Otomobilde senetle satış dönemi

Oto galericiler bankalardan kredi alamayanlara senetle araba satışına başladı. Minimum 12, maksimum 36 aylık senetlerle vadelendirilen araçlar için ise en başta yüzde 30'luk bir peşinat isteniyor.
Otomobilde senetle satış dönemi

Bankalardan kredi çıkmaması üzerine oto galericiler senetle araba satışına başladı. Bu da fiyatlara yansıdı. 800 bin liralık bir araç, senetle alındığında 1,5 milyon TL’ye mal oluyor.

Yılbaşından bu yana ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarına ortalama yüzde 10 zam geldi. Markadan markaya değişmekle birlikte araçlara yapılan zamlar 50 ile 70 bin lira arasında değişiyor.
Bazı markaların A segmentindeki birkaç modeli hariç, piyasada 600 bin liranın altında alınacak sıfır otomobil neredeyse kalmadı.

Hem ikinci el hem de sıfır otomobilde araç bulamama ve fiyat artış problemleri ile başa çıkmaya çalışan vatandaşlar, diğer taraftan da bankaların kredi vermemesi neticesinde farklı yöntemlere başvuruyorlar.

Oto galericiler bankalardan kredi alamayanlara senetle araba satışına başladı.

Fiyatların yükselmesi sebebiyle bankaların yüklü miktarda krediden kaçtığı ve riske girmek istemediği belirtiliyor.

Minimum 12, maksimum 36 aylık senetlerle vadelendirilen araçlar için ise NTV’de yer alan habere göre en başta yüzde 30'luk bir peşinat isteniyor.

Sektörde seçim sonrası da zamların devam edeceği konuşuluyor. Bu da insanlarda endişe oluşturuyor ve alımların hızlanmasına yol açıyor.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz sektör temsilcileri ise otomotiv sektöründeki oynaklığın en büyük nedeninin yapay fiyatlandırma olduğunu belirtiyorlar ve biran önce sektördeki yapay hareketliliği bitirecek adımların atılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Etiketler :