Özel Başak Koleji bursluluk sınavı başlıyor

Özel Başak Kolejinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bursluluk sınavının bu yıl 18’incisi düzenleniyor. Özel Başak Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz Taşçı ve Özel Başak Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Mustafa Dursun 8-9 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan sınav hakkında bilgi verdiler.
Özel Başak Koleji bursluluk sınavı başlıyor

Çeyrek asırlık bir okul olan Özel Başak Koleji, 2020 Eğitim- Öğretim yılında düzenlediği bursluluk sınavıyla birçok başarılı öğrencinin hayatına dokunuyor. Bursluluk sınavına 2 binin üzerinde başvuru aldıklarını belirten Özel Başak Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Mustafa Dursun, “ Bu yıl yapacağımız bursluluk sınavımıza olan başvurular, okul kontenjanımızın yaklaşık 3 katına ulaştı. Toplamda üç oturumdan oluşacak sınavımıza, dördüncü sınıftan başlayarak, ortaokuldan 5-6-7-8’inci ve liseden de 9-10-11’inci sınıf öğrencileri katılabilirler” dedi.  Sınavın güzel bir tarafına değinen Müdür Dursun, “ Sınavda öğrenciler en son yaptığımız bu kazanımlarla ÖSYM'nin soru tarzlarıyla baş başa kalacaklar. Öğrencilerimiz için güzel sorular seçtik. Onlar sadece sınava girmeyle yetinmeyecekler. Bursluluk sınavında gördükleri soru tarzları onlara LGS, TYT VE AYT’de kolaylık sağlayacak. Öğrencilere şimdiden başarılar diliyoruz” İfadelerini kullandı.

ozel-basak-koleji-1.jpg

‘İMKANI OLMAYANLARA DA İMKAN SUNUYORUZ’

Geçen yıldan farklı olarak 9,10,11’inci sınıflar için de bu sınavı yaptıklarını dile getiren Özel Başak Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz Taşçı, “  Konya’daki öğrencilerimizin güzel bilgileri var. Biz çeyrek asırlık bir okuluz ve bu bursluluk sınavımızın 18’incisi yapıyoruz. Aklıyla ve ahlakıyla yarışacak gençleri okulumuzda görmek istiyoruz. Dürüst, nazik, insani değerleri önemseyen nesillere ihtiyacımız var. Biz istiyoruz ki bu yaptığımız sınavla özel okulda okuma imkanı olmayacak velilerimize bir imkan sunalım. Bu noktada yüzde yüze varan indirimlerimiz var. Burs olanaklarımız da var.  İmkanı olmayan öğrencilerimiz de güzel eğitim imkanlarından yararlansınlar. Sınav yapmamızın gereçlerinden biri de bu. Hangi öğrencinin hayatına dokunmuşsak o öğrenci bizim için özeldir. Ülkeyi yetiştirecek, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, yetiştirmek de en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı. Müdür Yılmaz Taşçı son olarak bursluluk sınavından alacaları öğrenci sayasının okul kontenjanıyla sınırlı olacağını sözlerine ekledi.

ozel-basak-koleji-3.JPG

ozel-basak-koleji-2.jpg

ozel-basak-koleji-4.jpg
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ