Osman Zeki Korkmaz: İyi mücadele ettik ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

İttifak Holding Konyaspor'un 4-3 kazandığı Galatasaray maçının ardından değerlendirmelerde bulunan Yardımcı Antrenör Osman Zeki Korkmaz, oyuncuların saha içerisinde yapması gerekenleri yaparak iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Osman Zeki Korkmaz: İyi mücadele ettik ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın kırmızı kart görmesi sonucunda karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Yardımcı Antrenör Osman Zeki Korkmaz “Öncelikle geride kalan sezonun tamamlanan son haftaları ve bu sezon oynanan bölüm hem oyuncular, hem teknik direktörler, hem de takımlar açısından oldukça zorlu bir süreç oldu. Geride kalan sezonun tamamlanması, arada fazla bir hazırlık döneminin olmadan sezona başlanılması ve 17 haftalık süreçte hem sakatlıklar hem de hastalıklar nedeniyle sadece biz değil tüm takımlar sıkıntı yaşadı. Bu herkes için zorlu bir dönemdi. Biz geçen hafta oynadığımız Hatayspor maçına ve diğer maçlara 10’un üzerinde eksikle çıktık. Diğer takımlarda aynı. PANDEMİ sürecinin en kısa zamanda tamamlanması ve makine olmayan futbolun bireylerinin de işlerini daha sağlıklı şartlarda yapmaları en büyük dileğimiz” dedi.

Maçı da değerlendiren Osman Zeki Korkmaz, “Galatasaray’ın son oynadığı maçı uzun süre 10 kişi oynaması, defansında yapılan mecburi değişiklikleri 3 günlük süreçte ekip olarak sabahlara kadar oturup değerlendirdik. Eksiklerini biliyorduk. Bunlardan en iyi şekilde yararlanma adına çalışmalar yaptık. Aslında bakılırsa maça Galatasaray bizim beklediğimiz gibi topa daha fazla sahip olarak başlamadı. İlk 35 dakikada kontrol bizdeydi. 1-0 öne geçti. Ama tam soyunma odasına girerken beraberlik golü geldi. İkinci yarıda Galatasaray’ın üzerimize geleceğini ve vereceği açıkları konuştuk. İkinci yarının hemen başında gelen golle skor avantajını yeniden yakalamamız iyi oldu. Belki 3.golü bulacağımız dönemde verilen penaltı, kalecimizin penaltıyı kurtarması ve sonrasında tekrarlatılan penaltının golle sonuçlanmasıyla durum 2-2 oldu. Ama oyundan kopmadık. Önce 3-2, ardından da 4-2’yi bulduk. Maçı da 4-3 kazanmasını bildik. Rakibimizin hatalarını daha efektif değerlendiren, iyi mücadele eden takımımızın haklı bir galibiyet aldığına inanıyoruz. Oyuncularımızı galibiyetten dolayı kutluyoruz ve bu çok önemli 3 puanı Türk futbolunda son 3 sezona kurumsallaşması ile damga vuran ve örnek olan camiamıza ve kulübümüze armağan ediyoruz” diye konuştu.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın kırmızı kart gördüğü pozisyonu değerlendiren Korkmaz, “İsmail Hoca ile son 6 yıldır birlikte çalışıyorum ve ilişkimiz çalışan ilişkiden daha da ileride abi-kardeş düzeyinde bir ilişki. Bu süreçte kendisinden bırakın en ufak kötü bir söz bile duymadım. Hakemlerin kazanılan penaltı ve tekrar edilen penaltıdan sonra kendilerini birazda bizlerin yerlerine koyarak empati kurmalarını ve ona göre davranmalarını istiyoruz. O atmosferde kendisine ayrılan yeri terk ettiği gerekçesiyle hocamıza kırmızı kart gösteriliyor. O zaman Türkiye’de oynanan birçok maçta aynı durum olur ve kırmızı kartlar çıkar. Kararları sorgulamıyoruz ama kendilerinden anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.