Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumları eğlenirken öğretiyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumları, alanında uzman kadrosuyla 2-6 yaş aralığındaki çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlıyor. Birçok yeniliğe imza atan Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumları, çocukların manevi değerlerini öğrenmelerine de öncülük ediyor.
Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumları eğlenirken öğretiyor

2017 yılında kurulan Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumları, çocukların gelişimi için önemli çalışmalar yapıyor. Alışılagelmişliğin dışına çıkan Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumları, akıl oyunları, zeka oyunları, robotik kodlama, İngilizce eğitimi, değerler eğitimi, branş eğitimleri ile birlikte çocukların gelişimine büyük oranda katkı sağlıyor.

1-20210317005614.jpg

‘BOŞ GEÇİRDİKLERİ BİR ZAMAN OLMAZ’

Çocuklara günlük rutin eğitimler verdiklerinin bilgisini veren Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumu Kurucusu Nebahat Çavuşoğlu,” Çocuklarımız eğitim setleriyle, eğitim materyalleriyle dolu dolu bir eğitim alırlar. Buruda boş geçirdikleri bir zaman olmaz. Her ders için farklı branş dersliklerimiz bulunmaktadır. Çocuk her öğretmenine farklı yaklaşıyor her öğretmeniyle farklı farklı vakit geçiriyor. Okulumuzun psikoloğu Sevcan Hanım, çocuklarımıza mahremiyet eğitimi veriyor. Zaman zaman çocuklarımıza seminerler veriyor. Maalesef sıkıntılı bir zamanda yaşıyoruz. Çocukların her şeyi bilmesinde fayda var. Son zamanlarda sorunlu evlilikler, boşanmalar artıyor. Bu noktada olan çocuklara oluyor. O zaman çocuğun hal ve hareketleri değişiyor. Ya çok ağlıyor, ya çok gülüyor. O noktada Sevcan Hanım  velilerle irtibat haline giriyor. Sonra çocuğumuzu daha çabuk toparlıyoruz. Okulumuza aylık doktorumuz geliyor. Çocuklarımızı revire alırız. Örneğin çocuğun ayağında düzleşme olabiliyor ayağında kayma olabiliyor, kulağında işitme kaybı oluyor. Bunlar ailelerin de gözünden kaçabiliyor. Çocukların vitamin ilaçlarını dahi bizler içiriyoruz” şeklinde konuştu. 

6-288.jpg

‘ANNE ŞEFKATİ ÖZELLİKLE 0-2 YAŞ ARASINDA ÇOK ÖNEMLİ’

Bir eğitim kurumu kurmaya nasıl karar verdiğini anlatan Nebahat Çavuşoğlu, “Bence çocuklar en masum en temiz varlıklar. Çocuklara faydalı olabileceğim bir iş yapmak istedim. Bu nedenle 2017 yılında Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumunu kurduk. Yapabileceğime inandığım, ardında durabileceğim bir işi güzel bir ekiple yapıyorum” ifadelerini kullandı. 2-6 yaş grubundaki çocuklara eğitim verdiklerini belirten Çavuşoğlu, “0-2 yaş grubu çocukları almıyoruz. Çünkü o yaştaki çocukların anneyle büyümesi gerektiğine inanıyorum. O yaş grubu çocukların anneye ihtiyacı daha çok oluyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bir kurumuz. Bu nedenle pandemi sürecinde bir kapanma yaşamadık. Çok kısa süreli bir kapanma oldu. Bu süreçte özellikle de çalışan aileler zor durumda kaldı. Öyle olduğu için Bakanlık bizde kapatma kararı almadı. 1 Haziran’dan beri açığız. Aynı sistem devam ediyoruz” diye aktardı.

10-079.jpg

‘GÜVEN ORTAMI OLUŞTURMAYI BAŞARDIK’

Özel Çavuşoğlu Eğitim Kurumu olarak bir güven ortamı oluşturmayı başardıklarını belirten Çavuşoğlu, “Normalde 85-90 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Pandemi dönemi bunun yarı yarıya düşmesine neden oldu. Mevcut öğrenci sayımız 45-50 civarında. Baktığınız zaman güzel ilerliyoruz. Bu işe girerken,‘kaybım olur mu çok çocuk alamaz mıyım? Kapatmak zorunda kalır mıyım?’gibi bir endişeye düşmedim. Çok şükür bir güven ortamı oluşturmayı başarmışız. Fazlasıyla şeffaf bir kurumuz. Doğallık benim için çok daha önemli. Üstü kapalı sadece gösteriş ya da göz boyamak değil. Önemli olan çocuklara ne kattığınızdır. Çocuk huzurla büyür, sakin bir ortamda büyür. Kalabalık, gürültülü bir ortamda çocuk büyütseniz bile çok verim alamazsınız. Çocuklar bizi ailelerinden daha çok görüyorlar. İlk etapta biz onlara oturmasını kalkmasını öğretiyoruz. Teşekkür etmeyi, nezaket kurallarını bilmeleri gerektiğini öğretiyoruz. Çocuk zaten diğerlerini hayat boyu öğrenecektir. Okuyacak, işe girecek, sosyalleşecek ama nerede nasıl davranması gerektiğini bilirse hiç zorlanmayacak” diye konuştu.

2-20210317005615.jpg

‘ÇOK AŞAMALI EĞİTİM MODELİ UYGULUYORUZ’

Çocuklara çok aşamalı eğitim modeli uyguladıklarını aktaran Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “ Bunu yaparken de onları sıkmıyoruz. İstediklerini istedikleri kadar yapmalarından yanayız. Onları bir kılıfa uydurmaya çalışmıyoruz. Eğlenirken öğrenmelerini sağlıyoruz. Çünkü bir çocuk eğlenirken daha çok şey öğreniyor. Çocuğa, hadi dinlen, hadi öğren dediğiniz zaman çocukta ters teper. Sadece kes, boya, yapıştır değil bizim işimiz. Çocuklar güncellenmek istiyor. Maalesef yeni nesil tatmin olmuyor. Sürekli farklılık istiyorlar. İki yıl önce montessori eğitim modeli okullarda çok yaygın olarak kullanmaya başladı. Çocukların matematik hafızalarını geliştirmek için şimdi de robotik kodlama ön planda. Güncellenirseniz, seyriniz de ona göre ilerliyor. Çocuklara İngilizce eğitimi veriyoruz. İngilizce öğretmenimizin siyahi olması çocukların dikkatini çok çekiyor. Onunla olan iletişimleri, bakış açıları çok farklı. Çocuklar pür dikkat onu dinliyorlar. Değerler eğitimini İlahiyat bölümünden bir hocamız veriyor. Bu anlamda alanında uzman bir kadroya sahibiz.”

5-434.jpg

‘FARKLILIKLARIMIZLA ÖN PLANA ÇIKMAK İSTİYORUZ’

Çocukların farklılıkları sevdiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, “Velilerimiz kapıdan çıktıkları zaman acaba çocuklarıma nasıl davranıyorlar diye düşünmezler. Ne kadar net olduğumuzu, nasıl bir düzen kurduğumuzu bilirler ve kalben de rahat olurlar. Çocuklarının sevgi dolu olduğunu hissederler. Çocuklar sizin aynanız gibi ne verirseniz onu yansıtır. Çavuşoğlu Eğitim Kurumu olarak farklılıklarımızla ön plana çıkmak istiyoruz. Çünkü çocuklar da farklılıkları seviyorlar. Hep aynı şeylerle onları mutlu edemezsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

nebahat-cavusoglu.jpg

3-20210317005615.jpg

7-247.jpg

8-198.jpg

9-348.jpg