde pul pul kabarma olmuyor, haliyle yıpranma oluyor. Orijinal deri ürünün bakıma, boyaya hem de mestlenmeye ihtiyacı oluyor. Yırtıldığında ise parça değişimi yapıyoruz. Parça içinde garanti veriyoruz.” diyerek sattığı deri ürünlerde her türlü kolaylığı sağlayacağını söyledi.

orijinal-urun-uygun-fiyat-konyali-esnaf-musterilerini-bekliyor-002.jpg