ÖSYM çöktü mü? YKS sonuç sorgulama ekranında yoğunluk

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin internet sitesine girmek isteyen adaylar, ekranda “Bu siteye ulaşılamıyor” yazısını gördü. Yoğunluk sonrası tercih ekranına erişim sıkıntısı yaşanıyor. Peki ÖSYM aday sayfasına neden girilmiyor, ne zaman düzelir?
ÖSYM çöktü mü? YKS sonuç sorgulama ekranında yoğunluk

ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Yaklaşık 3 milyon üniversite adayının beklediği haberin ardından sorgulama ekranında yoğunluk oluştu. Yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet sitesine girmek isteyen adaylar, sorgulama ekranına ulaşamadı.

ÖSYM ÇÖKTÜ MÜ?

Öğrenciler, “ÖSYM çöktü mü?”, “E-Devlet ÖSYM neden girilmiyor?”, “YKS sonuç ekranı neden açılmıyor” gibi sorulara cevap arıyor. ÖSYM’nin internet sitesi yoğunluk nedeniyle çöktü. Sistemin yoğunluk azaldıktan sonra normale döneceği düşünülüyor. Öte yandan eğitimciler, farklı tarayıcıyla sisteme giriş yapılmasını önerdi. Ayrıca ağ bağlantısının kontrol edilmesini ve mobil uygulama üzerinden giriş yapılması önerildi.

ÖSYM’den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Adaylar, YKS tercih sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Etiketler :